Muhalefet doğru olanı yaptı

Yayın Tarihi: 17/12/09 00:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Dün öğlen saatlerinde Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile birlikteydik.
Önce yemek yedik, sonra da Radyo Vatan'da kısa ama dolu dolu bir program gerçekleştirdik.

Yemek anında Sayın Talat cep telefonuna gelen bir mesaj sonrasında gülümsedi.

Belli ki mutlu etmişti gelen mesaj.
Haber CTP,DP ve TDP temsilcilerinin Slovak temsilcisini protesto etmek amacıyla, dünkü ara bölgedeki toplantıyı terk etmeleriydi.
Üç parti birleşmiş, KKTC Cumhurbaşkanına yapılan saygısızlığı kabul etmediklerini göstermek amacıyla böyle bir eylem planı hazırlamışlardı.
Talat, en çok da bu eyleme TDP'nin katılmasına sevindi.

Öyle ya, başta Mehmet Çakıcı olmak üzere TDP'li kurmaylar her fırsatta Talat'ı eleştirir, yeteri kadar çözüm istemediğini iddia ederlerdi.
Ama bu kez TDP ile Sayın Talat'a yapılan saygısızlığı hazmedememiş ve ortak bir kararla bu olayı protesto eden CTP ve DP ile ortak hareket etme kararı almıştı.

Üç parti de doğru olanı yapmıştır.
Birileri beğenir ya da beğenmez, kabul eder ya da etmez Kıbrıs'ın kuzeyinde tüm organları ile bir devlet vardır ve bu devletin başındaki bir makama yapılan saygısızlık tüm ülke insanlarına yapılmış demektir.

…

Cumhurbaşkanı Talat'a radyo programında aklımızda çoktandır takılı bulunan konuları, tabi ki görüşmelerin akıbetini de sorduk.
Anladığımız odur ki, toplumun çözüm umutlarını canlı tutmaya çalışıyor ama bundan kendisi de çok fazla emin değil.
Görüşmelerde her ne kadar anlaşılan konuların, anlaşılmayan konulardan fazla olduğunu söylese de, bir B planının da elbette olduğunu, hatta bunun üzerinde kapsamlı bir çalışma içinde olduklarını söyledi.
Annan Planını kabul etmeyen Rum kesimine, yeni planın kabul ettirilmesi için bir takım tavizler mi verileceği yönündeki sorumuza da, bunun ancak karşılıklı tavizler olabileceğini, ama Annan Planı'ndan daha kötü bir planı da referanduma sunmayacağının altını çizdi.
Yani, Annan planında Kıbrıs Türk tarafınca çok önemli olmayan ve tartışma konusu bile olmayan bir kısım konuların karşılığında Rum kesiminden de çeşitli tavizler alınacağını vurguladı.
Canlı yayında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de konuyu getirip bir kez daha sorduk aday olup olmayacağını.
Ağzı, henüz adaylık yok, çünkü adaylığımı açıklarsan propaganda süreci de başlar dedi ama, yüreği 'adayım, hem de bağımsız' diyordu.

Eroğlu 'yeşil ışık' bekliyor!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için UBP içinde ekipler kuruldu çalışmalar başlatıldı ama Eroğlu'nun adaylık konusunda henüz net konuşmaması UBP kurmayları arasında çeşitli yorumlara neden oluyor.

Eroğlu'ya yakınlığıyla bilinen partililer Ankara'dan yeşıl ışık yanıncaya kadar Derviş beyin adaylığını resmen açıklamayacağını bu konuda temkinli olunacağını belirtiyorlar.

Hatırlanacağı üzere Derviş Eroğlu bir süre önce parti kurmayları ile birlikte ülkeiy arşın arşın gezerek bilgilendirme toplantılarına başlamış, ancak bu toplantılar aniden kesilerek çalışmalar rölantiye alınmıştı.


Papadopulos'un kemikleri çalınınca;
Bizde de önlemler artırıldı!

Güney Kıbrıs kamuoyunu şok eden papadopulos'un kemiklerinin çalınmasından sonra KKTC'de de .böyle bir olayın olmaması için bir takım önlemler alındığı ve uygulamaya konulduğu gözlemleniyor.

KKTC'li yetkililer başta Dr. Fazık Küçük'ün Anıttepe'deki mezarı olmak üzere Lefkoşa Kabristanlığı'nda denetimleri sıklaştırırken, özellikle geceleri devriyeleri arttırdı ve kontrolleri sıklaştırdı.

Alınan önlemler vatandaşlar tarafından da olumul karşılandı.

Günün Fıkrası

Bisiklet


Afrika'da çok geri kalmış bir köye gelen papaz yerlileri eğitmeye çalışıyormuş.
Her sabah insanların birbirlerine iyi davranmalarını, iyilik yapmalarını öğütlerken; öğleden sonraları da kabilenin reisine ingilizce öğretmeye çalışırmış.
Bir gun papaz kabile reisini yanına alıp dolaşmaya çıkmış. Bu arada gördükleri şeylerin ingilizcelerini söyleyip reisin ingilizcesini geliştirmeye çalışıyormuş
Bir kayanın önünde papaz:
- Kaya
demiş. Reis de :
- Kaya
diye tekrar etmiş.
Bir göle gelmişler papaz :
- Göl
demiş. Reis de :
- Göl
diye tekrar etmiş papaz çok sevinmiş
- Aferin
demiş.
Biraz sonra çalılıkların arasında oynaşan bir çifte rastlamışlar papaz utanarak
- Bisiklete binmek
demiş.
Reis oynaşanlara şöyle bir bakmış ve tüfeği ile ateş ederek her ikisini de öldürmüş. Papaz şaşkınlık içinde bağırmış :
- Ne yapıyorsun?
Bunca zamandır sizi medenileştirmek için uğraşıyorum, insanlara iyi davranmanız gerektiğini; bunun Tanrı'nın isteği olduğunu anlatıyorum. Şu yaptığın işe bak!!!
Reis parmağı ile ölü kadını göstererek :
- Benim bisikletim...

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları