Mağdur gençler adına…

Yayın Tarihi: 24/05/17 07:30
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Devlet işinde çalışmayınca kimsenin memnun olmadığı bir memlekette yaşıyoruz…

Her ne kadar 'göç yasası' diye değerlendirilen yeni süreçte devlete yeni girenlerin hakları ciddi bir şekilde budansa da gençlerin birinci hedefi yine devlette istihdam edilmek oluyor!

Haklılar çünkü devletteki rahatlık ve güvence özel sektörde yok…

Devlette sağlanan tatil özelde yok!

Çalışma saatleri bile devlet çalışanı olmayı özendiriyor…

Devlete arka kapıdan alınanların haricinde Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından açılan münhallere de öyle çok sayıda gencimiz müracaat ediyor ki daha sınavlara girmeden önce bile umutsuz olduklarını her fırsatta dile getiriyorlar…

Bir de yazılı sınavı geçtikten sonra bazı aksaklıklar yaşanıyor!

Haksızlık yapıldığı iddiaları ortaya atılıyor…

İşte bugünkü yazı konusu da 'mağdur' olduklarını iddia eden bir grup gencin bize gönderdiği sitem dolu mektubunu yayınlama nedenimiz oldu.

Eminiz ki bu yayından sonra Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral bu şikayetleri dikkate alıp gerekli açıklamayı yapacaktır:

"Merhaba Levent bey,

Ülkemizde pek çok problem var ancak, gençleri mağdur ederek başarılı bir sonuca ulaşma imkanı yok sanırım. Siz bu konuda araştırma yaparak yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

…

Kamu Hizmeti Komisyonu'nun beceriksizliğinin son halkası;

KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde ihtiyaç duyulan aşağıdaki kadrolar için Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı 10 Aralık 2015 – 4 Ocak 2016 tarihlerinde münhal ilan etmiştir.

III Derece Raportör 4 kişi

III Derece Yasama Uzman Yardımcısı 1 kişi

II Derece Basın ve Dışilişkiler Memuru 2 kişi

Uzun süren beklemeden sonra 22 Ekim 2016 tarihinde her üç kadronun da yazılı sınavları yapılmıştır.

Aralık 2016 ayı içerisinde diğer iki kadro (Raportör ve Yasama Uzman Yardımcısı) sözlü sınavları yapılarak işe başlamışlardır.

Basın ve Dışilişkiler Memurluğu için 2 münhal olduğundan sözlü sınava en yüksek not alan iki adayın çağrılacağı belirtilmiştir. Liste sıralamasında ikinci ve üçüncü kişilerin puanları eşit olduğundan, eşit puan durumunda tüzük çok net olarak kimin çağrılacağını açıklamaktadır. (Mezuniyeti eski olan, Yaşı büyük olan,)

KHK Başkanlığı ise sözlü sınavı gerçekleştirip atama yapacağına, 3 (üç) kez Başsavcılığa ve 3 (üç) kez YÖDAK'a sorup kimin ikinci olarak sözlü sınava çağrılacağı konusunda görüş istiyor.

Bu kurumlardan görüşler alınmasına rağmen atama yapılabilmesi için hiçbir engel olmadığı halde KHK Başkanlığı yapması gereken sözlü sınavı ve atamayı yapmıyor.

KHK Başkanlığı 3 Mart 2017 ve 13 Nisan 2017 tarihlerinde bu münhal için sözlü sınav kararı alıp adaylara bildirmesine rağmen sınava 30 dakika kala sınavı tekrar ertelemeye gidiyor.

Cumhuriyet Meclisimizin münhal ilan ettiği bahse konu bölüm memurlarına ihtiyacı var, Başsavcılık sözlü sınavı derhal yapınız diye görüş bildiriyor, çalışıp sınavı başaran ve iş isteyen gençler 7 aydır bekletiliyor ancak KHK Başkanlığı sanki bu sınavı sonuçlandırmamak için uğraşıyor.

Neticede bu basiretsizliğin, bu haksızlığın, bekletmenin, adaletsiz uygulamanın cevabını kim verecek? Kurum görevini yapmıyorsa bu gençler kazandıkları haklarını mahkemelerde mi aramalılar? Devlete, kurumlarımıza, adalete inancımız, güvenimiz sarsılırsa nasıl bir gelecek beklentimiz olacak…"

(Mağdur gençler)

Proje özürlü olunca!

Narenciye üreticileri susuzluktan kırılıyor…

Bahçeler zaten kurumak üzere!

Ama su geldiği halde hala onlar için bir proje üretilmediyse, narenciyeci isyana devam ediyorsa artık aynaya bakma zamanı gelmiştir…

En acısı da narenciyeci aylardır bağırıp feryat ediyor, bunu muhatap alan bile yok!

Tek kuruş ödenmeden çok kaliteli ve içilebilir suyu ayağımıza kadar getirdiler ama biz hala günlük kısır çekişmeler içinde debelenip duruyoruz.

Su da denize akıyor!

Akaryakıt fiyatları!

Gördük ama böyle ters orantı hiç görmemiştik…

Bildiğimiz kadarıyla akaryakıta yapılan indirim ve bindirimler dünya petrol fiyatları ve dövizin durumuna göre ayarlanır!

Ama dikkatimizi çeken bir tuhaflık var; bizde akaryakıtta indirim olurken Türkiye'de zamlanıyor…

Türkiye'de indirim olurken bizde zam yiyor!

Dünya petrol fiyatları aynı, para birimi aynı ama indirim ve bindirimler ayrı…

Buyur buradan yak dedirten bir olay…

Pi Analitik neden kapandı!

Oysa açıldığı günden itibaren büyük sükse yapmıştı…

En iyi hocalar orada, en kaliteli eğitim yine orada veriliyordu!

Birçok dershaneyi de geride bıraktığını biliyoruz…

Gazetede ansızın bir haber;

Pi Analitik dershanesi kapatıldı!

Ekonomik koşullar, rekabete ayak uyduramama gibi bir açıklama…

Durum gerçekten böyle mi!

Bu kapatma kararının ardında başka bir şeyler yok mu?

Bir bit yeniği olduğu kesin ama hadi neyse artık!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları