Bu değirmenin suyu nereden geliyor?

Yayın Tarihi: 09/03/10 08:33
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Seçim demek aslında bir anlamda da bereket demektir. Bir çok sektör seçimleri dört gözle bekler ve pastadan bir şekilde payını alır.

Esnafın bir çoğu kötü giden işleri, seçimler dolayısıyla nefes alır, bu da kendileri için bir umut olur. Her seçim dönemi geldiğinde hangi siyasi partinin ya da siyasinin seçimlerde ne kadar masraf yaptığı hep aklımıza takılan bir sorudur. Kimisi kalem kalem açıklar, kiminden tıs çıkmaz! Hoş açıklayanların da rakamları genelde gerçeklerden çok uzaktır ya! Parasızlıktan dert yanan siyasetçiler seçim dönemlerinde ansızın sihirli bir değnek değmiş gibi çuvalla para harcamaya başlarlar.

Ve biz hiçbir zaman bu paraların nerelerden ya da kimlerden geldiğini öğrenemeyiz! Aslında bir çoğumuz temiz siyaset ve şeffaflıktan yanayızdır! Hesap sormak isteriz, hangi siyasi partiye kimlerin destek olduklarını merak eder kendimizce bunların açıklanmasını ifade eden yazılar döktürürüz.

Biz yazar çizeriz ama, genelde kale alınmaz bu yazılar ve 'böyle gelmiş böyle gider' diyerekten, kimsenin umurunda bile olmaz!
Alın size işte yeni bir fırsat;

Kapıda Cumhurbaşkanlığı seçimleri…Bir yanda Eroğlu diğer yanda Talat. Paralar su gibi akmaya başladı bile! Hem de artık belli ki yerel şirketler yetmiyor Türkiye'den en tanınmış propaganda şirketleri. Gelirler buraya aylarca kalırlar hem de onlarca kişiyle, yedirilir içirilir barındırılır. Trilyonlarca tutan seçim malzemeleri cabası, gelen pahalı ses sanatçıları, müzik grupları, 5 yıldızlı otellerde konaklamalar! Bir de hep dikkatimizi çekmiştir; Siyasi partiler hükümette olunca bolluk içindeyken, muhalefete düşünce kiralarını sekreter maaşlarını bile ödemekte zorlanırlar! Hem merak etmişimdir bu işin hikmeti nedir diye! Ama hiçbir zaman da bunun cevabını bulamamışımdır…

Belli ki bu seçimlerde de su gibi para harcanacak, dağıtılacak ve savrulacak…İyi güzel de bu değirmenin suyu nereden geliyor yok mu açıklayacak? Hadi gelin madem temiz toplum şeffaf yönetim diyorsanız, o zaman açıklayın bu seçimlerde ne kadar harcayacaksınız, bunları faturalarıyla kamuoyuna duyurun. Ve sonra yerel seçimler, belki de erken bir genel seçim… Bir kural getirin, seçimlerden önce ve sonra hesap verin millete, nerden bulduysanız utanmayın söyleyin. Tabi ki işinize gelirse?



Talat'ın konsept danışmanı Şeref Oğuz


18 Nisan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hafta sonu adaylığını açıklayan Cumhurbaşkanı Talat'ın seçim sürecinde baş danışmanlığını Sabah Gazetesi yazarlarından ve Koç Holding danışmanlarından gazeteci Şeref Oğuz yürütecek.

Bu konuda ekibiyle birlikte seçim tarihine kadar adada kalacak olan Oğuz'un adaylık şöleninde Talat'ın konuşması için kalabalık bir ekiple birlikte hazırladığı söyleniyor. Şeref Oğuz, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a da yakınlığıyla biliniyor.





Aşkan Cemal'in ilk icraatı kızını istihdam etmek oldu!


Lefkoşa Türk Belediyesi'nin emektar çalışanlarından Aşkan Cemal Efe, kısa bir süre sonra LTB Müdürü olmaya hazırlanıyor. Müdürlük yazısının yazıldığı ve önümüzdeki günlerde yürürlüğe gireceği ve Efe'nin başkan Bulutoğluları'dan sonra en üst makamdaki göreve getirileceği söyleniyor.

Bu arada müdürlük yazısı onaylanmadan Aşkan Cemal Efe'nin kızını belediye istihdam ettirdiği ve bu kararın çalışanlar tarafından büyük tepki gördüğü ifade ediliyor. Çok sayıda belediye çalışanının geleceğinin belirsiz olduğu bir dönemde yapılan istihdam önümüzdeki günlerde çok konuşulacağa benziyor.



Günün Fıkrası

İstihdam


Devlet bir gün geniş ve boş bir araziye geceleri göz kulak olacak, 1.200 TL maaşla, bir bekçi işe almaya karar verir.

Bir süre sonra düşünülür;
"Peki talimatlar olmadan bekçi işini nasıl yapacak''
Bir planlama birimi kurulur ve planlamayı yapmak üzere, 2.000' TL maaşla, iki kişi işe alınır. Bir süre sonra,

"İşleri yapıp yapmadıklarını nasıl kontrol edeceğiz'' diye düşünülerek, 3000 TL maaşla, iki denetmen işe alınır, biri denetim yapar diğeri raporları yazar.
Bir süre sonra;

"Bunların maaşları hesaplanıp nasıl ödenecek" diye tartışılır ve 4.000 TL maaşla, bir mali müşavir, bir katip, bir de istatikçi işe alınır.
Bir süre sonra;

"Peki bunlardan kim sorumlu olacak.'' diye düşünülür ve 5.000 TL maaşlı bir müdür ve 3.000'er TL maaşla iki de müdür yardımcısı işe alınır.

Bir süre sonra, ülkede ekonomik kriz çıkar ve bütçedeki masrafları kısmak için bekçi işten çıkartılır...

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları