"Tahsin bey emanetçi olmaz!.."

Yayın Tarihi: 30/01/10 10:45
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Güzelyurt sel felaketi ile Orams felaketini gölgede bırakan Ertuğruloğlu-Erdoğan görüşmesi dün de en fazla konuşulan konuların başında kaldı.

Bu konuda çeşitli senaryolara dayanan dünkü yazımızdan dolayı da çok sayıda telefon ve mail aldık.

Tabi ki her zaman olduğu gibi her kafadan bir ses çıkıyor.

Biz de önemli bulduklarımızı burada sizinle paylaşmaya devam edelim;

Derviş beyin çok yakınında olan bir siyasinin görüşü bizim yazdıklarımızın çok dışında bir seçenek.

İlgili kişi bu ziyaretin çok fazla abartılmaması gerektiği üzerinde durmuş.

Bize anlattığına göre bu ziyaret isteği aylar öncesinden Tahsin bey tarafından istenmiş ve Erdoğan'ın boş bir vaktine geldiği için kendisini aramışlar, o da bu fırsatı kaçırmamak için atlamış ilk uçağa ve görüşme gerçekleşmiş.

Bir diğer iddiaya göre de ziyaret Tahsin beyin çok yakın dostu olan bir AK Parti yetkilisinin bu ziyareti ayarlamış olması.

Bu AK Parti kurmayı Tahsin beyin ricasını kıramamış ve biraz da Eroğlu'na bir takım mesajlar gönderilsin diye Erdoğan bu ziyareti kabul ederek Tahsin beyle görüşmüş ve kendisinin gönlü edilmiş.

Ertuğruloğlu'na yakınlığı ile bilenen bir başka siyasi de bu ziyaretin küçümsenmemesi ve etkilerinin beklenmesini iletmiş bize.

Söylediğine göre Tahsin beyin de dediği gibi önümüzdeki günlerden itibaren hem ülke siyaseti hem de UBP'nin iç siyaseti renklenecek dengeler bir anda alt üst olacak.

Bir başka eski siyasetçi de aynı senaryoyu paylaşmış bizimle.

İddiasına göre parti içindeki dengeler çok yakında değişecekmiş.

Tahsin beyin bundan sonraki parti içi politikasının çok farklı olacağını, kurultayda kendine destek vermeyen birkaç vekilin bile kendi kulvarına geçerek parti içindeki muhalefetin sesinin yükseltileceğini yazmış.

Bunlar tabi ki herkesin kendi senaryosu.

Bu konuda uzun bir yorum da sevgili Birol Ertan'dan geldi.

Akademisyen ve köşe yazarı Ertan'ın aklından geçenler ise şöyle;

…

"Sayın Özadam, bu bomba yazınız için sizi kutluyorum.

UBP eski Genel Başkanı ve Lefkoşa milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu'nun Ankara'da yaptığı sürpriz temaslar, siyasi kulisleri hareketlendirdi. Bütün gözler, yakın zamanda Tahsin Ertuğruloğlu'ndan gelecek açıklamaya kilitlendi. Bu açıklama erken zamanda gelmeyebilir. Cuma günü bu yazıyı kaleme aldığım saatlerde Tahsin Ertuğruloğlu'nun Ankara'daki kritik ziyaretleri devam ediyordu.

Bildiğimiz gibi, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci başladı. Başbakan Derviş Eroğlu, UBP adayı olarak yola çıktı. Başbakan Eroğlu'nun adaylığını erken açıkladığını düşünen Ankara'da bazı odaklar var. Cumhurbaşkanı Talat yanında kulis yapan bu odaklar, Başbakan Erdoğan üzerinde bir etki yaratabilir mi bilemiyorum. Başbakan Eroğlu'nun adaylığını açıklamadan önce bir süre daha beklemesi yönünde Ankara'dan telkinler aldığı biliniyordu. Başbakan Eroğlu, bu süreyi beklemeden tek taraflı olarak adaylığını ilan etti. Bu durumun Ankara ve Eroğlu arasında bir güven bunalımı yarattığı ve Erturğruloğlu-Erdoğan görüşmesinin de bununla ilişkili olduğu anlaşılıyor. Ne var ki, bu süreçte Eroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasını hiçbir gücün engelleyemeyeği açıktı. Eroğlu, bu konudaki kararlılığını Ankara'ya da göstermiş oldu. Bunun karşılığında ise Ankara'nın Ertuğruloğlu hamlesi geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Eroğlu'nun kazanması durumunda İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Sayın İlkay Kamil'in geçici olarak "İlkay Ağabey" formülüyle Başbakanlığı ve parti başkanlığını devralması formülü UBP içinde benimsenmedi. Bu nedenle, yeni bir formül olarak Genel Sekreter İrsen Küçük alternatifi geliştirildi. Ertuğruloğlu kanadı, İrsen Küçük formülü de dahil olmak üzere bütün formüllere tavır aldı ve Eroğlu ile köprüleri attı. Ankara görüşmesi de bu süreçte meydana geldi.

Ankara'nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tahsin Ertuğruloğlu'ndan ne yönde bir tavır geliştirmesini istediğini şu anda taraflar dışında hiç kimse bilemez. Tahsin Ertuğruloğlu, Ankara'da halen temaslar yürütüyor. Adaya dönünce Ankara'dan aldığı telkinler doğrultusunda temaslara ve girişimlere başlayacaktır. Bu süreçte işlerin Eroğlu'nun beklediği biçimde gelişmeyebileceğine yönelik ipuçları mevcuttur.

Daha önceleri Tahsin Ertuğruloğlu'nun ayrı parti kurması için kendisine öneri getiren odaklara Tahsin Ertuğruloğlu'nun olumlu yanıt vermediğini biliyoruz. Ancak, Başbakan Eroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı'na giderken partinin başına bir emanetçi ataması planı varsa, bunu Tahsin Ertuğruloğlu'nun kolay kabul edip yutması zordur. İşte Ertuğruloğlu-Erdoğan görüşmesinin arka planı da bununla ilgilidir…"

Töre: Moon'un ziyareti seçimlere müdahaledir!

UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, BM Genel Sekreteri Ban-ki Moon'un Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Kıbrıs'a yapacağı ziyaretin seçimlere müdahale olarak anılacağını iddia etti.
KKTC seçim sürecine girerken BM Genel Sekreteri'nin adaya gelecek olmasını eleştiren Töre, seçim yasaklarının başlamasıyla birlikte de müzakerelerin dondurulması gerektiğini ifade etti.
UBP Genel Başkanı Eroğlu'nun 18 Nisan seçimlerinde Cumhurbaşkanı olacağına inancını da dile getiren Zorlu Töre, perde gerisinde bazı evraklara imza atacaklarını ve Eroğlu'nun Cumhurbaşkanı olduktan sonra imzalanan mütabakatı kabul ederek görüşmelere devam ettirme mecburiyeti doğacağını da belittti.

Günün Fıkrası

Beyaz çocuk!

Afrika'da küçük bir kabile varmış ve oracıkta bir beyaz varmış oda doktormuş diğerleri hepsi zenci imiş. Doktor işe başladıktan sonra köyde garip şeyler olmaya başlamış doğan bütün çocuklar beyazmış. Halk bundan şüphelenmeye başlamış fakat reis halkı sakinleştirmeyi bilmiş. Birkaç ay sonra reisin karısı beyaz bir çocuk doğurmuş bu olay üzerine reis doktorun yanına sinirli bir şekilde gitmiş ve başlamış olayı anlatmaya...
Doktor da bunun üzerine;
- Şu karşıdaki atı görüyor musun .. Bak at beyaz ama yavrusu siyah...
Bunun üzerine reis;
- Tamam tamam, ben çocuğu unuttum sen de atı unut.

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları