Kıbrıs Türkü deneme tahtası!

Yayın Tarihi: 12/04/10 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Ne garip ki genelde iç etkenler değil dış etkenlerin seçim sonuçlarını belirleyici olması bekleniyor.

Kendi irademize güvenmiyoruz ama bizi yönlendirecek, aday belirleyecek olanların ağzından çıkan kelimelere muhtaç bir tablo var şu anda ortada!
Bu seçim sonucunda da aslında Kıbrıs Türkünün iradesinden daha çok Ankara'daki etkenler karar verecek ve iradenin yönlendirilmesi ile seçimi kazanan aday da dış etkenler nedeniyle belirlenecektir.

AKP seçimler için burada son iki haftada iki ayrı anket çalışması gerçekleştirdi.

Geçen hafta sonuçlanan son anket sonuçları seçimlerin büyük ihtimalle ikinci tura kalacağını gösteriyor.

Tüm anketlerde olduğu gibi Derviş Eroğlu bu son ankette de ilk sırada çıktı.
Ancak her yapılan anket bir öncekinin değiştiğini de gösterdi.

Derviş Eroğlu, adaylığını ilk açıkladığı için yarışa önde başladı ve arada yüzde 17'lik bir farkla bu işi çok önceden bitirdi imajı yayıldı. Son yapılan ankette de Eroğlu'nun yüzde 48.5 oy alacağı görülüyor.Eroğlu'nun hemen arkasında Talat'a çıkan oy oranı ise yüzde 44. Tahsin Ertuğruloğlu, yüzde 4.5 ile üçüncü sırada, geriye kalan oylar da diğer adayların. Ama bir de son hafta hatta son gece hamlelerini de göz önünde tutmakta tabi ki yarar var.

Bu sonuçlara göre demek ki Tahsin Ertuğruloğlu adaylığını koymasa ve Eroğlu'na destek verse Eroğlu daha ilk turdan seçimin galibi olacaktı.
Son hafta hamleleri arasında AK Parti dolaylı olarak Talat'a destek atışları yapacak.

Çünkü Talat burada çözemediği sorunları Ankara'ya götürüyor ve AK Parti kurmaylarının telefon trafikleri sorunları çözmeye yetiyor. Deniz Baykal, Devlet Bahçeli ve Mustafa Sarıgül de tamamen Eroğlu için çalışıyor ve kurmaylar burada cirit atıyor.

Burada şimdi bir kavga var, ama bu kavga Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden daha çok Türkiye'de önümüzdeki günlerde başlayacak meydan muharebesinin ilk kıvılcımları.

Türkiye'de AK Parti karşıtları burada baba Denktaş'ın komutasında başlatılan bir harekete büyük destek veriyorlar ve AK Parti destekli Talat'ın kaybetmesi demek, artık gücünün eski güçte olmadığı anlamını taşıyor. Ne garip bir durum değil mi, sanki de ben kendimi bir deney faresi olarak görmeye başladım. Sanki bizim üzerimizden prova yapıyorlar ve bizim irademizin içine ettikleri yetmezmiş gibi, bizim üzerimizden rant elde etmeye çalışacaklar.


Bulutoğluları, UBP'den yanıt bekliyor!

LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları yerel seçimler konusunda UBP'ye Cuma gününe kadar süre verdi. Bu tarihe kadar UBP'den bir yanıt alamadığı takdirde Cuma sabahı bir basın toplantısı düzenleyeceğini ve belediye başkanlığına bağımsız olarak adaylığı açıklayacağını söyleyen Bulutoğluları, UBP'den olumlu cevap alması halinde ise Cuma akşamı yapılacak olan mitingde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Eroğlu'na tam destek verdiğini ifade edeceğini söyledi.

Karpaz'da sahte imamlar!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini en gözde bölgesi haline gelen Karpaz köylerinde son günlerde ilginç olaylar da yaşanmaya başladı.
Kendilerini bazı köylerin imamı olarak tanıtan ve adaylara destek isteyen sahte imamlar halkı etkilemeye çalışırken, Din İşleri Dairesi'nin yaptığı araştırmada kendilerine verilen isimlerin imamlıkla alakası olmadığı belirlendi.

KTHY'nin uçuş garantisi Akpınar'dan

Genel Müdür Bilal Ekşi'nin istifası ile boşalan göreve eski Genel Müdür Ahmet Akpınar vekaleten atandı. KTHY uçaklarının uçuş güvenliği ve garantisi Akpınar'a devredilirken, Akpınar'ın ise bu görevi Çarşamba gününe kadar kabul ettiği eğer bu güne kadar yeni genel müdür atanmazsa KTHY'den istifa edeceği öğrenildi. Bu arada KTHY çalışanlarının büyük bir bölümü eksi müdürleri Ahmet Akpınar'ın yeniden genel müdürlük görevine getirilmesini ve dışarıdan getirilecek müdürlerin kurumda yaşama şansı olmadığı görüşünde birleşiyorlar.

S.Denktaş: 1 Mayıs'a kadar sabredin!

KTHY'nin sorunlarla boğuşan hostesleri ile özel bir toplantı yapan DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, hosteslere hitaben yaptığı konuşmada 1 Mayıs 2010 tarihine kadar sabırlı olmalarını bu tarihten sonra sorunlarının çözülmesi için bir takım girişimlerde bulunacağını söyledi. Serdar Denktaş'ın bu sözleri hostesler arasında "1 Mayıs'ta yeni koalisyon kuruluyor mu?" yorumlarına neden oldu.



Günün Fıkrası

Rahibin horozu
Rahibin kilise bahçesinde bir kümesi vardır.
Bir gün horoz ortadan kaybolur.
Horozu bulması, ya da yeni bir horoz alması gerek. Ayinden sonra
cemaatine sorar:
-Kimin horozu var?
Bütün erkekler ayağa kalkar..
-Hayır onu demedim, horozu gören var mı?..
Bütün kadınlar ayağa kalkar..
-Hayır efendim, yani ben başkalarının horozunu kim gördü demek istiyorum..
Kadınların yarısı ayağa kalkar..
Rahip iyice kızar..
-Allah, Allah!.. Ne laf anlamaz insanlarsınız. Benim horozumu kim gördü yahu?..
Bütün rahibeler ayağa kalkar..

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları