UBP-DP koalisyonu kurulmayacak!

Yayın Tarihi: 09/04/10 07:19
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Seçim demek aslında biraz baskı demektir. Her dönemde olduğu gibi kimin kime baskı yaptığı konuşulur, bundan şikayet edilir. İşin komik yanı baskılardan şikayet edenler de birilerine baskı yaparak kendileriyle çelişirler.
Bundan haliyle basın da nasibini alır! Kimisi gönül rızasıyla kalem oynatıp, program yaparken, kimi de bir takım baskı ve empozelerle mesleğini icra etmek zorunda kalır. Evet ben de bir şekilde baskı altındayım, bunu itiraf ediyorum. Ama durun hemen ön yargılı davranmayın buna gerek yok çünkü…

Bana bu süreçte baskı uygulayanlar ve sürekli arayarak bir şeyler öğrenmek isteyenlerin baskısı altındayım. Bundan da hiç sıkılmıyorum, hatta aksine büyük mutluluk duyuyorum! Her gün onlarca okur telefonlarına itina ile cevap vermeye çalışıyorum. Çok ilginç görüşmeler yapıyorum övgü dolu sözler alıyorum, biraz da yüzüm kızararak. Önceki gün de bir hanın okurum aradı, bu sayfada yazılan her yazıyı kesip sakladığını söyledi. Sonra gündemi takip ettiğini her yazılanın doğru çıktığını söyleyerek beni derecesiz mutlu etti.
Bununla da kalmayıp Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimin kazanacağını ne zaman yazacağımı sordu. Daha da öte gidip, en azından seçilecek olan ismi kulağına fısıldamamı istedi.

…

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde artık son düzlüğe girilirken, hem heyecan doruğa çıkıyor hem de vatandaşın kimin kazanacağına dair merakı bir o kadar artıyor.

Bu konuda kesin bir yazı yazar mıyız bilemeyiz ama, en azından şimdilik bir belirsizliğin olduğunu ve son güne kadar büyük çekişme olacağını rahatlıkla belirtebiliriz. Ama siyasetin meraklıları için kesin bir şeyler de yazmak mümkün. Şimdiye dek hep asıl fırtınanın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yaşanacağı yazdık.

Bu konuda elimize her geçen gün yeni bilgiler geliyor. Örneğin seçim sonrasında herkesin olacak gözüyle baktığı UBP-DP koalisyonunun kurulmayacağını, hatta kurulamayacağını söyleyebiliriz. Yine adaylardan Tahsin Ertuğruloğlu'nun hiç küçümsenmemesi gerektiğini de bir kez daha belirtmekte yarar görüyoruz.

Ertuğruloğlu, belki bu seçimlerde öyle ahım şahım bir oy almayacak ama, ondan sonra ki süreçte baş rol oynayacaktır. Daha çok detay için biraz beklemeniz, daha da doğrusu seçimlerin geçmesini bekleyeceğiz. Biz de, siz de…


AKGEM, Gencay Eroğlu'na sahip çıktı!

Bir velinin Dipkarpaz'da yapılan etkinliklerde çocukların siyasete alet edilmesine yönelik şikayetini dile getirdiğimiz yazıdan sonra Akdoğan Gençlik Merkezi konu ile ilgili bir açıklama göndererek bu konudaki görüşlerini bildirdi. Yazıda şöyle deniliyor;

"Dipkarpaz'da gerçekleşen gençlik şölenine Akdoğan Gençlik Merkezinden de ekipler katılıp Dipkarpaz'da yaşayan gençlerin heyecanına ortak oldular bu etkinlikte yeni kurulan ekiplerimizin kendilerini gösterebilme açısından bir şans olarak görmekteyiz ve gençlerimiz kendilerini en iyi şekilde temsil etmelerinden dolayı AKGEM yönetim kurulu olarak memnunuz.

Gazetede haberde yazıldığı gibi Dipkarpaz'a siyaset yapmaya gitmedik çocuklarımız ve aileleriyle birlikte iyi bir gün geçirmelerini sağlamak için Gençlik Dairesi ve AKGEM Yönetim Kurulu olarak gerekli tüm önlemleri alıp görevimizin bilinci içerisinde Dipkarpaza'daki etkinliğe katıldık

Akdoğan'daki gençlik merkezinin yıllardan beri atıl durumda olması ve hiçbir faaliyet göstermemesi bölge halkı tarafında tepkiyle karşılanıyordu.

Görevine yeni atanan Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu'nun ada çapındaki gençlik merkezlerini daha çağdaş hale getirmeyi ve gençlere spor hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetler sunma projesi kapsamında Akdoğan'da yıllardır atılı durumda bulunan binamızın bakım ve onarımının yapılıp gençlik merkezimizin çağdaş hale getirilmesi Akdoğan gençliği tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için gençlik merkezlerinin sürekli faaliyet göstermesi ve gençlerin sosyokültürel etkinliklere katılması Gençlik Dairesi Müdür Gencay Eroğlu tarafından yönetim kurulumuza her zaman sözlü olarak aktarılmaktadır.

Önemli olanın birlik ve beraberlik içerisinde çalışılması gerektiğini sevgi ve saygı çerçevesinde başarının elde edilebileceği bizlere Gencay Eroğlu'nun her zaman kullandığı sözlerdir.

Merkez görevlileri, 7'den 70'e Güney Meserya'ya halkına hitap edecek şekilde müracaat kabul etmeye başlayıp Merkezde, seramik, Kıbrıs Türk halk dansları, modern ve Latin danslar, müzik, koro ve gezelim-görelim, ülkemizi tanıyalım sanatlarıyla ilgili çalışmalarımız yaklaşık 1 yıldır devam ediyor ve katılımlar oldukça yoğundur.

Gençler için yapılan bu güzelliklerin takdir edilmesi çok önemlidir eleştiri ye açığız ancak Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu nun ve ailesinin adı kullanılarak yapılan güzelliklerin çirkinleştirilmesine karşıyız…

(AKGEM YÖNETİM KURULU)

Günün Fıkrası

Padişah ve Vezir

Padişah ile Vezir tartışmaya başlamış. Padişah Vezire, "En büyük ve en güçlü olan benim. Sen benim emrimdesin!" demiş.

Vezir, "Hayır ben büyüğüm. Ordunun başında ben savaşıyorum, sen sadece mühür basıyorsun" diye itiraz etmiş. Tartışma uzayınca Padişahla vezir, bir çobanın yanına gitmişler ve konuya hemen girmemek için çobana sormuşlar:

-"Senin koyunun mu büyük, ineğin mi?"

Çoban şaşırmış şaşırmasına da, soranlar da Padişahla vezir.
-"İneğim" demiş.

-"Keçin mi büyük, öküzün mü?"

Çoban "Öküzüm tabii" deyince, asıl soruyu yöneltmişler çobana:
-"Söyle bakalım, Padişahın mı büyük, Vezirin mi?"

Çoban hiç düşünmeden yanıt vermiş:
"Vallahi ben bu hayvanları tanımıyorum!"

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları