ÖRP, mecburen "Talat" diyecek!

Yayın Tarihi: 19/03/10 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Önemli iki adaydan Eroğlu da Talat da işi ilk turda bitireceklerini iddia ediyorlar. Canları tabi ki öyle çeker ama, bunun imkan ve ihtimali de yok!
Ayrıca öyle iddia edildiği gibi kazanan büyük bir farkla da kazanmayacak.
Bize göre aradaki fark taş çatlasa yüzde 5-6 olur!

Seçim normal şartlar altında olsa Eroğlu seçimi açık ara ilk turdan kazanır ve Cumhurbaşkanlığını şimdiden ilan ederdi. Tahsin Ertuğruloğlu olayıyla herkesin kafası şimdi karışık!

…

Gözlemlediğimiz kadarıyla da Ertuğruloğlu'nun adaylığını küçümseyenler var.
Biz de Tahsin beyin adaylığını etik bulmuyoruz ama, seçim sonucunu belirleyecek bir güce sahip.

Hükümetin baskısından korkan çok sayıda partili ve özellikle de iş adamı 'Eroğlu' dese de yürekleri başka söylüyor. Özellikle öyle iş adamları var ki, zavallılar Ertuğruloğlu ile gizli gizli bir çok toplantı yapıp destek belirtse de, şimdilik Eroğlu'nun yanında gözükmeyi yeğliyorlar. Sonuçta bunlar iş adamı ve Tahsin beye desteklerinin sonuçlarını da hesaba katmak zorundalar.

…

Bu süreçte ÖRP'nin duruşu da önemli…Turgay Avcı, her zaman ki zeki biraz da 'sinsi' duruşunu sergiliyor. Aman 'sinsi' dedik diye bize küsmesin. Çünkü bu ülkede siyaset yapıyorsanız, zaten sinsilik ilk planda olmalı. ÖRP, bu günlerde UBP'den ciddi bir koalisyon teklifi alırsa ne ala! Ama alamazsa duruşunu şimdiden çok rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kendisini kurulduğu günden beridir AK Parti'nin partisi olarak göstermeye çalışan ÖRP bu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de AK Parti'nin siyaseti yönünde kararını verecek ve Talat'ı destekleyerek AK Parti'ye de şirin gözükmeye çalışacak.

Zaten ÖRP'li Vadili Belediye Başkanı Şahin Sapsızoğlu, Talat'ın adaylığını açıkladığı şölende açık destek vererek bunun mesajlarını günler öncesinden verdi.

Kıvanç Buhara'ya yakışmadı!

Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara, belediye başkanlığı görevi ile eşinin korumacılık görevini karıştırınca bölge halkının büyük tepkisini topladı.
Geçitkale sağlık ocağında hemşire olan Buhara'nın eşi, bir temizlik elamanıyla tartıştı ve bu olayı eşine havale etti.

Sağlık ocağına giden Kıvan Buhara da hem eşinin tartıştığı elamanı haşladı hem de diğer yetkililere hakaretler yağdırarak kendilerini işten attırmakla tehdit etti.

Herkesin önünde gerçekleşen olaylar tepkilere neden olurken, Buhara'nın başkanlık görevini kötüye kullandığından şikayetler yağdı.


Eroğlu, iş adamları ile buluştu

18 Nisan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en güçlü adaylarından Derviş Eroğlu, dün akşam Girne'de Savoy Otel'de bölge işadamlarına bir yemek vererek destek istedi.

Yemekte Cumhurbaşkanlığına niçin aday olduğunu açıklayan Eroğlu, çeşitli dış müdahalelere de değindi ve buna rağmen ilk turda kazanacağını söyledi.
Bu arada yemeğe Tahsin Ertuğruloğlu'na yakın bazı iş adamlarını da katıldığı ve gecede renk vermedikleri belirtiliyor.


Boğaz Şehitliği'nde partiler yoktu!

Çanakkale Zaferi'nin kutlandığı ve şehitlerin anıldığı dünkü Boğaz Şehitliği'nde yapılan etkinliklere partiler ilgi göstermedi ve büyük tepki aldı.
Yapılan törenlere Başbakan Derviş Eroğlu ve bazı bakanlar katılırken, UBP, DP,CTP,TDP ve MAP'dan hiçbir yetkili katılmazken, siyasi parti olarak sadece ÖRP yetkilileri vardı.

Bakanlara yurt dışı yasağı!

Bakanlar Kurul üyelerinin şu andaki en büyük sıkıntıları yurt dışındaki bazı etkinliklere katılamamak. UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu, bakanları sık sık uyararak bir ay boyunca yurt dışı gezilerini yasakladığını vurgularken, bakanların da koltuğu kaybetmemek için bu kurala rivayet gösterdikleri yurt dışı gezilerini iptal ettikleri öğrenildi.


Mavi Karadeniz, KKTC'de kanal kuruyor!

Karadeniz bölgesinin en fazla izlenen kanalları arasında bulunan Mavi karadaniz TV'nin çok yakın bir sürede KKTC'de bir televizyon kanalı kuracağı ve Karadenizlilere yönelik yayınlar yapacağı öğrenildi. Şu anda KKTC'de bulunan Mavi Karadeniz TV yöneticileri hükümet yetkilileri ile bir takım temaslar yapıyorlar.

Yayınların Karadenizliler Kültür Derneği ile işbirliği içinde yapılacağı söylenirken, kanal yetkilileri dün akşam Maliye Bakanı Ersin Tatar ile yemekli bir toplantı gerçekleştirdi.

Günün Fıkrası

Cenaze çelengi


Bir kalp doktoru ölmüş. Cenaze töreninde güllerden dev bir kalp,kalbin ortasına tabutunu yerlettirrmitler...

Herkes doktorla ilgili anılarını anlatmış,ona son vazifelerini yapmışlar,tabut kapanmış,güllerden kalp şeklinde bir çelengi üzerine koymuşlar ve defnetmitler...

Bu hüzünlü tablo yaşanırken kenarda kıkır kıkır gülen adama sormuşlar, gülme nedenini...Sormayın demiş...

Ben jinekoloğum kendi cenaze törenimi düşünüyorum da....!

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları