10'ncu Başbakan kim olacak?

Yayın Tarihi: 08/05/15 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

CTP-BG siyasette yeni ve temiz bir sayfa açmaya hazırlanırken bu haliyle KKTC siyasetine de önemli bir yön vereceğe benziyor…

14 Haziran kurultayı sonrasında hem CTP'de hem de ülke siyasetinde çok ciddi değişiklikler olacak…

Tecrübe ve donanımıyla partinin başına geçecek olan Mehmet Ali Talat büyük bir misyon üstelenerek yeni bir çığır açmaya hazırlanıyor, ama sıkıntıları da yok değil…

Bu tarihten sonra hem kabine de köklü değişiklikler olacak hem de ülke yeni Başbakanı belirlenecek…

Aslında bu isim çoktan belirlenmiş ve Özdil Nami bu göreve layık görülmüştü ama müzakerecilik görevi hesapta yoktu ve şimdi yeni isimler gündeme geldi

CTP'li isimler arasında Başbakan olmak isteyenler var, Başbakan yapılmak istenenler var…

Şu anda parti içinde 6 kişinin ismi konuşuluyor…

İşte o isimler ve olumlu ve olumsuz düşünceler…

…

ÖMER KALYONCU:

Partinin kökeninden gelen bir isim ve partiye sadık oluşunun yanısıra dürüstlüğü ile ön plana çıkıyor. İlkeli bir partili olarak biliniyor ve geçtiğimiz kurultayda genel başkanlığa çok yakınken Özkan Yorgancıoğlu adına geri çekilerek ne kadar özverili olduğunu gösterdi. Ayrıca parti genel başkanı olacak Mehmet Ali Talat'a da çok yakın bir isim…

Olumsuz yönlerinin başında fazla agresif olması yer alıyor. İleriye dönük vizyonu bulunmuyor, kendini güncellemesini bilmiyor. Başbakan olduğu taktirde parti içindeki kavganın devam edeceği düşünülüyor.

FERDİ SABİT SOYER:

Başbakanlık tecrübesine sahip tecrübeli ve iyi bir hatip olarak biliniyor. Konuşurken karşısındakini etkileme yeteneğine sahip görevden kaçmayan özverili bir siyasetçi.KKTC politikasını en iyi bilenlerin başında geliyor.

Olumsuz yanlarının başında yıpranmış olması geliyor. Çok fazla iyi niyetli olarak nitelendirilen yufka siyasetçi tiplemesi var. Özellikle Mağusa'daki parti içi kavgalara müdahel olması tepki aldı. Partilisi onu daha çok 'akil adam' olarak görmek istiyor.

MEHMET ÇAĞLAR:

Vizyonu geniş, akademisyen ve uluslararası ilişkilerde çok tecrübeli. Ilımlı ve kucaklayan bir politika izliyor AKPA üyesi olması artı yanları. Ayrıca parti dışından isimlerle de iletişimde çok başarılı bir resim çiziyor.

Olumsuz olarak nitelendirilen özelliklerinin başında söylemlerinde fazla akademik olduğu söyleniyor. Fazla dengeci olmakla suçlanıyor ve grup başkan vekilliği konusunda eleştiriler alıyor. Başbakan olmazsa çok büyük ihtimalle bakan olacağı iddiaları var.

Tufan Erhürman:

Partinin en yenilerinden ama tutkulu, kararlı ve bir şeylerin değiştirilmesi için büyük çaba sarf ediyor. Çok zeki bir yapıya sahip, hukuk devleti için önemli bir fırsat olarak görülüyor. Başbakan olamazsa da parti genel sekreterliği için en iddialı isimlerin başında geliyor.

Olumsuz yanları arasında fazla agresif olması geliyor. Çok zeki olduğu için tavırları karşısındakini küçümsüyor intibası yaratıyor. Halkın seviyesine inememek gibi bir sorunu olduğu düşünülüyor. En yeni vekillerden olması da Başbakanlık makamı için 'daha zamanı var' görüşünü ortaya koyuyor…

SİBEL SİBER:

Çok kısa süren Başbakanlık görevinde sadece partilinin değil bütün kamuoyunun beğenesini kazandı. Bu kısa sürede yeterince elini taşın altına sokmaya çalıştı. Ayrıca 'kadın' olması avantaj olarak görülüyor. Tıp kadını olması da olumlu yönleri arasında gösteriliyor.

Olumsuz yanlarının başında CTP üyesi olmaması geliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan başarısız sonuç da partilinin sıcak bakmamasına neden oluyor.

AHMET GÜLLE:

Yaklaşık 2 yıldır partinin çeşitli kademelerinde görevler alması, halen bakanlık koltuğunda oturması, yumuşak başlı ve hükümet tecrübesi Ahmet Gülle'nin olumlu özellikleri arasında yer alıyor.Partinin özellikle genç kesimi tarafından ciddi bir desteği var.

Özkan Yorgancıoğlu'na çok yakın olması olumsuz bir görüşü ortaya koyuyor. Ayrıca son aylarda yine kendi partilileri tarafından parti içinde 'şirket' olmakla suçlanıyor.

Teknokrat hükümete doğru!

CTP-BG'nin 14 Haziran'daki kurultayından sonra kabinede de köklü değişiklikler olacak.

DP'den bir bakanlık alınacak ve CTP'nin bakalık sayısı 7'ye çıkacak.

Bu arada bir çok bakanlığın da ismi değişecek ve yine bir çoğunun başına milletvekili değil teknokratlar getirilicek.

CTP genel başkanı olacak olan Mehmet Ali Talat'ın çok yeni isimler üzerinde durduğu da söyleniyor…

Kelimelere takıldık kaldık!

Akıncı, 'kardeşiz' dedi…

Erdoğan tepki gösterip 'ana-yavruyuz' diye kükredi…

Ortalık toz duman oldu!

Belli ki kelimelere takılmaya bir süre daha devam edeceğiz…

Tayyip bey bu sefer 'kardeşiz' mesajı verdi…

Akıncı, Anastasiadis'i Kıbrıslı Türk lider yaptı, sihirbaz olmadığını söyledi!

Ortalık yine allem galem!

Nedir bu kelime takıntımız ama…

Sonuçta kriz bekleyenler hayal kırıklığına uğradı ve iki lider dünyaya gayet güzel görüntü verdi…

Gerisi teferruat…

Halil Orun sürpriz yaptı!

Yerel seçimlerde kaybeden ve bundan Derviş Eroğlu'nu sorumlu tutan Eski İskele Belediye Başkanı Halil Orun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde intikamını aldı.

Ama seçimler sonrasında bir çok partilisi Derviş beyi terk ederken Halil Orun büyük bir sürpriz yaparak sosyal medyadaki hesabında profil resmine Eroğlu'nu koyarken sitem etmeyi de ihmal etmedi;

"Profil resmini Eroğlu olarak değiştirenler şimdi nerede?"

Yol kenarındaki çilekler!

Bu yıl çilekte bereketli bir dönem yaşanıyor ve yol kenarları da çilek satıcıları ile dolu.

Ama uzman bir doktor arkadaş bazı uyarılarda bulunarak yollarda açık olarak çileklerin alınmamasını kamuoyuyla paylaşmamızı istedi…

Nedeni de araçların ekzos borularından çıkan dumanların metan gazı olarak çileklerin içlerine kadar girmesi…

Uyarıyı çok mantıklı bulduk…

Bir sağlık meyvesi de bilinen çilekleri yerken sağlık yerine sağlıksız duruma düşmeyelim…

Yetkililere önemle duyurulur!

"Bir teşekkürü hak etmedik mi"

"İskele bir yıla yakındır görev yapan 40 kadar genç hiç bir açıklama veya gerekçe gösterilmeden Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen akabilinde 30/04/2015 tarihi itibariyle işten çıkarıldılar.Şimdi bu gençler soruyor'' İskele Belediyesine bir yıla yakın hizmet eden biz gençler, bir açıklamayı bir teşekürü hak etmedik mi?''

(Kazım DİNGİL)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları