"Üniversiteler insan kaçakçılığı yapıyor!"

Yayın Tarihi: 20/01/16 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

DAÜ Rektör Vekili Necdet Osam ve ekibinin önceki gün düzenlediği basın toplantısındayız…

Aslıda Necdet hoca için vekil demek içimden gelmiyor çünkü o ibare tamamen kağıt üstünde…

Bana göre resmen vekillik yapıyor ve basın toplantısında bize son bir yılın muhasebesini anlatmaya çalıştı…

Biraz fazla gergindi, agrasifti ve basın toplantısına gayet rahat başlamasına rağmen sert açıklamalarla bitirdi!

Ne yalan söyleyeyim basın toplantısını fazlaca uzattı fazlaca detaya girdi ve bizi uyuttu…

Ama son 10 dakikada öyle şeyler söyledi ki sevgili Ahmet Tolgaya binimizin de dediği gibi ağzından çıkan her bir açıklama manşetlikti!

…

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim;

Necdet hoca üniversitelerimizin şu an içinde bulunduğu durumdan hiç de hoşnut değil!

14 üniversite mevcut ve 14 tanesi de izin bekliyor bu da 'Üniversiteler Çöplüğü' ibaresini gündeme getiriyor!

Sayı ne kadar çok olursa olsun kalite olmazsa ülkenin bundan hiçbir yararı olmaz, aksine seviyenin düşmesine neden olacak!

Ona göre DAÜ eğitim sektörünün Amiral Gemisi…

Bunun için elinde haklı verileri var!

Ülkedeki tüm üniversitelerin yayınlarının toplamının yüzde 70'inin DAÜ'den çıkmasını göğsünü gere gere anlatıyor…

Burada biraz diğer üniversiteleri küçümsemese daha iyi olurdu kanısındayım!

…

Ve şok ifşaatlar;

İsim vermiyor ama bazı üniversitelerin insan kaçakçılığına alet olduğu kanısında!

Necdet hocaya göre ki bana göre buna DAÜ de dahil burada okuyanlar resmen ülkede öğrenci çeteleri kurmuş durumda!

Bildiğimiz kadarıyla çeteleşen öğrencilerin en fazla meşgul olduğu konu uyuşturucu!

Ve ne yazık ki buna bir türlü önlem alınamıyor…

Başka önemli bir konu;

Bazı ülkelerden gelen öğrenciler ülkeye beraberlerinde hastalık da getiriyor!

Bunun kontrolü yeteri kadar yapılamıyor ve ileriki günlerde bunun ülkeye faturası büyük olabilir!

Yine bazı üniversitelerde birkaç süt dişi çeken öğrenciler mezun ediliyorlar…

Yani Necdet hocaya göre bazılarında eğitim kalitesi yeterli değil, kontrol yok!

…

Sonuçta;

Rektör Vekili Necdet Osam son iki yılda ekibiyle verilen hizmeti başarılı buluyor ve bir kez daha rektörlüğe aday olacağını basın toplantısında açıkladı…

Ama yeni DAÜ yasası konusunda da kuşkuları yok değil!

Meclis komitesi şu anda yeni yasa için yoğun bir çalışma içinde ancak bu konuda DAÜ yetkililerinden görüş almamış!

Necdet hoca da bir oldu bittiden korkuyor…

Haksız yanları da yok değil!

Rekabet Kurulu açıklama yaptı…

"Sayın Levent Özadam

18.1.2016 tarihli günlük Kıbrıs Postası Gazetesi ile Kıbrıs Time isimli internet sitesindeki "Serbest Kürsü" isimli köşenizin "Mesajınız Var" bölümünde dile getirdiğiniz Kurul'un yürüttüğü soruşturmalardaki teşebbüs isimlerinin kamuoyuna duyurulması hakkındaki iddianız ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilerin sizlerle paylaşılması uygun bulunmuştur.

Rekabet Kurulu, 36/2009 sayılı Rekabet Yasası tahtında görev yapmaktadır. Kurul, Yasa'nın esas amacı olan KKTC mal ve hizmet piyasalarında rekabet ortamının korunması ve geliştirilmesi doğrultusunda çalışmalarını yürütmektedir. Piyasalarda ihlal nitelikli uygulamalar hakkında duyum veya resmi şikayet alındığı durumlarda Kurul ilk etapta Yasa'da "ön araştırma" olarak isimlendirilen bir süreç kapsamında, söz konusu olay hakkında gerekli ön bilgileri toplayarak bahse konu uygulamanın Rekabet Yasası kapsamında bir uygulama olup olmadığını ortaya çıkarmaya çalışır. Bu süreç tamamen gizli bir şekilde yürütülmekte, ne kamuoyunun, ne de hakkında araştırma yapılan teşebbüslere bilgi verilmemektedir. Ancak ön araştırma sürecinin sonunda elde dilen bulgular doğrultusunda hazırlanan rapora dayanarak Kurul, soruşturma açılmasına veya dosyanın kapatılmasına karar verebilir. Soruşturma başlatılmasına karar verilmişse, Yasa gereği ilk olarak hakkında soruşturma açılan teşebbüs veya teşebbüslere, ardından da varsa şikayeti dosyalayan tarafa resmi bir yazı ile soruşturma başlatma kararı tebliğ edilerek duyurulmaktadır. Soruşturma başlatma kararının ilgili taraflara tebliğinin ardından kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Kurul web sitesi (http://rekabet.gov.ct.tr) ve Kurul Facebook sayfası (www.facebook.com/kktcrekabet) üzerinden de haber nitelikli olarak soruşturma hakkında özet bilgi verilmektedir. Bu noktada Kurul'un genel hukuk ilkeleri bağlamında gösterdiği hassasiyet gereği; soruşturma tamamlanmadan hakkında işlem başlatılan teşebbüs veya teşebbüslerin Yasayı ihlal ettiği hükmüne varılamayacağı şeklinde bir ibareyi de duyurularında kullanmaktadır. Kurul ayrıca önem verdiği şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesi gereği soruşturma sonunda verilen nihai kararın gerekçeli halini Resmi Gazetede de yayımlayarak hem kamuoyuna duyurmakta, hem de verilen karardan memnun olmayan taraflara 75 gün içerisinde Yüksek İdare Mahkemesinde karar aleyhinde dava açmasına imkan tanımaktadır.

36/2009 sayılı Rekabet Yasası'nın yeni bir yasa olması, uygulamalarının henüz birkaç yıldır hayata geçmeye başlamış olması nedeniyle Yasa içeriği ve usullerinin yeterince bilinmiyor olabileceği düşünülerek, gündeme getirmiş olduğunuz soru vesilesiyle usuller ve uygulamalar hakkındaki açıklamanın yararlı olduğunu ümit eder saygılar sunarım…"

Yenal Süreç

Başkan

"Biz hep buradaydık!"

"Ada 12 bin küsur yıldır kendi yağıyla kendi ciğerini kavurdu durdu. Susuz geçirdiği kurak yılları da oldu, bereketli yılları da... Işık hep doğudan yükseldi ada üzerinde. Güneş suyumuzu da içimizi de hep ısıttı. Adalılar hep onurlarıyla yaşamaya çalıştı. Günü geldiğinde kimileri bayraklarını direkten indirip, geldikleri yere gittiler. Bizler hep buradaydık. Hiç kimse bizim onurumuzu suyun tonajı, elektriğin kilowatı ile ölçmeye çalışmasın derim…"

(Okan DAĞLI)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları