Seçimlerden sonra yeni oluşum!

Yayın Tarihi: 25/03/10 07:30
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Tahsin Ertuğruloğlu olayı uzun bir süredir gündemi meşgul etti ve netlik kazandıktan sonra da, yerini şimdi seçim sonuçlarının nasıl olacağına bıraktı.

Tahsin beyin Eroğlu ile geçimsizliği de, Ankara temasları da artık herkes gibi bizi de baymıştı ve şimdi tartışılan konu Tahsin beyin ne kadar oy alıp seçimi nasıl etkileyeceği yönüne çevrildi.

Dün Kanal T'de Ertuğruloğlu'nu konuk ettik…Her zaman ki efendiliğiyle, kibarlığıyla gördük kendisini.Biraz yorgun biraz düşünceli ve kafası da karışık gibiydi.Tabi ki çok şey konuştuk çok şey sorduk ama günün sonunda ortaya çıkan en önemli şey Ertuğruloğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra son alternatif olarak yeni bir parti kuracağının ortaya çıkmasıydı.

Bizim bundan hiçbir kuşkumuz yok, seçimler bitecek ve siyaset bu kez partiler bazında renklenecek ve Tahsin bey ya kendisi ya da bazı partilerle işbirliği halinde siyaset sahnesinde yeni bir parti de yer alacak. Şimdi bunu belki inkar edebilir ama, bundan iki ay önce de 'Ertuğruloğlu parti kuracak' dediğimiz bir yazımızda da bunu şiddetle ret etmişti!

…

ÖRP'nin Talat'a destek vereceğini de bundan tam bir hafta önce yazdık.
Ve "ÖRP mecburen Talat'ı destekleyecek" başlığını kullandık. Yazının çıktığı gün Turgay Avcı telefonda arayarak, biraz da alaycı bir şekilde 'yorumlarına bayılıyorum' dedi. Biraz da inkar eder gibiydi ama sonuçta yazdığımız çıktı ve Talat'a destek çıktı. Yazı da 'mecburen' kelimesini özellikle kullanmıştık.
Çünkü ÖRP'nin tabanına ve çizgisine baktığımızda aslında ulusal bir çizgi mevcuttu.

Ama ÖRP, AK Parti'nin Kıbrıs Türk siyasetine bir hediyesiydi ve şu anda çözüm sürecine verilen destekten dolayı da Avcı'nın Talat'a destek vermesinden başka bir seçeneği de yoktu…

…

Peki bundan sonra ne olacak? Cumhurbaşkanlığı seçimleri çok çetin geçecek. Çünkü adaylara ve destekçilerine baktığımızda aşağı yukarı bir denge oluşmuş gibi görülüyor. Tahminler ne olursa olsun, anketler ne söylerse söylesin son sözü Kıbrıs Türkü'nün iradesi söyleyecek ve ya Talat Cumhurbaşkanlığına devam edecek ya da koltuğu Eroğlu'na bırakacak.
Ve işte 19 Nisan'dan itibaren de siyasette bir kez daha kızılca kıyamet kopacak.

Sağ partiler de içinde Tahsin Ertuğruloğlu'nun da bulunduğu transferler, yeni oluşumlar konuşulacak, tartışılacak ve yeni bir oluşum, yeni bir parti daha doğarak siyaset çok şeye gebe olacak!

Dereboyu sakinleri endişeli!

18 Nisan Cumhurbaşkanlığına az bir süre kala Lefkoşa'da Dereboyu ve civarında oturan vatandaşlardan da şikayetler gelmeye başladı. Adayların seçim merkezi olarak Dereboyu'nda ofis açtıklarını ve ilerleyen günlerde gençlerin rahatsızlığından endişeli olduklarını belirtiyorlar. Özellikle Lefkoşa Polis Müdürü Pervin Gürler'e çağrıda bulunan bölge sakinleri şimdiden önlem alınmasını istiyorlar.


DP İskele Gençlik Örgütü
"Serdar Denktaş'ın arkasındayız!"

DP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aldığı karar parti içinde tartışılmaya devam ederken dün DP İskele Gençlik örgütünden yapılan açıklamada parti kararlarının arkasında olduklarını ve Serdar Denktaş'a bu kararda sonuna kadar destek olunacağı belirtildi.

Bölgede bu karara karşı çıkan bazı gençlerin bulunduğunun ifade edildiği açıklamada bunların DP ile ilgisi olmadığı da belirtildi.

Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi'nde
Temizlik işçilerine telefon yasağı!

Uzun bir süredir tartışılan ve hasta şikayetleriyle gündeme getirdiğimiz Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi'nde yetkililer bu kez de ilginç bir karara imza atarak temizlik iççisi olarak çalışanlara cep telefonu yasağı getirdiler.

Diğer personele böyle bir yasak getirilmezken, bu kararın çifte standart olduğu ve yanlıştan dönülmesi istendi. Bu arada Sağlık Bakanlığı'nın elinde bazı bilgi ve resimler olduğu halde merkezde niçin köklü tedbirler almadığı da bilinmiyor.


Günün Fıkrası

Kaç etsin?

Bir matematikçi, bir muhasebeci ve bir ekonomist aynı işe baş vururlar.

Görüşmeci matematikçiye sorar:

- "iki kere iki kaç eder?".
Matematikçi cevap verir:
- "Dört!".

Görüşmeci sorar:
- "Kesin dört mü?

Matematikçi kendinden emin cevaplar:
- "Evet, kesin dört!"

Matematikçi çıkar ve ekonomist odaya girer. Bu sefer görüşmeci aynı soruyu ekonomiste yöneltir. Ekonomist yanıtlar:

- "Ortalama dört eder, yüzde 10 aşağıya veya yukarı oynayabilir, ama ortalama dört eder!".

Ekonomistte de çıkar, muhasebeci odaya girer, aynı soru ona da sorulur.

Muhasebeci ayağa kalkar, kapıyı kilitler, panjurları indirir ve görüşmeciye yaklaşarak sorar.

- "Kaç etsin istersiniz?

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları