Nazmiye Çelebi sonunda patladı!

Yayın Tarihi: 16/03/16 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

İzin Kurulu ile taşımacılık yapan işletmeler fena halde birbirine girdi… İlgili işletmeler bakanlık yetkilileri konuyu daha önceden görüşüp yeni izinr verilmemesi konusunda uzlaştıklarını ama buna uyulmadığı gerekçesi ile geçen gün Mağusa'da eylem yapıp bakanlığı sözünde durmamakla suçladılar! 60 yeni taşıma izni verildiği için isyan ediyorlar… Dünkü yazımızda konuya biraz biz de değinince İzin Kurulu Başkanı Nazmiye Çelebi arayarak bazı açıklamalarda bulundu… İlk sözleri de şöyle oldu; "Mamma düzeni artık sona erdi!"

Nazmiye hanım belli epey doluydu ki bazı taşıma örgütleri kunusunda da bazı ciddi iddialarda da bulundu… Nazmiye hanıma göre bu eylemin ardında Birleşik Taksiciler Burluğu Başkanı Kemal Gözay vardı! Bu konuda üç ayrı suçlama getirdi; Bir tanesi, Kemal Gözay'ın Güzelyurt'ta bir yakınına izin verilmesini istediğini ama bu iznin verilmediği içindi… Gözay bu kişinin de yeni izin alacaklar dosyasına konulmasını istemiş ama Çelebi de 'başkasının ekmeğini kesemem' gerekçesiyle işlem yapmamış!

Bir de Konya meselesi var… Ülkede taşımacılık master planına geçmek için Türkiye'de çeşitli illerde bu konuda araştırma yapılıyor, heyetler gidip geliyor… KKTC'den de bir ekibin Konya'ya gitmesi gerekmiş Kemal Gözay'ın da bu heyete katılması talep edilmiş… Gözay masrafların devlet tarafından karşılanmasını isteyince bu talebine 'kendi harcamanı kendin yap' denilmiş! O da bu ziyarete katılmamış… Yine Çelebi'nin iddiasına göre masraflar devlet tarafından karşılanmayınca Gözay muhalefetin dozunu arttırmış!

Yine Nazmiye Çelebi'den başka bir iddia; TC kökenli şoförlere KKTC'de mesleki sürüş belgesi verilmesi konusu! Nazmiye hanım, Gözay'ın taşıma araçlarında TC kökenli şoförlerin çalıştırılmamasını istemesi… "Kendi çalışanlarının yüzde 60'ı TC kökenli ama yeni izin verilmesin" diye tutturdu diyor! Ve ekliyor;

"İstemezse kendi işletmesinde TC kökenli çalıştırmasın o kendi bileceği iştir" diye! KEMAL GÖZAY NE DİYOR; Nazmiye Çelebi'nin isyan dolu açıklamalarından sonra Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Kemal Gözay ile de görüşme imkanımız oldu… Güzelyurt'ta bir yakınına izin verilmesi konusunda 'orada benim bir akrabam yok' dedi ama bu ismi tanıdığını ve izin istediğini doğruladı… Konya ziyareti hakkında da bu tür harcamaların devlet tarafından karşılanması gerektiğini karşılanmayınca da ziyaretten vaçgeçtiğini ifade etti! TC kökenli şoförler konusunda da zaten yeni yasanın burada şoförlük yapılabilmesi için 6 çalışma izini mührü olması gerektiğini ama Nazmiye Çelebi'nin ise 1 mühürde ısrar ettiğini iddia etti! Sonuçta şu anda bakanlık ve işletmeler izinler konusunda ciddi bir tartışmanın içine girmiş durumdalar! Nazmiye Çelebi'nin yeni bir sistem kurma yönündeki çalışmaları belliki daha çok tartışılacak ve beraberinde çeşitli suçlamaları da getirecek!

İşte o liste!

Taşımacılık şirketlerinin Nazmiye Çelebi'ye tepkisi 60'dan fazla yeni taşıma izni vermesinden kaynaklanıyor…

Geçtiğimiz hafta içinde 10 tane taşıma izni verildiğini geçen yılla birlikte bu sayının 60'ı geçtiğini söyleyen işletmeler izin verilen kişi ve kuruluşların listesini bizimle de paylaştılar…

Ve eklediler;

"Eylemlerimiz artarak devam edecek!"

Bariyerler ne oldu!

Lefkoşa-Güzelyurt yolunda beton bariyerlerin eksikliğini kaleme aldığımız dünkü yazımızdan sonra Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar telefonla arayarak beton bariyer yapımı için demir bariyerlerin söküldüğünü ama bunların nereye götürüldüğünün bilinmediğini söyledi…

Özçınar şikayetinde haklıdır!

İlgili şirket beton bariyer yapımından önce demir bariyerleri sökmüş ama bunların akıbeti bir türlü öğrenilememişti…

Karayolları Dairesi'nin dikkatine!

Rapor bakanlıkta!

Geçtiğimiz haftalarda Erenköy Lisesi'nden 3 öğrenci alkol komasına girmiş ve konu polise de yansımıştı…

Okul yönetimi olarak konu ayrıntılı bir şekilde araştırıldı ve rapor haline getirilerek Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi..

Bu arada okul yönetiminin raporun göz ardı edilebileceği şüphesinde olduğu bilgilerini alıyoruz.

İddiaya göre bazı veliler olayın kapatılması için bazı girişimlerde bulunmuşlar bile!

Bu arada başka bir not:

3 öğrencinin sigara içicisi olduğu ve sarma sigara kullandıkları da tespit edilmiş!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları