Talat`ın kader günü!

Yayın Tarihi: 07/01/10 00:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Cumhurbaşkanı Talat'ın dünkü Brüksel ziyaretinden daha da önemlisi bugünkü Ankara ziyareti olacak. Çünkü bir anlamda KKTC'nin geleceğini de yakından ilgilendiren Cumhurbaşkanlığı seçimleri ziyaretin asıl amacını taşıyor. Kıbrıs konusundaki görüşmelerin içeriği rutin olmanın dışında bir önem taşımıyor.

Göreve geldiği günden beridir sürekli AK Parti hükümetinin desteğini arkasında bulan ve görüşmelerde tam destek gören Talat, bu kez seçimleri konuşacak ve Erdoğan'dan olumlu bir mesaj koparmaya çalışacak.

Ankara kaynaklı haberler bize Erdoğan'ın KKTC seçimlerine müdahale etmeyeceği yönünde ama, Türkiye'nin AB kararlılığı da dikkate alınacak olursa, Ankara'nın her hangi bir adaya meyil vermesi de seçenekler arasında.

…

Başbakan Derviş Eroğlu, dün ilk kez adaylık konusunda kesin ifadelere yer vererek, adaylığının muhtemelen haftaya Çarşamba günü açıklanacağını söyledi.

Bu da demektir ki, Eroğlu Ankara ziyaretinde aday olmaması konusunda olumsuz bir mesaj almadı ve rüzgarın da getirdiği güçle ilk kez de bu kadar şanslı olarak adaylığını koyacak.

Ama Talat, Eroğlu kadar rahat değil ve özellikle de CTP içinde son günlerde konuşulmaya başlanılan "Talat çekiliyor mu" söylemlerinden de çok rahatsız.

Çünkü parti içinden birileri kasıtlı olarak etraflarına siyasi dedikodular yayarak Talat Ankara'dan kesin destek almazsa aday olmaz, partinin başına geçip siyasi mücadelesini yürütür diyorlar.

Bu yüzden bu günkü Talat-Erdoğan görüşmesi sadece Talat'ın değil, KKTC'nin de kaderini belirleyecek boyutta olacak.

…

Kamuoyunda ki genel kanı Eroğlu'nun seçimlerde ilk turdan seçileceği yönünde.

Biz aynı görüşte değiliz.

Evet Eroğlu, bu yola bir adım önde başlayacak ama, ilk turda kazanması bize göre mümkün değil.

Kanımızda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde esas belirleyici DP-TDP ve ÖRP oyları olacak.

Bu üç partinin toplam oylarının yüzde 23 civarında olduğunu kimse aklından çıkarmasın.

Ve çok büyük ihtimalle de DP ile TDP kendi adaylarını çıkaracak, ÖRP de koalisyon olma ihtimaliyle davranacak ve Eroğlu'ndan olumlu mesaj almazsa o da adayını belirleyecek.

Bu üç partiden birin bile Cumhurbaşkanlığına aday göstermesi bile seçimlerin ikinci tura taşınacağının göstergesi.

Onun için hiç kimse bu iş birinci turdan biter diye heveslenmesin.

Önce Talat'ın bugün kaderi bir belirlensin, sonra tartışmaya ve tahmin yürütmeye devam edelim.

Ertuğruloğlu: Eroğlu kazanırsa ülke kazanacak

UBP eski genel başkanı, Lefkoşa milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu, Nisan ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde parti olarak Eroğlu'na çok büyük bir destek verileceğini ve UBP'li olan her kişinin oyunun Eroğlu'na gideceğini söyledi.

Eroğlu ile aralarındaki sürtüşmenin artık kurultayda kaldığını ve UBP için tertemiz bir sayfanın açıldığını söyleyen Ertuğruloğlu, Eroğlu'nun kazanma şansının çok yüksek olduğunu, ayrıca kazanması halinde de KKTC'nin kazanacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Talat'a da atıfta bulunan Ertuğruloğlu, bundan böyle ağzıyla kuş tutsa kendisine güvenmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

Okur Görüşü

"Ticaretin dini, dili, ırkı olmaz!.."

"Tüccar ne kadar hızlı cebimi doldururum derdinde, oteller ne kadar fazla kumarhaneye insan çekerim derdinde, üniversiteler öğrencileri para olarak görüyor ve eğitim kalitesi gitgide düşüyor, devletin sırtındaki çalışan sayısı yük olmaktan çıkıp işkence olmaya başladı, büyük özel şirketler ve oteller vergi ödemiyor hep küçük işletmelerin üzerinden vergiler çıkarılmaya çalışılıyor, vs,vs...


Daha sayacak çok şey var, sonrada çıkıp yok Rum'dan alış veriş yapmayın yok odur yok budur, madem öyle Türkiye'den de alışveriş yapmayalım başka ülkeden de! Sanki ürettiğimiz bir şey varmış gibi her şeye karşı çıkıyor baştakiler. Örneğin ayakkabıda, beyaz eşyada filan KDV oranları düşürüldü, peki çıkıp bir bakın bakayım piyasaya 6 ay evvelki fiyatlarla KDV oranları düşen ürünlerin bir farkı var mı. Yok tabii ki, aradaki para yine tüccarın cebine gidiyor, sonrada halk bunu göre göre Rum tarafına geçip hem daha ucuza, hem daha bol çeşide, hem de daha kaliteliye yöneliyor. Unutmayın ki ticaretin dini, ırkı, adı olmaz! Kim ucuz ve kaliteliyse o kazanır.

(İsmi mahfuz)

Günün Fıkrası

Son çocuk...

İki çocuğu olan köy delikanlısı askerliğini yapıp da evine döndüğünde
bakmış karısı Fadime üç çocukla bir masanın etrafındalar..
Birden öfkelenip bağırmaya başlamış;
- Abovv.. Ula kaltak, bu üçüncü çocuk nerden çıktı?..
Askere giderken iki çocuğumuz vardı.. Bu sonuncusu benden olamaz..
Fadime ona gayet sakin cevap verir;
- Ne bağırıyorsun.. Sana baba mı diyir.. Oturmuş yoğurdunu yiyir!..

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları