Bu da muhtar faciası!

Yayın Tarihi: 21/11/15 08:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

Türkiye'den gelen suyu meselesi artık kabak tadı vermeye başladı…

Son iki gündür de vana kapandı mıydı kapanmadı mıydı onu tartışıyoruz!

Sonuçta biraz geç de olsa hem KKTC hem de Türkiye'den ilgili bakanlıklardan açıklama geldi ve vananın kapatılmadığı ortaya çıktı!

Geç gelen bir açıklamaydı yanlış yaptılar…

Ortada bir söylenti varsa bunun için anında açıklamanı yapacaksın ve söylentilerin önünü keseceksin…

Kıbrıs Türkü geçmişte bir 'besleme' krizi yaşadı ama bu kadar patırtısı olmamıştı!

Şimdi hem de su konusunda neredeyse düşman kesileceğiz…

…

Türkiye'den gelen su konusunda vananın kapatılması konusu çok üzücüdür ki bir muhtarın başının altından çıktı!

Geçiktöy muhtarı Bayram Avcı kalktı bir gazeteye 'bir haftadır su akmıyor çünkü Türkiye'ye vanayı kapattı' diye haddi olmayan bir açıklama yapınca konu önce yerel basında sonra da Türkiye basınında patladı!

Ballandıra ballandıra Türkiye'nin vanayı kapattığı ve KKTC'yi cezalandırdığını yazıyorlar…

Belli çevrelerin hoşuna giden konular bunlar!

Türkiye ile KKTC birbirine düşerse zil takıp göbek atacaklar çünkü…

…

Geçiktöy Muhtarı Bayram Avcı kimden bir yetki almıştır da 'vana kapatıldı' diye basına açıklama yapmıştır!

Kamuoyu şimdi işin gerçeğini bilsin;

Muhtar, kendi arazilerini hep bu göletten sulamakta kuruş para ödememektedir!

Teknik bilgisi olmadığı halde böyle bir açıklama yaparak kendince yetkililerin dikkatini çekmek istemiştir…

Aslında kendince muhalefet yapmaktadır!

Bir süre gölete su akmadığı doğrudur ama bu sürede gelen su pompalara ya da arıtma tesisine verilmekte böylelikle çeşitli testler yapılmaktadır!

…

Konunun teknik düzeyde en yüksekteki sorumlusu DSİ KKTC Proje sorumlusu Birol Çınar'dır…

Dün sabah Lefkoşa'daki ofisine gittik ve uzunca bir süre sohbet ettik…

Önüne hem KKTC'den hem de Türkiye'den gazetelerde yayınlanan haberler ardı ardına konuldu…

Çünkü buradaki bir takım basın sorumsuz davranmış keyfi bir haber üretmiş ve Türkiye basını da reyting ve tiraj uğruna abartılı haber yaparak akıllarınca alkış almışlardır…

Bu haberleri yapanlar bunu yapmadan önce Çınar'a gidip adam akıllı konuşsalar vanaların kapatılmadığını en azından teknik olarak anlayıp bu tür haberlere imza atmayacak ve ortalık da bu kadar toz duman olmayacaktı!

Biz de yeni öğrendik ki vana 1 Ekim 2015 tarihinden beridir hiç kapanmamış, aksine şu anda en yüksek seviye ve basınçta su verilmektedir!

…

Birol Çınar çok net bir şekilde tahlil ve testlerin yüzde 90'ının tamamlandığını, 10 kadar kısa bir süre içinde suyun verilmeye başlanacağını söyledi!

Buradaki tek eksiklik, KKTC ve Türkiye hükümetlerinin bir uzlaşı sağlayamadığıdır…

Türkiye ısrarla suyun özelleştirilmesini isterken bizim hükümetin CTP kanadı biraz da siyasi rant elde etmek için ayak sürümekte ve su yönetiminin tamamını elde etmeye çalışır gibi gözükmektedir!

Ve olan bu ülkenin geleceğine olmaktadır…

Hükümet bozulur mu?

CTP-UBP hükümeti daha çok yeni bir hükümet ve büyük vaatlerle ortaklık kurdular!

Ama öyle iki konu var ki ansızın bir gece 'hükümet bozuldu' haberi patlarsa kimse şaşırmasın…

Birincisi elbette Türkiye'den gelen su konusu;

CTP'nin bu konuda ayak sürümesine karşı UBP suyun özelleştirilmesinden yana bir tavır sergiliyor ve bunu da Ankara hükümetine bildirdi…

İkincisi yeni vatandaşlık yasası;

CTP'nin hazırladığı yeni yasaya bu şekliyle UBP kesinlikle onay vermeyecek!

UBP'li kurmaylar şimdilik konuyu işin oluruna bıraktılar ve sadece sabır çekiyorlar…

Ya da Ankara'dan bir mesaj bekliyorlar!

"Levent Bey Merhaba,

Dogdugum topraklarda bir tek sizin yazilarinizi takip ettigimi oncelikle bilmenizi isterim. Dusuncelerinizi bizimle paylastiginiz icin size cok tesekkur ederim.

Kimi zaman yazilarinizda yurttaslik konusuna deginiyorsunuz ve bende bu konuda magdur olan bir vatandasim.

Rahmetli dedemler ( astsubay emeklisiydi kendisi ) harekattan sonra KKTC'ye yerlesmisler, babam Kars dogumlu fakat oraya yerlesince lise ogrenimini orada tamamladiktan sonra askerligini de orada yapmis. Annemle Turkiye'de tanismislar ve annem oraya gelin gelmis, bende 1985 tarihinde Gazimagusa'da Dunya'ya gelmisim. Bir sure sonra Turkiye'ye donus olmus ve burada yasamaya baslamisiz. Ben ogrenimimi Turkiye'de aldim ve universiteden sonra askerlik zamanim geldiginde Turkiye'de askere cagirildim. Ben hemen teslim olup askerligimi burada yaptim. 2010 yilinda evlendim ve 2011 yilinda esimi alip dogdugum topraklari ziyarete gittim. Daha havalimani girisinde benim asker kacagi gozuktugumu ve kalip askerlik yapmam gerektigini bildirdiler, ASAL subede bir Yarbay ile gorustum fakat benim Kibris da askerlik yapma zorunlulugum oldugunu bildirdi, kendisine Turkiye'de zaten yaptigimi bildirmeme ragmen bir de Kibris'da yapma zorunlulugum oldugunu iletti. Benim KKTC kimligim dahi yok, TC kimligimde dogum yerim Magosa yaziyor dedim , evet dediler sen Kibris da dogdun ilk buranin vatandasiydin, sonradan TC vatandasligini aldin Turkiye de askerlik yapmayacaktin dediler. Bunu benim mantigim kabullenemiyor, yani ben simdi bosuna mi askerlik yaptim? Ozetle;

1) ben Kibris vatandasi sayiliyormuyum?

2) Kibris'a girmem icin illa ki askerlik mi yapmam gerekiyor?

3) eger durum bu sekilde ise ben KKTC vatandasligimdan vazgecmek istiyorum, benim dogdugum ulke beni istemiyor, bana zorluk cikariyorsa , bende onu istemiyorum, bir daha da gitmem oyle degil mi ?..

4) eger bu durumda olanlara af cikti ise ben de artik KKTC kimligimi almak ve yeni dogmus cocugumu da alip memleketimi ziyarete gelmek istiyorum, ( tabii askerlikle ilisigimin olmadigina dair bir yazi talep edecegim, 2011 de resmi bayram olmasi sebebiyle sistemin acigiyla cikabildim adadan yoksa esim TR ye donuyor ben tekrar ikinci kez askerlik yapiyor olacaktim )

Bunlari siz yaziyorum cunku daha once konsolosluktan ve ASAL dan yardim almaya calistim fakat ilgilenen olmadi, bana ASAL ile gorusmem soyleniyor, yahu adaya gelince cikamiyorum diyorum anlatamiyorum. Son care size yazmak istedim, eger bu konuda

bilginiz var ise beni aydinlatabilirseniz minnettar kalirim, yoksa da hic sorun degil , hic olmazsa derdimi beni anlayabilecek birine anlatmis oldum, benim durumumda kimseyi tanimiyorum cevremde cunku.

Zaman ayirip bu uzun yazimi okudugunuz icin tesekkur ederim, degerli vaktinizi aldim.

Saygi ve sevgilerimle.."

(Selim Deniz AYDAL)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları