Dr.Sibel Siber: Aşı olun!

Yayın Tarihi: 09/12/09 00:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

H1N1 aşısı konusunda yaşanan karmaşa aslında bu her konuda olduğu gibi bu konuda da devlet politikası olmamasından kaynaklanmaktadır.

Türkiye'de yaşanan spekülasyonlar haberler KKTC'ye çabuk ulaşmış, koca Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın 'aşı olmam' açıklamasından sonra çok sayıda insan bu açıklamayı baz olarak alıp, aşı olmak istemediğini söylemiş ve söylemeye devam etmektedir.

Biz de hem Havadis'teki yazılarımızda hem de Kanal T'deki sabah pragramımızda sıkça bu konuuy gündeme getirip, aslında yetkililerin dikkatini çekmeye çalışırız.

Biliriz ki her hangi bir konuda bir devlet politikası üretmedikçe, o konuda başarı şansı yok denecek kadar azdır.

Ne mutlu bize ki uyarılarımızı dikkate alıp konunun gündemde kalmasını sağlayan vekillerimiz de var.

Bunlardan bir tanesi de CTP Lefkoşa Milletvekili Dr. Sibel Siber.

Önceki gün kendisine bu sayfadan yolladığımız minik bir mesajı dikkate almış ve bize doyurucu bir açıklamada bulunmuş.

Tüm vatandaşları bu yazıda yazılanları dikkate alıp uygulamaya davet ediyoruz;

...

"Merhaba Levent Bey,

Bana mesaj yazdığınızda o gün, ben daha gazeteyi okumadan hastalarım bana açıp mesajınızı okuyorlar. Bugünkü (dünkü) mesajınız için teşekkürler.

Evet H1N1 aşı kampanyasını destekler yönde gerek yazılı gerek sözlü birçok açıklamam oldu. Halen bu aşı kampanyasını destekliyorum ve öneriyorum.

Ben, hastalık yeni salgın yaptığında ,henüz aşılama başlamamışken bir hastamdan bulaşarak bu rahatsızlığı geçirdim. Bu yüzden başlangıçta aşılanmak için acele etmedim. Ama ailem aşılandı. Annem, babam,eşim aşılandı. Kızlarım da, küçük kızım yurtdışından dönünce birlikte aşılanacaklar.

Benim aşılanmam gerekmediği halde, aşılanmaya destek yönünde önümüzdeki hafta aşılanacağım. Halen üst Solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğim için erteledim.

Aşının felç yapıcı yan etkileri olduğu hep söylendi. Virüslerin ve aşıların(tüm aşıların)

bu yan etkileri olabilir. Kişinin bağışıklık sistemiyle ilgili. Sizde basit bir nezleye sebep olan bir virüs,bir başkasında felç yapabilir. Aşılarda da bu böyledir. Ama çok çok düşük bir ihtimal. Grip aşısı ölü aşı olduğu için ,canlı aşılara göre daha az riskli. Örneğin çocuklarımıza yaptırdığımız canlı aşılar çok daha riskli. Ama nedense bütün aşılarda görülebilecek yan etkiler sadece bu aşıya mal edildi.

Bugüne kadar sanırım bu konuda uzman hiçbir doktor (Enfeksiyon uzmanları) aşı aleyhinde konuşmadı. Bilakis destekledi. WHO bu aşıyı destekliyor. Bugüne kadar hekimlerin kılavuzu hep WHO olmuştur ve ben bundan sonra da böyle olması gerektiğine inanıyorum.

Levent bey, Bir mesaj da benden size:

Lütfen aşılanmadıysanız, en erken zamanda aşılanın! Dilerseniz önümüzdeki hafta aşılanmaya birlikte gidebiliriz.

Saygılar,
Dr.Sibel Siber"

Sertoğlu: Ölmek var dönmek yok!
UBP'nin yerel seçimlerde Lefkoşa Belediye Başkanlığı aday adaylarından Hasan Sertoğlu, bir takım bildik kişilerin çeşitli dedikodular yayarak adaylıktan vazgeçtiğini yaydıklarını bunun doğru olmadığını söyledi.
Malum kişilerle yakında hesaplaşacağını ve yüz yüze geleceğini de söyleyen Sertoğlu, 'bizim kitabımızda karar aldık mı sonuna kadar gideriz, adaylık konusunda ölmek var dönmek yok' şeklinde konuştu ve diğer aday adaylarına da meydan okudu.


KBB doktorları nerede?
Şikayet Hastanede doktor bekleyen dün vatandaşlardan geldi.

Dün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi polikliniğinde Kulak Burun Boğaz servisine muayene içini giden hastalar saat 09.00 itibarıyla bir tek doktorun bile teşrif etmediğini, kuyrukta bekleyen yüze yakın hastanın isyan noktasına geldiğinden şikayette bulundular.

Serviste görevli 4 doktordan birisinin bile zamanında göreve gelmediğini ve bun kabul edilemez bir durum olduğunu söyleyen çileli vatandaşlar, hastane yönetimi ve Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırdılar.


Fellahoğlu: Erken seçime gitmek zorundaydık!
İlk kez bir CTP'li vekil dün 19 Nisan'da niçin erken genel seçim kararı aldıklarını açıkladı.

CTP-BG Lefkoşa milletvekili Kadri Fellahoğlu, artık bazı gerçekleri halkın gündemine getirmek zorunda olduklarını, bir takım ekonomik tedbirler isteyen Ankara'nın istekleri doğrultusunda yasalar hazırlandığını ama tasvip etmedikleri bir yasanın altına imza atmamak için erken seçim kararının alındığını söyledi.

Fellahoğlu, eğer iktidar olsalardı, bu yasanın geçmesine izin vermeyeceklerini de ifade etti.

Hava-Sen karıştı!
Maaşlarını zamanında alamayan KTHY çalışanlarının Cuma günü şirket önünde gerçekleştirdiği eylemde bazı sendika yöneticilerinin 'hastanede rehin kalan arkadaşımızı aramızda para toplayarak çıkardık' şeklindeki açıklamalarına tepki geldi.
Konununilgili sendika Hava-Sen'e de taşındığı ve uzun süren tartışmalar yaşandığı belirtilirken, ilgili hasta kişinin bu açıklamaya büyük tepki gösterdiği ve söylenenlerin doğru olmadığını, hastane masraflarının kendisi tarafından ödendiğini belirttiği ifade ediliyor.

Günün Fıkrası
Kim daha zeki?

Küçük Temel`le arkadaşları sınıfta aralarında kim daha zeki diye tartışıyorlarmış

Küçük Temel:

- Ben çok zekiyimdir, üç aylıkken yürümeye başlamışım, demiş.

Oradan Dursun hemen atlar:

- Sen habuna zeka mi deyisun. Haçan ben üç yaşına kadar kendumi kucakta taşitmişum.

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları