Halkın iradesini rahat bırakın!

Yayın Tarihi: 13/03/10 07:50
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Ülkede yıllardan beridir bir örgüt kirliliği yaşanmaktadır. Hemen herkes bundan şikayetçi olur ama kimse doğru dürüst bir dernekler yasası çıkarmayı aklından bile geçirmez. Sonuçta tabela örgütçülüğü ortaya çıkmıştır ve bu konuda denetimlerin yetersiz kalışı sayesinde bir avuç ülkede bine yakın örgüt ismi oluşmuştur.

Aslında bir çoğu faal değildir ya da faal olanlar da tek kişilik ordu gibidir. Bayramda seyranda basın bildirisi yayınlayıp birilerinin gözüne girmekten öte bir şeye yaramazlar. Bunların bir çoğunun amacı ya tamamen siyasi, ya da tamamen maddi beklentilerden öte bir şey değildir. Kapı kapı gezerler ve küçücük menfaatler için pazarlık yaparlar. Sağ olsunlar bizim siyasiler bunları adam yerine koyup üç beş oy uğruna tepelerine çıkarırlar. Dernekler yasasına göre genel kurul bile yapmayan, faaliyetlerini açıklamayan yüzlerce derneğin örgüt kirliliğinden başka bir faaliyetleri de bulunmamaktadır.

Şimdi bakıyoruz da Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bir bir ortaya koyup o veya şu adaya destek belirtmeye başlamışlardır. Kendi örgütleri içinde bile karar üretmeden siyasilerin peşinde gezenlerin kimseye bir faydasının dokunmamasının yanı sıra yaptıkları açıklamalar ve adaylara destek belirtmeleri iradeye müdahale ve saygısızlıktan başka bir şey değildir. KKTC insanının yönlendirme ya da empozelere ihtiyacı bulunmamaktadır.

Kimilerinin dış güçlerden kimilerinin de Ankara'nın müdahalelerinden şikayet ettiği bir ortamda, içimizde bazı çıkarcı çevrelerin halk iradesini etkileme girişimlerine dur demek öncelikle siyasilerin sonra da iradesi çalınmak istenen halkın görevidir. Bunları şımartıp baş üstü yapmazsanız göreceksiniz ki, bir bir dükkanı kapatıp bir daha seçimlerde piyasaya çıkmayacaklardır.

…

NOT: Dünkü sayfamızda 'Superonline'nin Dikkatine" başlıklı yazının KKTC Superonline ile bir ilgisi yoktur. Konu bir tüketici şikayeti olup Türkiye'deki Superonline şirketi ile ilgilidir. Bu arada KKTC Superonline şirketi yetkililerin bu konuyla da ilgilendiklerini ve şikayeti Türkiye'deki şirkete ilettiklerini memnuniyetle öğrendik.



Bulutoğluları, 'bağımsız' çıkıyor!

Son günlerin olay adamı haline gelen LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları DP'den istifa ettikten sonra UBP'de de aradığını bulamayınca haziran ayında yapılacak yerel seçimlerde bağımsız olarak adaylığını koyma kararı aldı.

Bulutoğluları'na yakın bazı iş adamı, siyasetçi ve yakın dostlarının başkanı 'bağımsız' olarak aday olmaya ikna ettiği belirtilirken, bu konuda bir komite kurulduğu ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen sonra çalışmaların yoğunlaştırılacağı ifade ediliyor.

Konuyu teyit etmek için dün kendisini aradığımız Cemal Bulutoğluları, şimdi kendisini sadece sosyal konut olayına verdiğini, halka verdiği sözü tuttuktan sonra da sürprizlerini açıklayacağını belirtti.



Efgan Bilgi; Derneğimiz kimsenin malı değildir!

"Sevgili Levent ÖZADAM
Havadis Gazetesindeki köşenizde hakkımda dönen dedikodulara cevap vermem gerektiğini talep etmeniz üzerine yaptığım tahkikatta belli küçük bir gurup içerisinde Sn Eroğlu'nun KKTC Tanıtma Derneğinden beni alıp başkasını koyacakmış '' gibi söylemler yapılmış olduğunu tespit ettim.

Araştırmacı gazeteciliğinizi bir kez daha takdir ederken bu konuda safsata çıkaran arkadaşlara belirtmek isterim ki sivil toplum örgütleri genel kurullarda seçim ile başkan ve yönetim kurulu üyelerini belirler. Ve herkes aday olabilir. Bine yaklaşan üyesi ile Atatürk Spor salonunda genel kurul gerçekleştirmeye hazırlanan kurumumuzun hem yapısı hem de misyonu gereği bu tip hareketlerle yıpratılması mümkün değildir. Kalkanımız olmasaydı kılıç çekmezdik...

Sn Başbakanı en son geçtiğimiz yaz Efes Pilsen'i ağırlayacağımızda randevu alarak gördüm . K.K.T.C. Tanıtma Derneği olarak Efes Pilsen'i ağırlayacağımızı anlattım . Kafileyi kendisine getirmek için izin istedim . Sn Başbakanın tarihleri uygun olmadığı için yerine Sn. Kemal Dürüst'ü ziyaret ettik. Yani Sn Eroğlu'nu en son gördüğüm tarih Ağustos 2009'du. Kaldı ki Cumhurbaşkanlığına en yakın isim, 20 yıl başbakanlık yapmış, 30 yıl örgütler kurmuş yönetmiş, bu gün dış dünyadaki portresi ile tüm KKTC'yi temsil eden tarihi bir şahsiyetin böyle Alicengiz söylentilere alet edilmesinin altında yatan tek şey çaresizliktir diye düşünüyorum.

Ben KKTC Tanıtma Derneği Başkanı olarak, bu söylemleri tüm yönetici dava arkadaşlarım ve tüm gönüldaşlarımız adına hakaret sayarım.
Ayrıca bu söylemleri üretenlerin ve başını çekenlerin, iyi araştırıldığı takdirde kurumumuzla herhangi bir alakaları olmadıkları görülecektir. Sempatizanımız gibi hareket ederek kurumumuzla özdeşleşme girişimleri ardından bu safsataların ortaya atılması da düşündürücüdür. Ancak bilinmelidir ki KKTC Tanıtma Derneği kimsenin değil Kıbrıs Türkünün malıdır."
KKTC Tanıtma Ve Kalkındırma Derneği
(Bşk. Efgan BİLGİ)

Günün Fıkrası

Kim 500 milyar ister?


Keyifli bir akşamdan sonra, karı-koca yatağa girmişler. Adamın geceyi henüz bitirmeye niyeti yok.. Hafif hafif yanaşmış eşine.
'Tatlım" demiş.
'Bu gece şöyle bir sevişelim ister misin?.
'Olmaz' demiş karısı.
'Bu gece olmaz'
'Emin misin?' diye sormuş kocası.
'Eminim' demiş kadın.
'Bu son kararın mı?'diye ısrar etmiş adam.
'Son kararım' demiş kadın.
'O zaman' demiş adam 'bir arkadaşa telefon etme hakkımı kullanabilir miyim?'

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları