Seçim sürecinde sınıfta kaldık!

Yayın Tarihi: 14/04/10 06:55
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Biz çok ülkeden daha fazla demokratik ülkeyiz diye böbürleniriz ama, aslında bunun böyle olmadığı bu seçim sürecinde çıplak gözle görülmüş ve demokrasinin oturması için epey zamana ihtiyacımız olduğu ortaya çıkmıştır. Her seçim döneminde söylenen ancak bir türlü kanıtlanamayan seçim rüşvetleri bu kez bir da gündeme otururken, adayların son günler yaklaşırken belirli kesimlere maddi olanaklar sağladığını görmek hem yüzümüzü kızartmakta, hem de halkın iradesine etki etme açısından demokrasi ayıbı yaşanmaktadır.

Genel seçimlerde yaşanan ve iki gündür gündeme oturan bir seçmenin 50 TL karşılığında oyunu bir partiye vermesinin belgelenmesi ve görüntülerin basına da yansımasıyla birlikte çirkefliğin ne denli boyutlara ulaştığını göstermektedir.

Yine, adayların afiş ve broşürlerinin rakipler tarafından yırtılması da hazımsızlığın bir göstergesidir. Bu seçimlerde en fazla şikayet edilenlerin başında adayların fikir ve bilgilerinden, projelerin ortaya konulmasından daha çok sen-ben kavgasıyla propaganda yapılması gelmektedir. Ne yazık ki mitinglerde Kıbrıs sorunu gibi çok ciddi ve teknik bilgilerin yerine iç siyaset yapılmakta ve böylelikle vatandaş da işin özünden uzaklaştırılmaktadır. Adayların konuşmalarını incelediğinizde de kendi görüşleri ile bile çeliştiğini görmekteyiz.

Örneğin, Sayın Eroğlu'nun yaptığı konuşmalarda KKTC'yi mi, federasyonu mu yoksa konfederasyonu mu desteklediği belli olmazken, Birleşik Kıbrıs misyonunun ve federasyonun temsilcisi Sayın Talat da seçim propaganda döneminde Kıbrıs Türkünü Türkiye'ye bağlayacağını ifade eden pankartlarla seçmenin kafasını karıştırmıştır.

Geçmişte olduğu gibi bu kez de dış müdahaleler kendini son günlerde iyice hissettirmekte, özellikle Türkiye'deki siyasi partiler ve oluşumlar burada bir adayı dolaylı yoldan da olsa desteklemekte, böylelikle Kıbrıs Türkünün kendi iradesine gölge düşürmektedir. Seçim sürecinde olumsuz olayların içine medyanın duruşunu da kolaylıkla koyabiliriz.

Siyasileri eleştiren bazı medya grupları, sırf kendi çizgisinde ki adaylara destek verirken, karşı görüşlere yer vermemekte, ya da haberleri çarpıtarak değişik yönlere çekerek kamuoyuna yansıtmaktadır. Yine kalem oynatanların bir çoğu adaylara ön yargılı değerlendirme yapıp karalama yolunu seçmekte, tarafsız gazeteciliğin de içine etmektedirler.

Biz toplum olarak ya demokrasinin ne demek olduğunu bilmiyoruz, ya da bunu kendi anladığımız yönde algılıyoruz. Düşüncemiz odur ki, gerçek demokratik bir ülke olmak için daha çok fırın ekmek yemeye ihtiyacımız vardır.

"Benzini alan köşeden kaçıyor!.."

Yaklaşan seçimler her şeyden çok piyasanın canlanmasına yol açıyor. Bundan en fazla nasibi ise bensin istasyonları alıyor. Adaylar konvoylardaki araçların bütün benzin ihtiyacını karşılarken, bazı uyanık araç sahipleri de bundan yararlanıp araçlarını benzinle doldurduktan sonra ilk köşeden konvoydan çıkıp adayların toplantı ve mitinglerine katılmıyorlar. Bu nedenle milyarlarca lira para döken adaylara önemle duyurulur.


Spor kulüpleri köşe oldu!

Hiç kuşku yok ki özellikle kırsal bölgelerin spor kulüpleri de seçimler dolayısıyla düzenledikleri rakı geceleriyle kasalarını dolduruyorlar. Yapılan etkinliklere tüm adayları ve siyasi partileri çağıran kulüp yöneticileri düzenlenen açık arttırmalarla önemli miktarda parayı kasalarına atıyorlar. Bir çok gecede rekabet büyük oluyor ve para yardımları gövde gösterisine dönünce, kulüpler yıl boyunca görmedikleri parayı bir gecede görünce zevkten dört köşe oluyorlar.


Ecevit'in heykeli nihayet dikiliyor

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin ambarında aylardır duran Bülent Ecevit'in heykelinin seçimlerin hemen akabinde dikileceği söyleniyor. Lefkoşa'da Bülent Ecevit Anadolu Lisesi'nin karşısında bulunan havuzlu parka dikilecek heykel son bir defa elden geçirildikten sonra düzenlenecek bir törenle seçim sonrası dikilecek.


KAMTEK Açıklaması

"Sayın Levent Özadam
Havadis Gazetesi Köşe Yazarı
Kamtek Ltd'den Kamuoyuna açıklama;

Gazetenizin 13/04/2010 tarih, 424 sayılı yayınının 10.sayfasında yer alan 'Okur Köşesi' başlığı altında Firmamız ile ilgili okur görüşü yayınlanmıştır.
Bahse konu okur Adana'dan bu görüşü göndermiş, konunun tarafı olan KAMTEK LTD yerel ve bilinen bir şirket olmasına rağmen herhangi bir görüş alınmaksızın bahse konu metin yayınlanmıştır.

Bu tek taraflı yayının KAMTEK LTD ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı hususunda kamuoyunu bilgilendirmenizi talep eder çalışmalarınızda başarılar dileriz…"

Ali Kamacıoğlu
Direktör
KAMTEK LTD.

Günün Fıkrası

İki maaş

Temel çok zengin ayrıca prestiji de sağlam. Bir gün otelin birinin kral dairesinde ummadık bir şey oluyor. Temel altına kaçırıyor.
Temel pantolonu fazla kirlenmediğine seviniyor ama çorap batmış.
Şimdi komiyi çağırsa rezil olacak. En iyisi diyor pencereden aşağı atayım.
Çorabı pencereden sallarken elinden kaçıyor ve tavana çarpıp yere düşüyor. Eyvah...Tavan mahvoldu.

Çaresiz artik komiyi çağırıyor. Komi içeri giriyor.Temel:
-Şu tavandakini temizle sana bir maaşın kadar avans vereyim.
Komi çok şaşkın şekilde cevap veriyor:
-Sen onu oraya nasıl yaptığını söyle ben sana iki maaşımı vereyim.


MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları