Eroğlu 'koalisyon yok' dedi ama…

Yayın Tarihi: 03/12/09 00:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Derviş bey hakikatten usta politikacı, ya da bazılarının deyimiyle kurt politikacı.

Belli ki saçlarını değirmende ağartmadı.

İşte şimdi de politikadaki tecrübesini konuşturuyor!

Hiç acele etmiyor, renk vermiyor, ama ince eleyip sık dokuyarak geleceği de şekillendirmeye çalışıyor.

Malum önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var!

Derviş beyin gönlünde yatan aslanın ne olduğunu sokaktaki çocuk bile biliyor!

Ama geçmişteki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başına öyle şeyler geldi ki, sütten ağzı yandığı için yoğurdu üfleyerek yemeyi tercih ediyor ve riski sıfıra indirmeye çalışıyor.

Doğru olan da bu…

Başbakan Eroğlu, daha dün yaptığı açıklamada kamuoyuna 'koalisyon olmayacak' mesajını bir kez daha verdi, hem de altını çize çize…

Söylem öyle ama eylem öyle değil!

Başta da dedik ya kurt politikacının elbette kafasından bir çok senaryo ve alternatifleri var.

Öyle de olmalı zaten.

…

Derviş Eroğlu, söylemlerinin aksine koalisyon için ilk ciddi adımı attı ve bir parti başkanı ile görüşmesini önceki akşam yaptı!

Şimdilik, kim ya da kimlerle, nerde görüştü neler konuşuldu yazmıyoruz!

Amacımız pişmiş, ya da pişmekte olan aşa su katmak değil.

Yapılan ilk toplantıda tarafların sadece sohbet etti ve nabız yokladı…

Eroğlu her zamanki gibi rahat, soğuk kanlı ve sakindi.

Acemilik yapıp öyle dalmadı olaya!

Usta bir satranç oyuncusu gibi önce karşı tarafın taktiğini çözmeye başladı, ataklarını bekledi!

Aslında karşılıklı nabız yoklamalarıydı bunlar.

Sonuçta bir pazarlık söz konusuydu!

Baş başa geçen görüşme yaklaşık bir saat sürdü…

Kimse konuya direk girmedi, endirek sorularla karşı tarafın tansiyonu ölçüldü.

…

UBP, aslında bir süre daha 26 ile tek başına bu işi en azından Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar götürmeyi planlıyordu ama, İrsen Küçük'ün hiç akılda olmayan rahatsızlığı süreci biraz hızlandırmış oldu.

Bu elbette ki siyasi açıdan önemli bir gelişme…

Ama bu gelişmeden daha da önce bir takım yeni gelişmelere tanık olacağız.

Yani iki bacaklı bir senaryo…

Mesela bir başka üçüncü partinin genel başkanı…

O da aslında bu senaryonun içinde ama daha haberi bile yok!

Bu senaryodan haberi yok dedik ama onun da başka arayış ve senaryoları var, o da perde gerisinde boş durmuyor.

Ansızın kendini bu iyin tam ortasında bulabilir…

Bu bir müneccimlik değildir…

En iyisi bekleyelim ve hep birlikte görelim.

Yakında cümbüş var…

La Mevida Bar'ın açıklaması
Dünkü yazımızda da belirttiğimiz gibi şikayet konusu olan La Mevida Bar'ın işletmecileri ile dün bir araya gelerek onlara cevap verme hakkını verme sözümüzü yerine getirdik.

İlgili işletmenin sahipleri, işletmenin kendilerine devri ile ilgili işlemlerin bitmekte olduğunu ve çok yakında hiçbir yasal pürüz kalmayacağını söyleyerek, her türlü icraatların ancak yasalar çerçevesinde olacağını, ayrıca işletmeyi pastane izni ile değil bar izniyle açtıklarını ifade ettiler.

Apartman sakinlerinin gürültü konusundaki şikayetlerine de cevap veren işletme sahipleri, bu konuda çok hassas olduklarını, ancak barın her türlü ses izolasyonlarının tam teşekküllü olduğu halde halen etrafa gürültü vermesine anlam veremediklerini söylediler.

Apartman sakinleri ile bundan böyle diyalog içinde olacaklarını da söyleyen işletme sahipleri yakın bir zamanda hiçbir sorunun yaşanmayacağı yönünde söz de verdiler.

Bizim de intibamız odur ki, taraflar arasındaki anlaşmazlık diyalog yoluyla çözülecek boyuttadır ve bunun için tarafların özverili tavırları kaçınılmazdır.


Günün Fıkrası

Vergi
Bizim Temel uluslararası ekonomi toplantısına katılır... Devletin topladığı vergi dağılımını tartışırlar... Konuşmacılardan biri Amerikalı, biri Avrupalı, biri de Temel.. Ortaya bir fikir atılır... Halktan toplanan vergiler nasıl dağılım yapılacak. Amerikan vatandaşı söz alır: -Bizim Amerika'da önce yere bir çizgi çizeriz ve sonra topladığımız vergileri havaya atarız... Çizginin soluna düşen paraları halka hizmet olarak geri veririz, sağ tarafta kalan devlete kalır, yatırım yaparız... Derken Avrupalı söz alır ve: - Bizim Avrupa'da başka ama ona benzer bir uygulama yaparız... Önce yere bir daire çizeriz... Halktan toplanan vergileri havaya atarız. Dairenin dışında kalan halka hizmet olarak geri döner, dairenin içine düşenleri devlet harcamalarına kullanırız... Sıra bizim Temel'e gelir ve başlar anlatmaya:

-Ula uşaklar ne güzel anlattunuz. Keşke biz da sizun çirkefluklerunuzi değil da habu çalışkanluğunuzi alsak... İnanun bizum öyle bir uygulamamız yok... Bizde daha kısa oluyi... Bi kere öyle yere çizgi çizmezuk... Bizde hükümet halktan toplar vergileri... Atar havaya. Yere düşenleri kendilerine harcama yaparlar... Havaya kalanlar halka hizmet olarak geri döner...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları