Mağusa Hastanesi'nde hemşire isyanı!

Yayın Tarihi: 03/11/14 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

"Sayın Özadam,

Size yazacak o kadar çok şey var ki nereden başlasam bilemiyorum.

Bugün Mağusa Hastanesi'nde Güldane Başhemşire bayramda gelmeyen arkadaşlarının yerine gelen üç arkadaşın ek mesailerini sildirdi, vukuat defterinde yazılı dursun dedi. Ve vukuat defterini imzaladı, yani bu onayladı demektir.

Aradan üç hafta geçti, gerekçesi liste değişikliğinden haberi yokmuş.

O zaman servis sorumlu hemşiresi var o serviste kendisi 10 dakika, en fazla yarım saat gelip dolaşır, hasta odasına uğramaz bile ve 3 saat kontrol yazar…

Bu mesai sistemine idare amirleri ve başhekimler de aynı yazıyor, kafadan 3 saat, isterlerse kamera kayıtlarına baksınlar hatta idare amiri ve başhekim hiç gelmez bile. Güçleri biz hemşirelere yeter!

İster kamera ister vukuat defterine baksınlar, her şey ispatlı sadece sorumlunun haberi var, kendisinin haberi yok, gerekçe bu!

Sorumlu hemşire 'silmek suç dedi, 'başımız belaya girecek gelmeyenleri yaz listeye' dedi.

Yoldan geçen birini o koltuğa oturtsanız daha adil davranacaktır.

Ülkemizin gerçekleri mi desek ayıpları mı şaşırdım artık.

Bir de gözüne kestirdiği servis hemşirelerinin vardiya tahsilatlarını kestireceğini söylüyor!

Osmanlı dönemindeki cellatların kadın versiyonu bir başhemşiremiz var, diğerine ise sözümüz yok…

Bayramın üçüncü günü nöbetçi doktorumuz hasta oluyor, insanlık hali bu ve başka bir doktor nöbete geliyor ama başhekimin haberi bile olmuyor. İyi niyet olmayınca biz hemşireler mobinge maruz kalmaya mahkum oluyoruz.

Bizim hastanede özellikle dahiliye servisinde Güldane hemşirenin sağ kolu olan 2-9 nöbeti almasına rağmen haftada 3-4 gün kere 2-9 kalan hemşire arkadaş mesaisi bitmeye yakın özellikle 2-9 nöbetlerinde hasta dosyalarını imzalayıp 'hasta çıkmak için ısrar ediyor' diyerek dosyaları imzalıyor.

Taburcu dosyaları incelensin, görecekler ki bu hemşire yüzlerce dosya imzaladı.

Ve başhemşire bu hemşireye göre o servisi yönetiyor, sahte doktor imzası ile çıkış yapılıyor.

Poliklinikte dişçilik servisinde tıbbi sekreter çalışırken, odiyometri bölümünde KTHY'den gelen 15 günlük torpille kursa giden, kulak anatomisi nedir bilmeyen birisi dahiliye servisinde ise işçi olan kapıcımız tıbbi sekreter görevine getirildi…

Böyle uygulamaları ve garip görevlendirmeleri dünyan hiçbir hastanesinde göremezsiniz…"

"Yerli Temel Bulutları da unutmayalım!"

"Levent Bey;

Müteahhitler Birliği Temel BULUT zedelerle ilgileniyor bu güzel, ancak yerli müteahhitlerin zedelerini de unutmasınlar.

Hükümet son çıkardığı geçici yasayla 31 Ağustos 2014 tarihine kadar tapu devir işlemlerinde müşteriye %50'lere varan Tapu Devir Harcı vergi indirimleri yaparak, müteahhitlerimizin satışlarını destekleme ve problemli müteahhitlerin de önünü açma çabası sarf etmesine rağmen, ORAY İNŞAAT Şirketi İpotekle Bankalara Bağladığı ORAY 10 Sitesi sakinlerine (206 Hane) 10 yıldır ödemelerini yaptıkları halde bir koçan vermeye yaklaşmayıp vatandaşımızı mağdur etmeye devam ettiği yetmezmiş gibi, Encümen ve Müteahhitler Birliği kayıtlarını da yaptırmayıp, Oray 11 Sitesi Apartman İnşaatlarını Ruhsatsız ve kayıtsız yapmaya devam ederek devlete karşı sorumluluklarını da yerine getirmemeye ısrar ediyor. Resimde de gördüğünüz gibi Encümen Kontrolleri Sonucunda İnşaatı Mühürlenmiştir.

Bu önlemler alınmazsa yaklaşık 200 aile daha kayıt dışı emlak alımıyla karşı karşıya kalacak, inşaat devam ederken herhangi bir iş kazasında hiç bir sorumlu bulunamayacak, ileride inşaat onayları alınsa bile herhangi bir yapım kusurunda sorumluluk ilgili müteahhide değil, devlet çalışanına kalacaktı. Encümen Görevlilerine Bu Hassasiyetlerinden Dolayı Teşekkür Ederim…

ORAY Şirket Direktörü Sn. AYHAN ARIKLI'yı 400.000 Stg. üzerindeki ipotekleri ödeyerek ORAY 10 Site Sakinlerinin mağduriyetine son vermeye,

Vergisini ödemediğinden Tüyü Bitmemişlerin de hakkını yediğini hatırlatarak şirket kayıtlarını, Halkımıza ve Devletimize Karşı Yasal Sorumluluklarını yerine getirecek şekilde yenilemeye, 206 hanelik Oray 10 Sitesinde Kendilerinin bu tutarsız vaatlerine karşı kendilerini korumak için Taksit Ödemelerini durduran birkaç arkadaşımızı mahkemelerde koşturtmaktan vazgeçerek öncelikle kendilerine Yakıştıramadığımız bu mesnetsiz, usulsüz davranışlardan vazgeçmeye davet eder, Müteahitler Birliğimiz ve İçişleri Bakanlığımızdan da Temel Bulut mağdurları gibi ORAY 10 Site Mağdurları ve Sorumlu Müteahhitle de yakınen ilgilenmelerini rica ederiz.

Saygılarımla..."

(ORAY 10 Sitesinden Duyarlı Bir Vatandaş)

Kar

Yahudi'nin biri oğluna sormuş.
-Eee oğlum,anlat bakalım bugün kaç para kâr ettin?
Çocuğun cevabı:
-Babacığım bugün otobüse binmedim arkasından koştum ve 1 milyon kâr ettim.
Baba sinirlenmiş:
-Aptal oğlum neden bir taksinin peşinden koşup da 5 milyon kâr etmedin, düşünsene?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları