CTP'nin Sayıştaylık rahatsızlığı niye!

Yayın Tarihi: 14/06/16 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Anlaşılan o ki daha iki ay önce iktidar olan CTP, muhalefete düştükten sonra bir süre daha yalpalayacak gibi gözüküyor!

Geçenlerde de yazmıştık bu da demektir ki iktidarda başka muhalefette başka bir yol tutturmuşlar!

CTP iktidardayken arkasında olduğu hatta yasa hazırladığı bazı hassa konularda muhalefet döneminde muhalefet yaparak kendiyle çelişiyor…

Bu da Talat döneminde bir takım şeylerin hiç de iyi gitmediğine işarettir!

Hele de şimdi tek başına iktidar olacağını iddia eden bir partinin bu tür zikzakları iyice göze batmaya başladı…

…

Hep söylediğimiz gibi…

Tam bir KKTC klasiği!

Tüm dünyanın aksine sadece bizde olabilecek bir durum söz konusu yine.

Geçen hafta ivedilikle görüşülmesi kararı verilen ve yarın Meclis'teki Komite'de görüşülecek olan Sayıştay Değişiklik Yasa Tasarısı'na Komite'deki CTP'li vekillerin olumsuz oy kullanacağı söyleniyor.

Hatta Komite'de oy kullanma hakkı olmasa bile TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı'nın Komite toplantısına katılıp bu yasa tasarısına muhalefet edeceği gelen bilgiler arasında.

Tüm dünyada Sayıştay'ın güçlenmesini iktidarlar istemezken, bizde ise yasa tasarısı sırf bu iktidar döneminde Meclis'e geldi diye muhalefet tepki veriyor.

Haziran 2014'teki Anayasa Değişiklik paketindeki ve Temmuz 2015'teki CTP-UBP Hükümeti Programındaki ilgili maddeler düşünülürse özellikle CTP'nin tutumunu anlamak çok zor.

…

O maddelerde Sayıştay'a çok daha geniş yetkiler öngörülürken, bağımsız ve güçlü bir Sayıştay için özerk bir yapıya kavuşturulması gerekir denilirken şimdi bu neyin muhalefeti?

CTP kendi hazırladığı ve imzaladığı paket ve programlarla çelişkiye düşüyor, TDP ise Anayasa Değişikliği Paketi'ne onay verdiğini unutuyor anlaşılan.

Muhalefet kanadından gelen en garip eleştiri, yasa tasarısında Sayıştay'ın mali bağımsızlığa kavuşturulması ve kendi bütçesini yönetmesiyle ilgili maddeye yönelik olan eleştiri.

Devletin tüm kurumlarının bütçesinin denetimiyle görevli olan bir kurumun kendi bütçesini yönetemeyeceğini düşünen varsa Sayıştay'ı tümüyle kapatalım daha iyi.

Muhalefetin tepki gösterdiği diğer bir konu ise Sayıştay Başkanı'nın tahsisatının arttırılmasına, Sayıştay üyeleri ve denetçilerine ise tahsisat verilmesine yönelikmiş.

Kamu Görevlileri Yasası'na göre eşit statüde olduğu Yüksek Mahkeme Başkanı ve Başsavcı %19 tahsisat alırken Sayıştay Başkanı'na %15 tahsisat verilecek olması niye eleştiriliyor anlayan varsa söylesin.

…

Ayrıca Başsavcı Yardımcısı %15 ve hatta Başsavcı Yardımcısı Muavini %13 tahsisat alırken tartışılması gereken Sayıştay üyelerinin %12 tahsisat alacak olmaları değil, şimdiye kadar hiç almamış olmaları olsa gerek.

Diğer yandan gümrük, cezaevi, limanlar, sivil havacılık, veteriner, meteoroloji, vs. memurları dahil birçok memura %5 tahsisat veriliyorken ve hatta bazı memurlara çok daha fazlası veriliyorken Sayıştay denetçilerine şu ana kadar herhangi bir tahsisat verilmediğini öğrenmiş olduk bu tasarı sayesinde.

Devletteki tüm kurumların denetiminden sorumlu olan, görev alanları diğer memurlardan çok daha geniş olan, hatta çeşitli tehditlere maruz kalan ve hiçbir şeye tamah etmemesi gereken denetçilere %5 tahsisatı çok görenler varmış.

Tüm dünyada diğer kamu görevlilerinden çok daha iyi koşullarda olan ve görevi icabı olması gereken Sayıştay denetçilerinin güçlendirilmesine karşı çıkan zihniyeti anlamak gerçekten çok zor.

Hal böyleyken olumsuz oy kullanmayı düşünen muhalefetin durup bir daha oturup düşünmesi gerek.

Unutulmamalıdır ki kişiler ve hükümetler değişir, ama denetim yetkisi asla değişmeyecek olan Sayıştay'ın güçlü ve bağımsız bir kurum olması devletin ve tüm toplumun yararınadır.

Sayıştay'a değil muhalefet, kadrolarının daha da güçlendirilmesi, çalışanların ekonomik şartlarının iyileştirilmesi onların değil tüm toplumun yararınadır!

Hekimlere okkalı zam!

Devlet Hastanelerindeki hekim eksikliği malum…

Bakanlık dışarıdan hizmet alımı yapmasa hastalar büyük mağduriyet yaşayacak!

Şimdi Bakan Faiz Sucuoğlu örgütlerle de yaptığı görüşmeler sonrasında hekimlerin maaşlarını epey yükseğe çekecek…

Elbette hekimlik mesleği insanların bire bir sağlıklı yaşamları için büyük önem taşıyor ve hakları neyse almaları gerek!

Şu anda konuşulan rakam her devlette çalışan hekime 3 bin TL civarında bir artış…

Doğrusu buysa olsun, kimsenin itirazı olmaz!

Ama yine bazı duyumlara göre devletten emekli olan hekimlerin de maaşlarına bu miktarda zam yapılacağı söyleniyor…

İşte orada durun!

Zaten emekli olan bir çok doktor emekli olmadan zaten ikinci iş yapıyordu ve emekli olduktan sonra halen çalışıyor…

O zaman bu torpil niye diye sormazlar mı adama!

Köpeğin intikamı!

Yoğun ve stresli geçen bir günde biz de gülmüyoruz değil yani…

Hele de dün bir gazetedeki haber işte tam da güldüren cinstendi!

Bir Vietnamlı köpekten kaçarken 7 metrelik kuyuya düşmüş…

Allah'tan görevli ekipler bu genci kurtarmışlar!

O haberi okuduktan hemen sonra aklıma gelen muziplik şuydu;

Elbette bir gün gelecek ve bir köpek kendilerini yiyen bir Vietnamlı'dan intikamlarını alacaktı!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları