Siyaset çok şeye gebe!

Yayın Tarihi: 17/02/10 09:06
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Bundan iki hafta önce kadar Tahsin Ertuğruloğlu'nun TC Başbakanı Erdoğan ile yaptığı çok özel görüşmeyle ilgili birkaç yazı yazmış ve çeşitli senaryoları gündeme getirmiştik.

Bu yazılar siyaset arenasında çok ilgi gördü ve çok kişi perde gerisinde olanları öğrenmek için büyük bir uğraş içine girmişti.Yazdığımız senaryolardan ilki ve en kuvvetlisi Erdoğan'ın, Eroğlu'na bir mesaj göndererek, Cumhurbaşkanlığının açıkladığı saatlerde Tahsin Ertuğruloğlu ile görüşmesi idi.

İkinci senaryo ise, Eroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Tahsin Ertuğruloğlu'nun Başbakan olması idi. Çok zayıfı dediğimiz son senaryo ise Tahsin Ertuğruloğlu'nun sağın adayı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması ve bunun da Türkiye tarafından desteklenmesi idi.

…

Ankara kaynaklı aldığımız haberler, bizim zayıf olarak gösterdiğimiz son senaryoyu şimdi güçlü senaryo olarak bir kez daha gündeme getirdi.

Her ne kadar bu yazdıklarımızdan dolayı Tahsin bey bizi arayıp, 'Erdoğan ile sıradan bir görüşme yaptım" deyip konunun gündemden düşmesini sağlamak istese de bizim aldığımız duyumlar yazdıklarımızın hiç de yanlış olmadığını ve çok yakın bir sürede bunlara yakın bir gelişmenin gündeme oturacağını söylüyor.

Tahsin bey her ne kadar yalanlasa da, çok kısa bir süre içinde Başbakan Eroğlu ile pazarlık masasına oturacak. Bu masada bizim de bilgimizde olmayan çok şey konuşulacak ve eğer anlaşma sağlanırsa her hangi bir sorun yaşanmazken, anlaşma sağlanmaması halinde Tahsin Ertuğruloğlu'nun büyük ihtimalle partisinden ayrılarak Cumhurbaşkanlığına aday olacağı söyleniyor.

Ertuğruloğlu'nun başarı ile temsil ettiği AKPA temsilciliğinden kendi rızası ile ayrılması da, yoğun ve hassas günlerin habercisi olarak değerlendiriliyor.

…

Tahsin Ertuğruloğlu'nun yapabileceği olası hamleler siyasette ki dengeleri bir anda alt üst edecek kadar önemliyse de diğer yandan yapılan yeni anketler Derviş Eroğlu'nun farklı bir şekilde önde olduğunu ortaya koyuyor.

Yeni yapılan ancak açıklanmayan bir anket sonucuna göre iki adayın seçimlere katılması halinde Derviş Eroğlu'nun yüzde 56 dolayında bir oy alacağını, Mehmet Ali Talat'ın oylarının yüzde 30'larda olacağı söylenirken, karasızların oylarının da yüzde 14 dolayında olduğu ifade ediliyor. Tabi ki bu sonuçlar sadece iki adayın yarışması halinde çalışılmış bir anket sonucu!

Tüm bu gelişmeler ışığında biz halen, önümüzdeki günlerde siyasetin hiç beklenmedik bir şekilde renkleneceğine ve de çok şeylere gebe olduğuna inanıyoruz.

Bozkurt istiyor, ailesi istemiyor!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üçüncü aday arayışları sürerken tüm gözler deneyimli siyaset adamı İsmail Bozkurt'a çevrildi. DP-ÖRP-TDP ve MAP'ın ortak adayı olması için kendisine adaylık teklifi götürülen İsmail Bozkurt'un adaylığa sıcak baktığı ve olumlu cevap vermeye yakın olduğu söylenirken, Bozkurt'un ailesinin bu adaylığa soğuk baktığı ve aday olmamaması yönünde direttikleri öğrenildi.

Bu hafta sonuna kadar süre isteyen İsmail Bozkurt, eğer ailesini ikna edebilirse adaylık teklifine olumlu yanıt verecek.

DP'nin Lefkoşa adayı Yağcıoğlu

LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları'nın DP'den istifa etmesinden sonra Serdar Denktaş Lefkoşa Belediye Başkan adayını belirlemek için yoğun bir çalışma başlattı.

Adaylar arasında Kemal Öztürk, Aslan Bıçaklı ve Bengü Şonya'nın isimleri anılırken, Serdar Denktaş'ın ise kafasında halen Belediye Meclis Üyesi olan Eribe Yağcıoğlu'nun bulunduğu ve kendisine teklif götürdüğünü, Yağcıoğlu'nun da teklife olumlu yanıt verildiği ifade ediliyor.

Eğer çok büyük bir değişiklik olmazsa partilelerin ablası olan ve yıllardır da belediye meclis üyeleği yapan Eribe Yağcıoğlu DP'nin adayı olarak karşımıza çıkacak.

Günün Fıkrası

Ağa farkı….

Irgat koşa-koşa ağasının yanına gelir;

- "Ağam akşam rüyamda seni gördüm"

- "Hayırdır len nasıl gördün?"

- "İkimiz de aynı uçakta seyahat ediyorduk."

- "Eeee"

- "Sonra uçak arıza yaptı ve düştü."

- "Hayırdır inşallah, ne oldu sonra?"

- "Ben bok çukuruna, sen de bal çukuruna düştün."

- "Olacak di mi o kadar fark. Ağalığım rüyada bile belli olmuş."

- "Sonra birbirimizi yalaya-yalaya temizledik agam!...

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları