Serdar Denktaş yine yanlış yolda!

Yayın Tarihi: 13/01/10 00:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Cumhurbaşkanlığı seçimleri Eroğlu ile Talat arasında geçecek.

Her ne kadar bir üçüncü aday arayışları başlatılsa da bu adayın kazanma şansı neredeyse yok denecek kadar az.

Ama öyle bir hava estiriliyor ki, sanki hem Eroğlu hem de Talat bu halkın düşmanı!

Hatta UBP ve CTP dışındaki partiler el ele verip iki adayın saltanatının artık bitmesi gereği üzerinde çalışıp ikisini birden devirme uğraşı içine girdiler.

Belki de haklılardır, bir üçüncü şanslı aday da olmalı ve desteklenmelidir ama bunun bu şartlarda mümkünatı yoktur, ütopik bir düşünceden öteye gidemez.

Sevsek de sevmesek de bu iki adaydan birisi kazanacak ve hem Cumhurbaşkanı hem de görüşmeci olarak hayat devam edecektir.

…

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, 19 Nisan seçimlerinde en başarılı parti başkanıydı.

Geçmişteki hatalarla dolu siyasi yaşamı gerilerde kalmış, yerine çözüm ve proje üreten, aklı başında bir DP lideri gelmişti.

Bu konuda bir çok yazımızda hakkını da vererek, seçim başarısızlığının maddiyatsızlık olduğunu buradan aktarmıştık.

Ne yazık ki halkımız aklı selim politikalara çok fazla değer vermediği için, DP de şov yapacak para bulamamış, tarihinde ilk kez Başkent'te bile miting düzenleyememiş ve sonuçta da oyları yüzde 10'lara kadar gerilemişti.

…

Şimdi bakıyoruz, Serdar Denktaş geçmişte yaptığı gibi partisini ucu karanlık bir takım maceralara sürüklemek üzere.

Sırf Eroğlu ya da Talat'a meydan okumak için hem kendisini hem de partisini üçüncü bir adayın şansı olduğuna inandırmaya çalışıyor.

Hele de bunu TDP ile yapmaya çalışması ve bu konuda bir takım kararlar üretmesi Serdar Denktaş'ın politikada hala olgunlaşmadığını gösteriyor.

Çünkü, DP ile TDP'nin politikaları ne iç politikada ne de Kıbrıs sorunu konusunda hiçbir ortak noktada kesişmemektedir.

Zaten bu doğaya da aykırı bir durumdur!

DP görüşme sürecinde de görüldüğü gibi ulusalcı bir politika yürütüp, Hristofyas ile anlaşmanın mümkün olmadığını savunurken, TDP bunun tam tersine politikalar ve görüşler ortaya koymuş ve Hristofyas'tan çok kendi görüşmecimizi eleştirmiştir.

Her ne kadar bu iki partinin destekleyeceği ortak adayın kazanma şansı yoksa da, bir mucize gerçekleşir ve üçüncü ortak aday kazanırsa işte kızılca kıyamet asıl o zaman kopacak ve özellikle görüşme sürecinde çok büyük kaos ortamları yaratılacaktır.

Bu nedenle her iki partiye, ama en çok da DP'ye bu sevdadan vazgeçme çağrısında bulunuyoruz.

Özellikle böyle bir işbirliği DP'ye tahmin edilenden fazla zarar verecektir.

Hasipoğlu: UBP 26 ile götüremez!
DP Mağusa milletvekili Ertuğrul Hasipoğlu, UBP'nin megolaman bir hava içinde olduğunu ve 'ben yaptım oldu- bitti' mantığıyla hareket ettiğini, ancak bunun uzun süreli olamayacağını söyledi.

DP'nin ilk hedefinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu ve sağda ortak bir adayın desteklenmesi gerektiğini söyleyen Hasipoğlu, daha sonra da hedefin yerel seçimler olması gerektiğini ve sağ partilerin işbirliği içinde olmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

UBP'nin iş birliğine yanaşmadığı taktirde halkın UBP'ye şamar atacağı günlerin yakın olduğunu da söyleyen Ertuğrul Hasipoğlu, UBP'nin 26 milletvekili ile hükümeti sürdürmesinin imkansız olduğunu vurguladı.

Mehmet Bayram boş durmuyor

19 Nisan seçimlerinde aday olmayan ve aktif siyaseti bırakan Mehmet Bayram her ne kadar geçen sene almış olduğu yat ile ilgilenip emekliliğin tadını çıkarıyor gözükse de diğer yandan yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için perde gerisinde bir takım gayretler içinde görülüyor.

Dün UBP'nin eski kurmaylarından ve Eroğlu karşıtlığıyla bilinen Ersoy İnce ile buluşan Mehmet Bayram, Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerde izleyecekleri politikaları belirledi ve doğu bölgelerinde seçim için düğmeye bastı.

Ersoy İnce ile kafa kafaya veren Mehmet Bayram'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Eroğlu aleyhine büyük bir kampanya başlatacağı iddia ediliyor.

Ertuğruloğlu, örgütleri harekete geçiriyor!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Eroğlu'na verdiği destekle tüm dikkatleri üzerinde toplayan Lefkoşa Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu da dün Lefkoşa'nın ünlü bir mağazasında buluştuğu bir dostu ile genel başkanlık için ilk çalışmaları başlattı.

Öncelikle kendisine yakın örgüt başkanları ile telefonda görüşen ve nabız yoklayan Ertuğruloğlu, önümüzdeki günlerde örgüt başkanları ile toplantılar yapacak ve genel başkanlık yarışında ilk adımları atmış olacak.

Günün Fıkrası
Kahkaha…

Yeni evlenen bir çift ilk gecelerini geçirmek için bir otele gitmişler. Adam kadına:
—Sen hazırlan ben geliyorum" demiş. Adam banyoya girmiş ve kahkaha atmaya başlamış. Kadın şaşırmış:
—Bu daha ilk gece, şimdi sormayayım daha sonra sorarım" demiş.
Aradan yıllar geçmiş, çift evlilik yıl dönümlerini kutlamak için ilk gecelerini geçirdikleri otele gitmeye karar vermişler.
Adam yine banyoya girmiş. Kahkaha atmaya başlamış. Kadın "bu sefer soracağım" demiş.
—Sen ilk gecemizde de böyle gülmüştün, ne oluyor içerde?" demiş. Adam cevaplamış;
—Yirmi sene önce kravatıma işemiştim şimdi paçama işedim"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları