Elektrik yüzsüzleri açıklansın!

Yayın Tarihi: 04/01/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Bu hükümet sanki de vatandaşına küfür eder gibi kış girişinde elektrikte yüzde 36'lara varan zam yapmıştır.

Çünkü zam yapmak en kolay olanıdır!

Ay sonu geldiği zaman gelir ve giderleri alt alta yazarsın, sonra giderler gelirlerden daha fazla çıkıyorsa, toplarsın Bakanlar Kurulu'nu, alırsın zam kararını.

Tamam, zengin her zaman zengindir;

Örneğin geçenlerde bir komşuyu bahçesinde 50'ye yakın lamba yaktığı için eleştirirken, hiç unutamayacağım aynen şu cümleyi kullanmıştı.

"kardeş kazanıyorum devlete vergimi veriyorum, parasını ödedikten sonra da istediğim kadar elektrik harcaması yaparım…"

Doğrudur, tok insan aç olanın halinden hiç anlamaz ki…

Ama bu ülkede önemli miktarda elektrik zammından etkilenen aile olduğunu da göz ardı etmemek lazım.

Mesela bir başka komşumun tam üç çocuğu var…

Üç çocuğun üç ayrı yatak odası var, bir de buna evin ortak kullanılan alanları eklenirse, özellikle geceleri aynı anda 5 ayrı odada elektrikli ısıtıcı kullanıldığın düşünürseniz aybaşı gelmesi muhtemel fatura miktarını düşünce bile uykusu kaçan nice insanlar vardır bu ülkede…

İşin daha da garibi, elektriğe yüzde 36'lara varan zam yapıldığı andan sonra yapılan bazı açıklamalardır.

Biraz araştırdıktan sonra fatura ödemeyen devlet kurumları ya da işletmeleri bir yana koyun, devletin elektriğini resmen çalan kişi ve kuruluşların da olduğu gerçeği ile karşılaştık.

Evet, yanlış okumadınız;

Bunlar her kim iseler, devletin elektriğini resmen çalıyorlar, ama her nedense bunlara müdahale yapılamıyor.

Önceki gün bu konudaki yazımızı okuyan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, bir dostumuz vasıtasıyla bize mesaj göndermiş, .u konuda tüm önlemleri alıyorlarmış ve cesaretle üstlerine gideceklermiş!

Tabi ki şimdiye kadar üstlerine gitmedikleri ayrı bir konu ama Sayın Bakanı bu kararlılıkta görünce biraz olsun umutlandık.

Eğer bu ülkedeki elektrik akımının yüzde 40'a yakını çalınıyorsa ve devlet bunun önüne geçemeyip bunu acısını zam yaparak gariban halkın ensesinden çıkarmaya çalışıyorsa burada bir sakatlık, sakatlığın da ötesinde çeşitli şaibeler var demektir.

Bakan sözünü tutar da bu yüzsüzlerin peşine düşer ve bunları kamuoyuna deşifre ederse ne ala deriz, kendisini de ayakta alkışlarız.

Bu arada bir de olayın sendika ayağına bakmakta yarar var.

Adımız gibi eminiz ki sendikala yetkilileri de yıllardan beridir kurumun içinde oldukları için bu elektrik yüzsüzlerinin en azından bir kısmını bilmektedirler.

Bunu bilip de söylememek yanlıştır, bu yanlışta ısrar etmenin bir manası yoktur.

Özelleştirmeye karşı çıkıp, sürekli özerkleştirmeden bahseden sendika yöneticilerini de olaya odaklanmaya çağırır ve bu konuda elektrik hırsızlarının deşifre edilmesi için gerekirse bakanlıkta işbirliği yapmaya çağırırız.

Okur Şikayeti
60 kişilik liste şaibeli mi?

"Sayın Levent Özadam,

KTHY'nin battığı sırada doktor ihmali yüzünden hamileyken çok büyük bir operasyon geçirdim. Bu esnada işimize son verildi. Eşim de aynı dönemde işsizdi. Yaşadığımız sıkıntılar sebebiyle sendikanın yardımlarıyla ayakta durabildik. Buran Atakan şahittir, işime son verildiği günden beri hiç bir işte çalışmadım ve en son Eylül 2011 yılında ikinci bir ameliyat daha geçirdim.

Aylardır borç içinde yaşıyoruz. Bu esnada eşimin 1300 TL'lik maaşı ile geçindik. Evimiz kiradır. 2 Yaşında bebeğimiz var. Üzerimize ve ailemize kayıtlı hiçbir mal varlığımız yoktur. Sağlık sorunlarım nedeniyle sürekli Türkiye'ye gidiyorum. Maddi açıdan çok zor günler geçirmemize karşın Başbakanımızın iş sözü ile umutlanmıştık ki listeyi görünce şoke oldum. Herkes mutlaka işe girmeli ama o listenin ihtiyaçlı durumuna göre düzenlenmediğine eminim.

Sizin gibi değerli gazetecilerden isteğim bunların açığa çıkarılması. İş sahibiyken işe alınan, mal mülk sahibi, bekar çoluk çocuk sahibi olmayan insanlara öncelik tanınmasını anlayamadım. Bu arada durumumuz hem başbakanın hem de sendikanın bilgisindeydi. Listede neden adımın olmadığını sayın başbakanıma buradan sormak isterim. Benden daha acil işe ihtiyacı olanlar alındıysa herkesten özür diliyorum. Saygılarımı sunarım. Ülkemi Çok seviyorum!"
(Şifa TETİK – Lefkoşa)

Temel havada

Temel Reis, İdris Reis'le birlikte uçakla İstanbul' a gidiyorlarmış. Bir sarsıntı olmuş.
Herkeste bir telaş… Derken pilot konuşmuş:
-Bir motorda arıza var ama üç motorla biz gideriz meraklanmayın.
15 dakika sonra bir ses daha ve yine pilot:
-Bir motor daha stop etti ama meraklanmayın iki motorla gideriz.
10 dakika sonra üçüncü motor stop etmiş ve pilot uçağın bir motorla
gidebileceğini söylemiş.
Temel Reis dayanamayıp:
-Ula İtris reis, ister misun şimti törtünçü motor da posulsun ta hepten havada kalalum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları