Talat seçilmek istemiyor mu?

Yayın Tarihi: 08/12/09 00:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Cumhurbaşkanı Talat seçimlerde aday olacağını, hatta bağımsız olarak çıkacağını açıkladı ama bizim bu konuda şüphelerimiz var…

Sanki de istemiyor gibi bir hava seziyoruz!

Ya da aday olacak ama seçilmeyecek…

Böyle giderse bunun aksi olmaz.

Kendisi Eroğlu kadar olmasa da tecrübeli bir politikacı…

Politik yönünün bir çoğunu biz de Erdal Güven'in kitabından öğrendik.

O da konjüktür gereği ilkokulda sağlam bir milliyetçi oluyor ama, üniversite yıllarında dönemin akımlarına da kapılarak sağlam bir devrimci oluveriyor.

Bize seçimlere çok bir süre kala, KKTC'nin ilanından dolayı parti kararından sonra evine gidip ağlaması ve bunun kitapta yer alması da tecrübeli politikacı konumuna hiç uymuyor.

Bunu herkes siyaset açısından değerlendirdi.

Kimisi, vurun abalıya dedi günlerce manşetten indirmedi, kimisi de 'saflık' olarak algıladı ve kendisine destek çıktı.

Ama şu kesin ki büyük hata yaptı!

Çünkü şu anda KKTC'nin en üst düzeyindeki birinin, KKTC'nin ilanı kararından dolayı ağlaması ve bunun seçimlere az bir süre kala kitap halinde yayınlanması, sadece KKTC kamuoyunu değil Türkiye kamuoyunu da etkiledi ve, bu da Talat'ın puan kaybetmesine neden oldu.

Yine dün bazı gazetelerin manşetinden verilen, Türkiyesiz bir Kıbrıs hayali de bundan farklı bir acemilik değildi.

İç kamuoyuna, özellikle de milli günlerde Türkiyesiz, Türk askeri olmadan Kıbrıs Türkünün de olamayacağını söyleyen birinin, hem de Yeni Şafak Gazetesi gibi AK Parti yanlısı bir gazeteye, Türkiyesiz Kıbrıs hayal ettiğini söylemesi, kendisinin siyasette hiç de öyle göründüğü gibi pişmediğinin bir göstergesiydi.

Bilinçli ya da bilinçsiz, sayın Talat hemen her söyleminde kendi ayağına kurşun sıkmaktadır.

Annan Planı'nın artık esmediği bir dönemde çok yakında bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olacaktır ve kendi ağzından çıkan her kelime, bir kez daha seçilme şansını zora sokmaktadır.

Bir de, çözüme çok yakın olduğu yönündeki söylemleri var ya, işte o hepsinden daha da acemi bir siyaset izlediğinin göstergesidir.

Sayın Talat ya artık tamamen abandone oldu, ağzından çıkan sözlerin nerelere gideceğini hesaplayamıyor, ya da kendisini çok kötü yöneten ve yanlış taktikler veren birilerinin kurbanı oluyor.

Derviş bey nasıl genel seçimler öncesinde hiç konuşmadan, çok da fazla kılını kıpırdatmadan Başbakan olduysa, aynı filmi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yaşayacağız bir his var herkesin içinde.

Gökmen: Eroğlu aday olur ve kazanır!
ÖRP İskele Milletvekili Mustafa Gökmen, Nisan ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde UBP Genel Başkanı ve Başbakan Eroğlu'nun aday olacağını ve zorlanmadan da kazanacağını iddia etti.

Ulusal çizgide olanların Cumhurbaşkanlığı seçimleri için işbirliği yapması gerektiğini de söyleyen Mustafa Gökmen, partisi ÖRP'nin ise henüz Cumhurbaşkanlığı stratejisi belirlemediğini, önümüzdeki günlerde bunun netlik kazanacağını ifade etti.

DP ve ÖRP'nin birleşmesine de değinen Gökmen, her iki partide bu birleşmeyi isteyenlerin yanı sıra istemeyenlerin de olduğunu, bunun için de zamana ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Aşı olalım mı olmayalım mı?
TC Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın domuz gribi aşısı konusundaki açıklamaları Türkiye'de aşıya rağbeti azaltırken, sipariş verilen milyonlarca aşının iptal edildiği söyleniyor.

Ancak yine Türkiyeli uzmanlar, önceki gün çok ciddi bir iddiada bulunarak şimdiye kadar domuz gribinden ölen 250 kişiden 200'ünün aşı olması halinde ölmeyeceğini açıkladı.

Bizde de durum farklı değil.

Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, basının önünde gitti aşısını oldu ama TC basınında çıkan haberlerden etkilenen halkımızın bir çoğu, bu aşının ileride felce neden olduğundan dolayı aşı olmaya soğuk bakıyor.

Yani bizde durum anamızdakinden farklı değil.

Çelişkili açıklamalar, bazı siyasilerin 'aşı olmam' demesi, vatandaşa da 'asla olmam' diye yansıyor.

Birileri artık çıkıp açıklasın, olalım mı olmayalım mı?

Günün Fıkrası
Seni seviyorum


10 kişiyi öldürmekten ömür boyu hapis mahkumu olan adam hapisten kaçar. Kaçarken önüne çıkan bir eve girer ve yataklarında uyumakta olan bir çifti esir alır. Adamı bir sandalyeye, kadını da yatağa bağlar. Bir an etrafına bakınıp kadının üstüne atlar ve boynunu öpmeye başlar. Aradan bir dakika bile geçmez, mahkum yeniden ayağa fırlar ve odayı terk eder. Bunun üzerine adam karısıyla konuşmaya başlar;
- "Sevgilim, bu adam yıllardır kadın görmemiş. Boynunu nasıl öptüğünü gördüm. Sanırım geri gelince seninle birlikte olmak isteyecektir. Aman ne derse yap, onu sinirlendirme, sadece memnun olmasını sağla ki buradan sağ çıkabilelim. Unutma hayatımız buna bağlı. Dayanıklı ol ve unutma, seni seviyorum!".
Kadın bu sözler üzerine gülümser ve sakince konuşur;
- "Haklısın sevgilim bu adam yıllardır kadın görmemiş ama o sırada benim boynumu öpmüyor, kulağıma senin çok yakışıklı olduğunu, seni çok beğendiğini söylüyordu. Hemen ardından da bana vazelinin banyoda olup olmadığını sordu.
Dayanıklı ol ve unutma, bende seni seviyorum!"...

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları