Ban Ki-moon burada, BM bayrağı nerede?

Yayın Tarihi: 02/02/10 07:34
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Acizlik mi desem, şaşkınlık mı desem ya da iş bilmezlik mi desem ben de şaşırdım.

Kıbrıs Türkü dünyalı olmak istiyor, AB'li olmak istiyor, BM çatısı altında olmak istiyor ama eline geçen fırsatları da değerlendiremeyip bazen de gülünç duruma düşüyor.

BM Genel Sekreteri için dün yollara döküldük, şarkılar söyledik, sloganlar ürettik ama bir tekimiz bile elimize BM bayrağı almasını akıl edemedik!

Oysa Kıbrıs Türkü için iyi bir fırsat olacaktı…

Güney'de çok hoş karşılanmayan ve özellikle de siyasilerin hedef tahtası haline gelen Ki-moon Kuzey'de ki coşkudan Kıbrıs Türkü'nün nasıl çözüme susadığını daha iyi hissedecek ve bunu da bir kenara not olarak yazacaktı.

Hadi sivil toplum örgütleri ile vatandaşın aklına BM bayrağı gelmemiş olabilir…

Ya da onlar için BM bayrağı bulmak dahi zor olabilir ama, bunu Cumhurbaşkanlığı için söylememiz mümkün değildir.

Pek ala ki, BM Genel sekreteri Ban Ki-moon Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda olduğu anlarda bahçedeki Türk bayraklarının ortasındaki direğe BM bayrağı çekilip en azından çözüm istenci ortaya konabilir ve bu da eminiz ki etkili olabilirdi.

…

Genel Sekreter'in adaya gelişiyle Kıbrıs Türkünün nasıl bir bölünmüşlüğün içinde olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Bir kesim var Ki - moon'un gelişiyle sanki de adada bir çözüm havası estirmeye başladı.

Ve geçmişte olduğu gibi yine, umut pompalamalar!

Ve diğer bir kesim de her ne kadar 'biz çözüm karşıtı değiliz' diye iddia etseler de ne şartta olursa olsun çözüme karşı olduklarını vurgulayan açıklamalar yaptılar.

Daha da kötüsü, bazıları Genel Sekreter'in adada bulunduğu bir anda 'Cumhurbaşkanı'na İnanma' manşetleriyle kendi makamlarına saygısızlık etmekte geri kalmadılar.

Onun için biz hep deriz;

Kıbrıs'ta eğer kalıcı ve yaşayabilir bir anlaşma yapılması bekleniyorsa, önce kendi içimizde ortak paydalarda buluşabilmeliyiz.

Biz de böyle bir durum söz konusu olmadığı ve karpuz gibi ikiye bölündüğümüz sürece aklı selim bir çözüm olacağına inanmıyoruz.

…

Umarız ki BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon adada yaptığı ziyaretler sonrasında Kıbrıs'ta uzlaşma isteyen tarafın Kıbrıs Türkü olduğunu görürken, uzlaşmaz kesimin de Rumlar olduğunu kavrar ve bundan sonraki BM raporlarına bunu yansıtır.

O da eminiz görmüştür ki, kendisinin KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Kıbrıslı Türk yetkililerle yaptığı toplantı ve yediği yemeği bile hazmedemeyen bir Rum zihniyeti vardır karşımızda.

Yine umarız ki Kıbrıslı Rumların şu anda çözüm masasından amaçlarının 'çözüm' değil 'çözümsüzlük' oyunu olduğunu genel sekreter de anlamıştır!
Ve yine ümidimiz odur ki Kıbrıs Türkünün gözlerinden çözüme susayan ve isteyen taraf olduğu hissiyatını da algılamıştır.

Eğer BM denilen dünyanın bir çok ülkesini içine alan ve en büyük uluslar arası kuruluşu birazcık adil ise, birazcık merhametli ise, Kıbrıs Türkünün de artık ambargo ve izolasyonlardan arınmış bir şekilde yaşamaya hakkı bulunduğu gerçeğini en azından bu ziyaretle kabul eder ve haklı-haksız ayırımını da iyi analiz edip ona göre sonuç ortaya koyar.

TDP, aday çıkarmayacak!

18 Nisan seçimlerinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday arayışında bulunan TDP'nin ortak aday arayışlarının sonuçsuz kaldığı bu nedenle aday çıkarmayacağı söyleniyor.

TDP'ye yakın kaynaklar Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınacak olumsuz oy oranının partinin geleceğini etkileme riski nedeniyle aday çıkarmama kararının alındığını ve partililerin çözüme yakın adayı desteklemesinin isteneceği ifade ediliyor.

Atun: Sanayi bölgeleri asfaltlanacak

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, yağışlı havaların geçmesini beklediklerini ve yağışlar sona erince başta Mağusa sanayi bölgesi olmak üzere tüm bölgelerin asfaltlanacağını söyledi.

Özellikle Mağusa sanayi bölgesinde bir takım alt yapı çalışmaları sırasında yağan şiddetli yağmurlar nedeniyle çalışmaların durduğunu havaların düzelmesiyle birlikte hızıl bir şekilde hem alt yapı çalışmalarının tamamlanacağını hem de bozum yolların asfaltlanacağını ifade etti

Günün Fıkrası

Şapka

Yaşlı kadın geminin güvertesinde denizi seyrediyormuş...

Hava çok rüzgarlıymış ve şapkası uçmasın diye iki eliyle sıkı sıkı tutuyormuş...

Derken genç adam teyzemize yaklaşmış..

"Hanımefendi, kabalık etmek istemem ama rüzgardan eteğinizin havalandığını bilmeniz gerek diye düşündüm.."

Teyze hiç oralı olmamış;

"Evet ama ne yapabilirim, bu şapkayı iki elimle ancak tutabiliyorum, yoksa bırakayım uçsun mu?"

"Ama hanımefendi ben demek isterim ki eteğiniz havalandıkça bazı yerleriniz görünüyor..!!"

Teyzemiz adama şöyle bir bakmış ve gülümsemiş;

"Evladım... Eteğimin altından görünen 85 senelik, ama ben bu şapkayı dün aldım!"

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları