DP'de sancılı dönem!

Yayın Tarihi: 22/03/10 06:55
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Serdar Denktaş uzun siyasi döneminde en sıkıntılı günlerden geçiyor. Yıllarca iktidarda oldu, muhalefette kaldı ama Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde olduğu kadar hiçbir zaman sıkılmadı, yüzü de böyle asılmadı. 20 yıl boyunca UBP ile didişen ve siyasetteki nerdeyse tek rakibi olan Derviş Eroğlu'na destek verme kararı alan Serdar Denktaş, aslında olay siyasi açıdan bakıldığında doğru olanı yaptı.

Eğer bu karar çıkmasaydı, devreye transferler girecek ve en az üç vekil partilerinden istifa edip bakanlık karşılığı UBP'ye katılacaktı. Bu da artık DP'nin sonu demekti ve Serdar Denktaş'a da başka bir alternatif kalmamıştı.

…

Bu kararla DP şimdilik postu kurtardı diyebiliriz. Kurtardı ama bunun ne kadar uzun süreli olacağını da önümüzdeki günlerde göreceğiz. DP'nin bu önemli kararı özellikle UBP çevrelerinde büyük bir rahatlık getirdi ve şimdi ilk turda bu iş biter yorumları yapılıyor ama yine de DP'lilerin parti kararına ne kadar uyacakları da tartışma konusudur.

Bir kısım partili UBP'ye verilecek destekle ileride koalisyon seçeneğinin büyük olduğunu düşünüp, bunun da partinin toplanması olarak yorumlarken, bir kısım partili de bunu aksini düşünmekte, DP'nin toplanmasının söz konusu olmadığını, aksine daha da küçüleceğine inanmaktadır.

…

Şimdi siyasette DP'nin Eroğlu'na destek kararı tartışılıyor. Özellikle DP tabanında bir kaynama söz konusu.Dün bu konuda çok sayıda telefon ve mail mesajı aldık, herkes DP'nin bu tavrının yorumunu yaptı. Önümüzdeki günlerde DP'den istifa edecek çok sayıda insan olduğu iddia ediliyor. Serdar Denktaş sorgulanıyor ve hangi amaca hizmet ettiği soruluyor. Serdar Denktaş bunların hepsinin de gerekçelerini uzun uzun anlattı ama şu anda yapacağı en iyi şey, ülkeyi karış karış gezerek partilisine bunun izahını yüz yüze yapmak. Eğer bunu yapmazsa, seçimlerde Eroğlu'na verilen destek kendisinin ve partisinin geleceğini kötü olarak etkileyebilir.


Tahsin bey hafızasını mı yitirdi?

Kanal SİM'de TV Gazetesi programında Cenk ve Sami Tahsin Ertuğruloğlu'na gelen mesajlardan sorular yöneltiyor, "Eroğlu kazanırsa KKTC kazanır' dediniz mi demediniz mi" diye.

Tahsin bey de binlerce izleyenin gözünün içine baka baka 'öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum' diyor! Bu konu hakkında fazla yorum yapmayacağız. Ama biz Tahsin beyi diğer siyasetçilerden çok farklı bir yerde tutuyorduk, bu yorumundan sonra fikrimiz çok değişti! Anlayan anlamıştır her halde…


Avcı, Talat ile pazarlıkta!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde artık hemen herkes cephesini belirledi. ÖRP dışında tabi! ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı, şu sıralar çok sessiz ve ortada görülmeye dikkat ediyor ama işin aslı başka! Ankara'dan ÖRP'ye Talat'a destek ol mesajı çoktan geldi ama o yine de işi pazarlıkla bitirme peşinde. Bu konuda telefon trafiği çok yoğun, Avcı parti oyunu öyle güzel pazarlıyor ki, köşeye sıkışan Talat ne isterse verecek gibi görülüyor.


Ertuğruloğlu'na çirkin suçlama!

Seçimlere yaklaşırken şimdiye dek görünmeyen çirkinlerin yaşanacağını biz aylar önce yazdık, doğru da çıktı. Adaylar ve partiler şimdi birbirlerini karalama kampanyası başlattı ve akıl almaz iddialar ortaya atıyorlar. Çirkinliklerin en büyük odak noktası Tahsin Ertuğruloğlu oluyor. Etrafa fısıltı gazeteleri sayesinde Ertuğruloğlu ABD'nin adayı ve bu iş için 3.5 milyon dolar aldı söylentileri yayılmaya başladı. Ayrıca bir kenara not edin çok yakında 'Tahsin beyin psikolojisi bozuk' iddiaları da atılacak. Söylemedi demeyin!


Medya Convergenc'ten açıklama!

Sevgili Ertan Birinci'nin oğlu Tekin Birinci önceki gün telefon etti. Biraz sohbet ettik, dertleştik. Konu geçtiğimiz gün bu sayfada yazdığımız "Eroğlu'nun çekimleri Genç TV'den" di.

Genç iş adamı Tekin Birinci bu konuda açıklama yapmak ihtiyacı hissetmiş. Çekimler Genç TV tarafından değil, kendi sahibi olduğu Medya Convergenc tarafından yapılacakmış. "Bu işin Genç TV" ile ilgisi yok" dedi! Bize de sadece yorum yapmadan yazmak kaldı…


Günün Fıkrası

Hediye

Bir kadının bir süreliğine iş seyahati için İngiltere"ye gitmesi gerekmektedir. Kadının kocası eşini havaalanına kadar götürür. Karısı:

- "Teşekkür ederim kocacığım, senin için İngiltere'den ne getirmemi istersin?"

- "Bir İngiliz kızı istiyorum hayatım..."

Kadın sessiz bir şekilde kocasından ayrılır ve yola çıkar. 2 hafta sonra adam karısını tekrar hava alanından almaya gider ve sorar:

- "Hayatim gezin nasıldı?"
- "Teşekkür ederim hayatım çok güzeldi."

-"Peki hediyem nerde?"
- "Ne hediyesi?"

-"Hani bir İngiliz kız istemiştim ya..."

- "Haa hatırladım, evet elimden geleni yaptım, şimdi 9 ay kadar beklememiz lazım kız olup olmayacağını görmek için...

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları