Karpaz, patlamaya hazır bomba gibi!

Yayın Tarihi: 02/03/10 07:53
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Ülkenin doğa olarak en şanslı bölgesinde oturan Karpaz sakinleri aynı zaman da kendilerini en şanssız vatandaşlar olarak da görüyor.

Yerden göğe kadar da haklılar!

Ülke olanaklarının her bir köşeye adil ve eşit olarak dağıtılmaması bile insanı çileden çıkarır, isyan noktasına getirir.

Kent merkezlerinde bile insanlar arasında haksızlıklar olduğuna göre, biraz geri kalmış bölgede ikamet etmek, her baba yiğidin harcı değil.

Yıllardır atıl durumda olan bölgeye eşit hizmet gitmezken, şimdi istihdam konusunda oynanan oyunlar ve işten durdurmalar bölgeyi sosyal patlamaların eşiğine kadar getirmiş. Günün Fotoğrafı

Son birkaç aydır devam eden gerekçesiz işten durdurmalar nedeniyle gelecek tehlikesi yaşamaya başlayan Karpaz halkı için için kaynıyor ve patlamaya hazır bir bomba olmaya hazırlanıyor.

Karpaz'da işten durdurulan insanlar dün topluca Cumhurbaşkanını ziyaret ettiler!

Bu da demektir ki olayın siyasi boyutu büyük!

Cumhurbaşkanının durdurulan işçiler konusunda elinden bir şey gelmez ama anlaşılan o ki Karpazlılar seslerini bir şekilde Başkent'e duyurmak için bu yolu seçmişler.

Ha keşke aynı gün bir ziyaret de Başbakanlığa gerçekleştirselerdi de en azından işten durdurmaların gerçek nedenlerini öğrenme fırsatı da bulurlardı.

Karpaz'da durdurulanların yerlerine yeni istihdamlar şimdilik yapılmıyor ama bu demektir ki sonsuza kadar istihdam olayı yapılmayacak!

Örneğin Dipkarpaz İlkokulu'nda 12 Mart'tan itibaren kimse kalmayacak çünkü bu tarihten itibaren okulda müdür ve öğretmenlerden başka kimse kalmayacak ve asıl kaos da o zaman yaşanmaya başlanacak.

Çünkü işten durdurulanlar inanıyor ki yakın bir gelecekte boşaltılan yerlere yenileri atanacak ve işte kıyamet de o zaman kopacak.

Karpaz, sadece istihdam sancıları yaşamıyor…

Devletin elinin en az uzandığı bölgede sağlık sorunları da insanları çileden çıkarmaya yetiyor.

Örneğin dünkü gazetelere de yansıyan, Cansu bebeğin ölümü gibi!

Cansu Aydemir adlı minik kızımız eğer bu bölgede değil de her hangi bir kent merkezinde böbrek yetmezliğinden hayatını yitirseydi, buna bir de ambülansın mesai saatlerinde çalışmadığı eklenseydi, yer yerinden oynar kıyametler kopardı.

Oma Cansu bebek devletin kendisini çok hissettiremediği Karpaz'da fakir bir ailenin çocuğuydu ve o ailenin devlette ne bir dayısı ne de arkası vardı!

Bölgede bulunan iki ambülansın sırf şoförlerine fazla mesai verilmesin diyerek mesai saatlerinde çalıştırılmaması ve fakir insanların kendi şartlarına mahkum edilmesi bile bu bölgenin bahtsız kaderini ortaya koymaktadır.

Bu konuda Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif'i göreve davet ediyoruz.

Sağlıktan daha öte bir şey olamayacağının bilincinde olduğunu da bilmekteyiz.

Ama üç kuruşluk mesai için de vatandaşın canının riske sokulması da yenir yutulur bir olay değildir.

Umarız bu büyük hatadan en kısa sürede dönülür ve insan hayatının paradan çok daha önemli olduğu gerçeği görülerek, yıllardır dışlanan bölge halkına eşit muamele yapılır.

Eğer önlem alınmayıp da bu tür olaylar artış gösterirse, ki bunun sonucu da sosyal patlamalar olacaktır, bunun da en büyük sorumlusu olarak devletin tepesindekiler suçlanacaktır.



Yeni Erenköy Belediyesi'nde çalışan sayısı 130 oldu!..

Seçimler öncesi bazı belediyelerin aşırı istihdam yapma modasına yeni Erenköy belediyesi de katıldı.

Bölgeden konu ile ilgili çok sayıda şikayet mesajı gelirken normalde çalışan sayısının 57 olması gerekirken bu sayının belediyede iki katına çıktığı ve 130 kişiye ulaştığı belirtiliyor.

Bu arada belediyeye ait benzin istasyonunun da çok sayıda kişiye satış yaparken akaryakıt paralarını tahsil edemediği bunun ekonomik sıkıntılar yarattığı ifade ediliyor.

Bu rakamın yaklaşık 2 trilyon olduğu iddia ediliyor.

Bölge sakinleri Belediye Başkanı Özay Öykün'ü alacak-verecek konusunda hesap vermeye çağırıyorlar.


Büyükkonuk'ta kaç kişi kadrolandı?

Büyükkonuk Belediyesi'nde işçiler ile sendika arasında imzalanan toplu sözleşme sonrası Belediye Başkanı Sezai Sezen'in 'hepiniz kadrolusunuz' açıklamasından sonra da sıkıntılar devam ediyor.

65/2007 Belediyeler Personel Yasası'na göre kadro sayısının 13 memur ve 20 işçi olmak üzere toplam 33 kişi olması gerektiğini söyleyen bazı belediye çalışanları belediyede şu anda toplam 65 kişinin çalıştığını bu nedenle tüm çalışanların hepsinin de kadrolanmasının yasal olarak mümkün olmadığını ifade ediyorlor.

Yine bazı çalışanlar, kadrolanmaları halinde 1 Şubat 2010 tarihinden itibaren maaşlarının zamlı olması gerektiğini ancak başkan Seza Sezen'en maaşlara Temmuz'da zam yapılacak açıklamasının kafaları karıştırdığını belirtiyorlar.

Günün Fıkrası

Kadınlar dağıtınca

İki komşu kadın hafta sonu kocaları olmadan yemeğe çıkmışlar.

Yemekten sonra bara falan derken sabaha doğru iyice sarhoş eve yürümeye başlamışlar.

İyice sıkıştıklarını farketmişler, ama etrafta tuvalet falan bulamamışlar.

Bir mezarlığın yanından geçerken biri

- Hadi şurada yapalım kimse görmeden

Başka çare de yok, korka korka girip bir kenarda işlerini bitirmişler.

Temizlenmek için bir şey bulamadıklarından biri külodunu çıkarıp kullanmış, diğeri eve böyle dönemem diye oradaki çelenklerden düşmüş bir
bandı alıp kullanmış.

Sabah kocalardan biri uyanıp karısını donsuz olarak sızmış görünce telefona sarılıp öbürünün kocasını aramış:

- Yahu biz fena boynuzlandık galiba.

Karım eve sabaha karşı ve donsuz olarak dönmüş...

- Sen gene iyisin , bizimkinin kıçına 'seni asla unutmayacağız' diye bir de kart yapıştırmışlar..

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları