Devletin memurlarına bir şeyler oluyor!

Yayın Tarihi: 24/09/16 10:40
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Ülkede yaşanan sıradan adli olaylara artık alıştık…

Şu sıralar başta uyuşturucu geliyor!

Kolay yoldan para kazanmak isteyenler için en ideal iş…

Onlar para kazanırken gençler zehirleniyor o çok ayrı tartışma konusu!

Her türlü olumsuzluğa rağmen, eksik çalışan sayısına rağmen polis elinden geleni yapıyor ve imkanlarının çok üzerinde bir performans göstererek suçluları enseliyor…

Şu anda teşkilata 45 yeni polis istihdam edimli ama bu sayı çok az!

Çünkü son yıllarda ciddi bir emeklilik furyası yaşanıyor ve şu anda polise en az 400 kişi daha istihdam edilmesi gerek…

Hükümet edenlerin ise en azından güvelik konusunda 'bütçemiz kısıtlı' deme hakkı yoktur!

…

En çok ne zaman üzülürüm bilir misiniz…

Polis bültenlerinde ya da gazete haberlerinde bir devlet memurunun suç işlediğini öğrendiğim zaman!

Sadıkoğlu ve çalışanlarına tazminat davası!

"Boğaz Hotel yıkımıyla ilgili mahkeme karar verdi ve ara emrini kesinleştirdi. Belediye savunma bile veremedi. Bunun sonucunda otel işletmesi tarafından İskele Belediyesi, belediye başkanı, yıkıma katılan belediye personeli için tazminat ve cezai kovuşturma başlatılıyor. Hayırlı olsun. Alkışlayan arkadaşlar vardı bu yıkımı. Onlardan ricam, tazminat ödenirken siz de ellerinizi cebinize atınız lütfen. Birlikten kuvvet doğar nasılsa.

Belediye başkanı ve personel için mülke tecavüz suçlaması da var. Bu suçun cezası hapisliktir.

Şeriatın kestiği parmak acımazmış!

Özet: Bazı insanlar seçimle gelmiş dahi olsa, onların cahilce ve nefret kokan davranışlarına alet olmamak gerekir..."

(Meriç ERÜLKÜ)

"Güney'deki seçimlerde ırkçı ELAM barajı geçerek 2 vekil ile Meclis'e girdi. Kıbrıslı Türklerle kurulacak bir federasyona karşı çıkan partiler de oylarını büyük oranda artırdılar. Kilise halk üzerinde siyasetten daha büyük etkiye sahip ve ne olursa olsun değişmeyen ilke Megalo Idea sürüyor.

Güney'e geçen Türklere karşı yapılan saldırılarda bugüne kadar caydırıcı önlem alındığını görmüş değiliz

Eğer Dünya siyasetine yön verecek kadar güçlü bir devlet değilseniz ve eğer bu devletlerin de gözü üstünde olan bir coğrafyada iseniz. Aralarına nifak tohumları ekilmiş iki toplumun insanlarını birbiri içine karıştırmak gelecekte bu nifak tohumlarını yeşertmek isteyenlere verilmiş en güzel hediye olacaktır. Bundan her iki toplumun bireyleri de zarar görecektir.

Komşu olarak yaşamak her iki toplumun geleceği için en güzeli..."

(Hakan ORAN)

"Bütçeye koyduk diye harcamanız mı gerekirdi!"

"1) Bütçeye konan bir kalem illaki sonuna kadar harcanmak zorunda değil. Bütçe açığını da göz önünde bulundurarak hükümetler tasarruf politikası ile yıl sonu açıklarını en düşük seviyede tutmaya özen gösterir.

2) Biz bu kalemi devletin bütün motorlu taşıt alımları için koyduk. Devletin yüzlerce eskiyen aracı var. 18 tane pahalı makam aracı alırsanız toplamda servis ve tamirat maliyetlerini düşürememiş olursunuz yani bu kalemi yanlış kullanmış olursunuz.

3) Biz bu kalemi hem tasarruf politikası hem de en uygun maliyetle sadece zaruri araç alımları için kullanacaktık.

Kısacası, böylesi yanlış bir siyasi karara CTP'yi angaje etmeye çalışmak nafile bir çabadan ibarettir. Nitekim ortada somut uygulamalar da vardır. Örneğin bizim dönemimizde Dışişleri Bakanı'nın makam aracı ihtiyacını karşılamak üzere yapılan bir araç alımı söz konusudur ve bunun maliyeti bugün tartışılan araçların yarı fiyatıdır…"

(Birikim ÖZGÜR)

"Nerede bu kurumun müdürü!"

"Ne biçim sorumsuzluktur ki devlet televizyonu BRT çalışanı ikide bir işe geç geliyor ve gazeteleri ekrana sıralamıyor. İşine her gün aksatmadan tam vaktinde gelen kızcağız o gelene kadar masada oturup gazeteleri kameraya tutarak program yapmaya çalışıyor ta ki efendi işe gelsin.

Nerede bu kurumun müdürü, yoksa işe geç gelen çalışana söz geçiremiyor mu?"

(Ülker FAHRİ)

Emre artist oldu…

Uzun yıllar KKTC basınına hizmet veren ve daha sonra İstanbul medyasına atlayan genç gazeteci kardeşimiz Emre Diner gazetecilik görevini sürdürürken artık film setlerinde de görülmeye başladı.

İlk film denemesinde bir polisi canlandıran Diner'in başarılı olursa bu sektörde profesyonel olarak çalışacağı söyleniyor.

(Foto-emre diner)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları