Ok yaydan çıktı!

Yayın Tarihi: 04/03/10 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Son yapılan karşılıklı açıklamalarla birlikte Eroğlu ile Ertuğruloğlu aradaki köprüleri tamamen attılar. Tahsin bey dönüşü olmayan bir yola girdi ve şimdi UBP içinde büyük bir sondaj hareketi başlattı.

Ancak her şey istediği gibi gitmiyor tabi ki…

Kurultayda yanında olanların bir kısmı kendisine sırtını dönerken, işin garibi şimdi o kurultayda yanında olmayan bazı kişilerin desteğini sağlamaya çalışıyor. Bunlar içinde bakan bile var!

Yine de Eroğlu parti içinde o kadar güçlü ki, kimsenin ağzını bıçak açmıyor ve son güne kadar kim kimi destekleyecek bir belirsizlik hakim.


Tahsin Ertuğruloğlu, Başbakan Eroğlu ile yüz yüze bir kez görüştü. Cumhurbaşkanlığına bir diyeceğimiz yok seni seve seve destekleriz dedi. Ama daha da önemlisi Eroğlu'dan başbakanlık için destek de istedi!

Eroğlu, önce düşünürüz derken, tabi ki kurultayda yaşananları unutmadı ve 'olmaz böyle şey' diyip kesip attı! Çünkü Eroğlu siyaset tarihinde kendisine ihanet eden kimseyi affetmedi ve bundan sonra da affetmesi mümkün değildi.

'Ne halin varsa gör" deyip ipleri kopardı, arabuluculuk yapanları da haşladı!
Yakın dostlarına da 'başbakanlık için kimseyi gösteremem' dedi.


Ama Tahsin bey de artık kafasında her şeyi oturtmuş ve kararını vermişti!

Kendini desteklemeyeni o da desteklemeyecek, aksine aynı taktiği uygulayıp köstek olacaktı. Ankara ziyaretlerini de boşuna gerçekleştirmedi.

Ülkenin hem Cumhurbaşkanlığının, hem de başbakanlığının aynı erke terk edilmesinin yanlış olduğunu anlatmaya çalıştı. Bir nebze olsun kendisini anlatabildi de. Ama, Ankara yine de bu işe pek bulaşmak istemiyor ve çok hassas davranıyor.

Başbakan Eroğlu'nun Ankara ziyaretinde de konular gündeme gelecek ve olay tatlılıkla kendisine anlatılacak ama Eroğlu'nu biraz olsun tanımışsak bu işe hiçbir zaman sıcak bakmayacak. Çünkü artık bundan böyle onun da kaybedecek çok bir şeyi yok!


DP ve ÖRP'ye gelince;


DP özellikle aday açıklama sürecini son güne kadar bekletecek. Aslında istese en azından üç tane adayı var gözünü kırpmadan kabul edecek. Ama şu intikam duygusu var ya, Serdar Denktaş'ın da için kavurup yakıyor!

Bu konuda parti tabanından da büyük bir desteği arkasına almış gelişmeleri izleyip ve 'düşmanım düşmanı dostumdur' demeyi bekliyor.

ÖRP ise daha geniş düşünüyor. Çünkü alınacak her karar parti için hayati önem taşıyor.

Turgay Avcı çok kurnaz bir politikacı ve her iki durumdan da partisine nasıl kazanım sağlayacağını planlıyor.

Ertuğruloğlu'da destek de verebilir ve yeni siyasi oluşumlarda yer alabilir, ya da kendi adayın çıkarıp eğer UBP yara almazsa olası yeni hükümete girebilir.

Herkesin bir siyasi hedefi var. Ya kendini ya partisini düşünüyor.

Tek Ertuğruloğlu'nun ki farklı!

Ve ok yaydan çoktan çıktı, geri dönüşü olmayan bir yola girdi. Şenlik çok yakında başlıyor. Gazaları mübarek olsun!



Saray'da infial yaşanıyor!

Maliye Bakanlığı'dan Cumhurbaşkanlığı'na giden 45 geçicinin işten durdurulmasını talep eden yazı çalışanlar arasında infialle karşılandı.

Çok sayıda çalışan dün bizzat telefon ederek yapılmak istenenin 'çifte intikam' olduğundan yakınırken, 45 kişinin sadece Talat döneminde işe alınmadığını bir çoğunun Denktaş döneminden kalma olduklarını ve hükümetin bu nedenle katmerli intikam almak istediği iddia edildi.

Bu arada aldığımız duyumlara göre gelen yazı sonrasında Cumhurbaşkanı Talat'ın karşı bir yazı yazdığı ve işten durdurma kararının yasal olmadığını belirttiği söyleniyor.

İşten durdurmaların Anayasa'da aykırı olduğunu, Bakanlar Kurulu'nun Cumhurbaşkanlığı üzerinde yaptırım gücü bulunmadığı, ancak tavsiye kararı alabileceği ifade ediliyor.



Bakan şoförlerinden şikayet var!



Trafik kazaları pisi pisine can almaya devam ederken, bir çok bakan şoförünün trafik kurallarına uymadığı ve aşırı hız ile dikkatsiz sürüş yaptıkları yönünde çok sayıda şikayet telefonu geliyor.

Trafik kurallarını hiçe sayan bazı bakan şoförlerinin özellikle araçta bakan bulunmadığı anlarda aşırı sürat yapıp, radarlara bile riayet etmediği ve kazalara davetiye çıkardıkları iddia edilirken, örnek olması gereken makamların tam tersini yaparak sürücüler arasında kötü örnek oldukları ifade ediliyor.


Günün Fıkrası

Yağdanlık

Ülkenin başkanı kayıkla gezmeyi severmiş, o kürek çekerken, yağdanlıkları arkadaki sandaldan onu takip ederlermiş..

Bir gün başbakan kürek çekerken, kayık birden karaya oturmuş.

Yağdanlıklar telaş içinde;

-"Ne oldu efendim?" diye sorunca,

Başbakan gülmüş:
-"Ne olacak oturduk!"

Yağdanlıklar bir ağızdan karşılık vermişler:
-"Güle güle oturun efendim, güle güle oturun!"

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları