"Erol evine, havacılık neyine?.."

Yayın Tarihi: 11/02/10 08:05
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

KTHY'de yaşanan sancı giderek artıyor.

Tabi bununla birlikte gergin bir bekleyiş hakim.

Sadece KKTC'de değil, diğer yurt dışı ofislerinde çalışanların da gözü kulağı genel merkezde.

En büyük tepki ise Hasan Taçoy ile Erol Atakan'a.

Muhalefetteyken her KTHY eyleminde çalışanın yanında olan Taçoy'un, şimdi bakanlık döneminde hiç de iç açıcı olmayan sözler sarf etmesi çalışanlar arasında büyük tepki alırken, Taçoy'ın kurumdan uzaklaşmamasını aksine gidip çalışanla aynen muhalefet döneminde olduğu gibi sıcak ilişki içinde olması kendi siyasi geleceği açısından da önemli.

…

Önceki akşam KTHY önünde yine eylem vardı;

Grev kararı hükümet tarafından yasaklanan, ki biz de bu yasaklamayı ülke menfaatleri açısından destekliyoruz, KTHY çalışanları kurum önünde mesai saatinden sonra ateş yakıp davullu zurnalı bir eylem gerçekleştirdi.

Taçoy'u istifaya çağıran çalışanlar, yönetim kurulu başkanı Erol Atakan'a da 'Erol evine, havacılık neyine?" şeklinde slogan atarak maaşlarının ödenmemiş olmasına tepki koydular.

"Erol evine, havacılık neyine!.."

İşte bu slogana taktım ben iki gündür.

Bu slogan belki çalışanlar için sadece bir slogandı ama, kim bilir belki de kurumda yaşanan sıkıntıların ana fikrini oluşturuyordu?

…

Erol Atakan'ı tanımayız, hiç de görüşmüşlüğümüz yoktur, zaten onu da burada suçlamanın yersiz olacağına inanıyoruz ama gerçekten de Erol Atakan'ın KTHY gibi önemli bir havacılık şirketinin başında işi neydi ki?

Sayın Atakan ne kadar bu işten anlıyordu da bu kurumun patronu haline getirilmişti?

Belki kendi özel işinde çok başarılıydı, önemli yatırımlarıyla ülke ekonomisine büyük katkılar sağlıyordu ama bu sıradan bir ticaret, ya da ithalat ihracat işi değildi ki…

Kendisi hükümete epey yakın olduğu için bu göreve getirilmiş ve kurumun yönetiminde söz sahibi yapılmıştı.

Aynen geçmiş hükümetlerin yaptığı gibi!

…

KTHY'deki kötü gidişatın tek sorumlusu siyasilerdir.

Hem de hükümet eden gelmiş geçmiş tüm siyasiler.

Şimdiye kadar bir çok kez ne yönetim kurulu üyeleri, ne Baykanlar ne de genel müdürler uzmanlığına göre değil de parti rozetine göre atanmışlardır.

Böyle olunca da kaçınılmaz son gerçekleşmiş ve iş bilmezlerin yönettiği kurum şimdi acınacak durumlara düşmüştür.

Yine de durum ne kadar kötü olursa olsun milli havayolumuzun ayağa kaldırılmasından ve bunun için bir seferberlik başlatılmasından yanayız.
Eğer siyasiler isterse ve bu işten elini ayağını çekip işi bilene devrederlerse KTHY'nin ayağa kalkacağına inancımız vardır.

Biz çalışanda da bu gayret ve azmi gördük.

Onlar KTHY'yi evleri bilmişler ve her türlü özveriye hazırlar.

Ama tepeden başlaması ve siyasilerin pılısını pırtısını toplayıp ayrılması şartı ile.

Sadece Erol Atakan değil, bu işin uzmanı olmayan herkes evine gitmeli, havacılık olayı da havacılıktan anlayanlara bırakılmalıdır.

KTHY, Adana Ofisi kapatılıyor!

1985 yılından beridir hizmette olan KTHY Adana ofisinin önümüzdeki günlerde kapatılacağı ve çalışanların işine son verileceği belirtiliyor.

Halen 8 çalışanın görev yaptığı ofiste kötü haberin duyulmasıyla birlikte çalışanların tedirginlik içine girdiği ve bir panik havasının hakim olduğu gözlemleniyor.

Dün kendileriyle telefonda konuştuğumuz Adana ofis çalışanları bu kararı duyduklarını ancak kendilerine henüz ibraz edilmediğini, büyük bir çaresizlik içinde kaderlerinin ne olacağını beklediklerini ifade ettiler.

Çalışanlar kendilerinin de diğer çalışanlar gibi bu ay yarım maaş aldıklarını kaydettiler.

Bu arada KTHY çevrelerinden aldığımız haberlere göre, önümüzdeki günlerde işten çıkarmaların yoğunlaşacağı ve özellikle de son beş yılda işe alınanlardan bir eleme yapılacağı iddia ediliyor.

Mehmetçik'te aday bolluğu!

Kent merkezlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri konuşulur ve bu konuda yorumlar yapılırken kırsal kesim de yerel seçim havası esiyor.

Bunlardan bir tanesi de Mehmetçik. Geçmiş dönemde DP'nin 100'den daha az olmasına rağmen UBP içindeki çekişmeden dolayı başkan seçilen Beyazıt Adalıer henüz çalışma yapmazken UBP aday adayları arasında büyük bir çekişme başladı.

Mehmetçik'te UBP'den şimdilik 4 tane aday adayı var. Bunlardan en güçlüsü şimdilik Cenk Harbay Şeren olarak gösteriliyor. Şeren'e destek verenler delegeye gidilse de gidilmese de adaylarının kazanacaklarını iddia ediyorlar.

Diğer adaylar da Mehmet Ziya Tolgan, Hüseyin Cumaoğlu ve Mehmet Poyraz.

Bölgeden gelen haberlere göre UBP aday adaylarının önümüzdeki günlerde daha da artacağı belirtiliyor.

Aday sayısı arttıkça da Adalıer'in şansı artıyor.

Günün Fıkrası

Kaptan pilot

Kalkıştan 15 dakika sonra 50 kişilik Fokker 50 tipi uçağın hoparlörlerinden kaptan pilotun sesi duyulur:

'Uçağımıza hoş geldiniz. Şu anda Atlantik Okyanusunun üzerinde 15.000 feet yükseklikte bulunmaktayız. Sağ tarafınıza bakarsanız uçağımızın bir motorunun yanmakta olduğunu göreceksiniz. Sol tarafa bakarsanız uçağımızın kanadının kopmuş olduğunu göreceksiniz. Aşağıya bakarsanız bir sarı bot içinde üç kişinin size el salladığını göreceksiniz.

Bu kişiler ben kaptan pilotunuz, yardımcı pilotum ve uçağın hostesidir.

Dinlemekte olduğunuz ses de bir bant kaydıdır, Allah kolaylıklar versin!..

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları