İkinci iş yaptıkları yetmezmiş gibi…

Yayın Tarihi: 06/12/14 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Muhalefetteyken aslan kesilip atıp uttanlar ne yazık ki iktidar olunca geçmişte verdikleri sözü çabuk unutuyor.

İstihdam konusu bu ülkenin kanayan yarasıdır ve devlette çalışan bir çok kişinin özelde de çalışıp gençlerin önünü tıkadığı aşikardır bunu da zaten herkes kabul ediyor.

KKTC yasalarına rağmen hem devlette çalışıp hem de özel şirketinde çalışmak bir suçtur...

İyi de binlerce kişi bu suçu işlerken devlet makamları ne yapıyor?

Bir de hem devlette çalışıp ikinci iş yapan ve inlanları mağdur edenler de var...

İşte bu konuda sevgili Kazım Denizci'den bir ileti aldım.

Denizci, bundan tam 30 sene kadar önce Kıbrıs'ta ilk daktilomu aldığım ve hayatını da ticarete adamış, ekmeğini taştan çıkaran çevresinde de dürüst bir insan olarak bilinen değeri bir esnaf abimizdir.

Devlet memurlarının ikinci iş yapması konusunda başına gelenleri ve devletin ilgili birimlerinin korkunç sessizliğinin de göstergesi olan ibret dolu yazısını sizlerle paylaşıyorum;

...

"Sevgili dost,

Bir usta bir memleket başlıklı yazını okudum. Ben de senin yazına benzer çok yazılar yazdım.

Devlet işinde çalışan ve dışarıda iş yapmayan sayısı çok azdır. Bu kayıt dışı ve kaçak yaşam vergi kaçırmaktır. Bakanlar düzeyinde mücadele verdim ancak Anayasa ve yasaları takan yok.

Ben de oğlumla birlikte serbest çalışarak ekmeğimizi kazanırız. Ancak sonradan memur olduklarını öğrendiğim 2 kardeşten öyle bir kazık yedim ki 3 yıldır çıkaramıyorum.

Ekte resmi makamlara yazdığım ve 'bir şey yapamayız' yanıtını aldığım bir yazı gönderiyorum.

Selamlar, kolay gelsin..."

...

BAŞBAKANLIK PERSONEL DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ
1 Kasım 2012

"İlgili makama
Efendim Anayasamızın emredici hükümlerinden biri olan kamu görevlileri ikinci bir iş yapamaz hükmüne rağmen özel sektör hizmetlerinde iş yapan kamu görevlileri vardır.

Bu kamu görevlileri hem vergi kaçırmakta hem de ilgili sektörde iş yapanların ekmeğini elinden almaktadır.
Devlet memurluğunu seçen birisi maaşını devletten alıyorsa işini laiği ile yapmalıdır.
Ancak gelin görün ki öyle olmuyor.

Devletten emekli olan ve yaşı 70 üzerinde olan babasının adına göstermelik bir inşaat şirketi kurarak inşaat sektöründe faaliyet gösteren A.... Constraction isimli şirketin gerçek yöneticisi devlet memuru olan iki kardeştir.
İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı İskan dairesi memuru olan Mimar H. A. ve Kooperatif işleri dairesi memuru olan C. A. kardeşler devlet memurluğunu ikinci bir iş gibi kullanıyorlar ve inşaat sektörüne verdikleri zarar bir yana bu sektörde çalışan ve esnaflık yapan insanlara da büyük maddi zarar vermektedirler.

En son dolandırmak için kurban olarak seçtikleri bizler açık isim ve unvanları yazılı olan ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren inşaat boyacısı Kazım DENİZCİ ve Dengez Alüminyum sahibi Vehbi DENİZCİ

İnşaat sektöründe Yap sat işi yapan A...... Constraction ltd ile Yeni İskele sanayi bölgesi karşısında bulunan Bahçeler bölgesinde inşaası sürmekte olan apartman inşaatlarında inşaat boyacılığı ve Alüminyum işlerini yapmak üzere anlaşarak bir sözleşme tahtında işlere başlamış olup işlerin çok büyük kısmını bitirmiş olduğumuz boya ve Alüminyum işlerinin sonuna geldiğimiz bir zamanda işe son verip anlaşma işveren olan A...... Constraction yetkilileri tarafından fesih edildiği tarafımıza bildirilmiştir.

İşveren durumunda olan A....... Constraction ltd bu işlerin zamanında bitirilmemesi içi gerek ödemelerde gerekse başka işlerinde bizleri iş yaptırarak bedelini de ödemediğinden dolayı hem bizleri mağdur etmiş hem de işlerin uzamasını sağlamıştır.
Bizler yapmakta olduğumuz işlerin sonuna geldiğimizden dolayı aldığımız ödemelerin iki katı üzerinde yatırım yaptığımız için mağdur edilip çok büyük maddi kayba uğradığımız nedeniyle haklarımızı hukuk yolu ile aramak zorunda bırakıldık.

A........ Constactions ltd formalite direktörü olan Ö. A. emekli ve yaşlı bir adam olduğunu ve inşaat işlerinde hiçbir bilgisi ve tecrübesi yoktur.
İnşaat şirketini asıl yönetenler İskân dairesinde devlet memuru olan H. A. ve Kooperatif işleri dairesinde memur olan kardeşi C. A'dır.
Yani devletten maaş alarak kendi özel işlerini idare ederler ve bu yollarla insanımızı bilerek ve kasten zarara sokuyorlar.
Personel Dairesi Müdürlüğü gerekli araştırmayı yaparak ilgili kamu görevlisi bu kişiler hakkında gerekeni yapmaya davet ederiz…"

İnşaat Boya İşleri Taşeronu. Kazım DENİZCİ

Dengez Alüminyum. Vehbi DENİZCİ



Servet

Bir gazeteci, ülkenin en zenginlerinden, 65 yaşlarında bir işadamıyla röportaj yapmaktadır. Sorar:

- Efendim, bize bugünlere nasıl geldiğinizi, bu serveti nasıl oluşturduğunuzu anlatır mısınız?"
- Zevkle... 1920'lerin sonuydu. 1. Dünya Savaşı'nın etkileri yeni yeni siliniyordu, benimse cebimde birkaç sentten başka
bir şey yoktu. Cebimdeki 5 sentimle, bir elma aldım. Akşama kadar onu parlatıp, 10 sente sattım. O gece sabahı zor
ettim. Ertesi sabah, 10 sentimle 2 elma aldım ve onları da sattım. Böyle çalışarak, bir ay sonunda, 10 dolardan fazla
para kazanmış oldum.

Ertesin ayın başında, karımın halası
öldü ve bize 20 milyon dolar miras bıraktı, zengin oldum…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları