Berova: Müsteşarım izindeydi ben imzaladım!

Yayın Tarihi: 08/08/15 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

"Levent bey dün sevgili arkadaşım meslektaşım İzgü'yü zamansız beklenmedik kaybının üzüntüsü vardı.

NKL de durum şu;

Bakanlığa geldikten sonra bu okula yaptığımız ziyarette okulun kantincisinin problemli olduğunu hizmet vermediğini Okul Aile Birliği ve müdürü iletti. Okul içinde başka bir alanda bulanan bir yerde ikinci bir kantin açma talebinde bulundular çünkü içerdeki kantinci hem hizmet vermiyor hem de kantini boşaltmıyordu.

Yasal mevzuatta uygunluğuna bakıp yine Okul Aile Birliği'nin uygun gördüğü bu isime kantin açma izni verildi. 4 ay okul bu kişi ile çalıştı . Kantinler konusunda ki sene başında taşımacı?ıkta yine bir keşmekeş vardı, yaptığımız düzenlemeler ile bu yıl 5000000 TL tasarruf sağlandı, aynı keşmekeş burada da mevcuttu.

Kantinlerin sözleşmelerinde elektrik parasını devlet ödemekte idi ki bazı yerlerde ödenen para kira bedellerini bile aşmakta idi. Kira miktarları da objektif kriterlere dayanmamaktaydı.

Bir kısım kantin KTEV, bir kısım kantin bakanlık tarafından sözleşme yapılıyordu.

Bunların envanterinin çıkarılması ve belli bir düzen oluşturulması için çalışmalar başlatıldı.

Elektrik ücretlerinin kantinlerden alınabilmesi için süzme elektrik sayaç takma yasal mevzuat düzenlemesi için Maliye Bakanlığı ile görüşüldü. Bu arada geçmişten gelen teamüller gereği belli miktar okula yatırım yapan kantinlere uzatma da yapıldı.

Zamanımız burada taşımacılıkta olduğu gibi tam düzenleme yapamadık. Bu kişi de o okula yaptığı yatırımlar nedeni ile uzatma yapıldı, neden daha önce olmadığı konusu düzenlemeleri bitirmem arzusu idi.

Tabii son gelişmeler ile ben NKL'yi unuttum, işletmecisi devire birkaç gün kala geldi ve ben zor donemde burada hizmet verdim, masraf yaptım, siz ayrılınca benim durumum ne olacak dedi. Ben de konuyu araştırdım eğer uzatma olmazsa mağduriyet yaşanabileceği bilgisi gelince sözleşmesine uzatma yaptık.

Benim imza atmama gelince müsteşarım yurt dışında olduğu için ben imzaladım.

Bu güne kadar attığım her imzanın arkasındayım…"

(Özdemir Berova)

Sayın Özdemir Berova'ya yaptığı açıklamadan dolayı teşekkür ediyoruz ama sizlerinde okuduğu gibi bu açıklama bizi tatmin etmemiştir. Bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz ki kantin sözleşmesinin altına imza atmak bir bakanın işi değildir. Ayrıca bölgedeki herkes bu sözleşmenin partili bir vekilin yakın ailesinden birine giderayak yapılan bir sözleşme olduğunu bilmektedir…(L.Ö)

Bu iş çığırından çıktı!

Geçenlerde yazmış ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı'yı eleştirmiştik.

Lefkoşa-Hamitköy yolundaki şu meşhur dorse olayı yani…

Taşımacılık yapan Ahmet Reis adlı iş adamı sürekli olarak tır ve dorselerini hem yeşil alana hem de komşusu olan Remziye Özpolili'nin dükkanının önüne koyuyor ve LTB de bu olaya sessiz kalıyor diye…

Mehmet Harmancı bayramdan hemen bir gün önce dorseyi kaldırdı ve sorun çözüldü sanıldı!

Maalesef ki çözülmedi!

Ahmet Reis adlı iş adamı birkaç gün sonra yine uzun dorse ve tırlarını bu yola koymaya devam etti..

Olay dün bir kez daha polislik oldu ama ne yazık ki bunlara polisin müdahale etme yetkisi yok…

Konu tamamen Karayolları Dairesi ve LTB'nin yetkilerinde bir olay…

Olayı takip etme devam edeceğiz!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları