FAKILI: "İDDİALAR ASILSIZ!"

Yayın Tarihi: 17/04/10 08:47
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Hep basın mensuplarına kızarlar, bazı haberleri yaparken araştırmıyorlar diye! Belki bunların bir kısmı doğrudur ama siyasiler bazı konularda araştırma yapma gereği duymadan, sırf siyaset olsun diye açıklama yapınca, hele de bunlar halkın vekilleri olunca hiç şık olmuyor.

CTP-BG Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu da önceki gün bir radyo programında TC Lefkoşa Büyükelçisi Şakir Fakılı'nın borçlanma nedeniyle görevden alındığını iddia etti. Oysa elini telefona alıp Fakılı ile konuşsa gerçekleri görecek ve kamuoyunu da yanıltmayacaktı. Konunun gündeme gelmesinden sonra Şakir Fakılı'yı telefonda arayarak iddiaların doğruluk derecesini öğrenmek istedik.

Sağ olsun her zamanki mütevaziliği ve kibarlığıyla cevapladı sorularımızı. Hatta o anda arabada olduğu için birkaç saat sonra yazılı bir açıklama bile gönderebileceğini ifade etti. Herkesin bilmesini isteriz ki, kendisi gelmiş geçmiş tüm büyükelçiler içinde halkla bire bir temaslar kurabilen, şoförsüz- korumasız adayı adım adım gezerek halkın sorunlarını yerinde inceleyen, verdiği sözleri anında yerine getiren Türkiye Cumhuriyeti'nin çok değerli bir devlet memurudur. Kendisine yeni görevinde başarılar dilerken aşağıda konu ile açıklamasını yayınlıyoruz;

...

"Bugün (16 Nisan) bir yerel gazetede, bir milletvekilinin dün katıldığı radyo programında büyükelçiliğimizle ilgili bazı iddialar ileri sürdüğü aktarılmaktadır. Bilindiği üzere, Türkiye tarafından KKTC bütçesine kaynak aktarılması belli anlaşma ve protokoller çerçevesinde gerçekleşmekte, bu kaynakların miktarları ve bulundukları kalemler iki ülke hükümetleri tarafından kararlaştırılmakta, kaynak aktarmaları yetkili bakanlıkların izin ve onayı ile tahakkuk etmektedir. Sayın büyükelçinin, kendisine atfedilen ve bu çerçevenin dışına çıkan bir karar yetkisi yoktur.

Sayın milletvekilinin bu yerleşik kurallar hakkında bilgi sahibi olmadığı anlaşılmaktadır. Büyükelçiliğimizce daha önceden de açıklanmış olduğu gibi, büyükelçi Fakılı altı yıllık mutat yurt dışı görev süresini tamamlayarak, çok sayıda dış temsilciliğimizi içeren bir tayin kararnamesi kapsamında önümüzdeki aylarda merkez görevine dönecektir. Atamanın başkaca bir yönü bulunmamaktadır..."


Taner Derviş, KTHY Genel Müdürü oluyor

Halen KTHY Yönetim Kurulu üyesi olan Vakıflar İdaresi eski müdürü Taner Derviş'in seçimler sonrasında KTHY Genel Müdürlük görevine getirileceği söyleniyor.

Seçimlerden hemen sonra yeniden yapılandırma çalışmalarının başlayacağı KTHY'de Taner Derviş'in genel müdürlüğüne getirilecek olmasının çalışanlar arasında memnuniyetle karşılandığı söylenirken yetkili sendika Hava-Sen'in de bu atamaya sıcak baktığı ifade ediliyor.

Karpaz'a AK Parti çıkarması!

Yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine artık sayılı saatler kalırken özellikle Karpaz bölgesinde AK Parti'li vekil ve belediye başkanlarının değişik kimliklerle gezmekte olduğu ve oyların Talat lehine verilmesi yönünde çalışma yaptıkları öğrenildi.

AKP'li ekipler arasında 8 milletvekilinin bulunduğu iddia edilirken, bölgenin UBP'li kurmaylarının da sıkı bir işbirliği içinde nöbetleşe çalıştıkları ve seçim sabahına kadar alarmda oldukları belirtiliyor.

Okur Görüşü
"Ali Özmen KTHY'ye göz mü dikti?..."

"Programı izledim. Anlaşılan Ali Özmen Sefa yine KTHY'ye göz dikti ve kalemşör ve habercilerine sürekli yönlendirilmiş haberler verdiriyor. Artık yeter. KTHY'yi çekiştirmeyi bırakın, bırakın da bu güzide kuruluş, KKTC piyasasına yaptığı ekonomik katkı, devlete ödediği vergiler, ve 52 noktaya taşıdı bayrağımız ile konuşulsun... YETER ARTIK YETER Siz medya patronları yeter... Kişisel çıkarlarınız için 50-100 tirajlı gazetelerinizde bizleri yazmayın. Yine hiç izlenmeyen kanalınızda bizlerden bahsetmeyin siz kendi işinize bakın artık..."


750 bin sterline ne oldu?

Orams'lar davasında kaybeden Türkiye'nin, karşı avukatlara ödenmesi gereken 750 bin sterlini KKTC'ye gönderdiği ancak hükümetin bu parayı ödemediği söyleniyor.

Ankara kaynaklı haberlere göre TC Hükümeti'nin söz konusu paranın niçin ödenmediği konusunda soruşturma başlattığı ve bu konuda KKTC Hükümeti'nden cevap beklendiği ifade ediliyor.

Günün fıkrası

Süper koca

Çok zengin bir kadın kocası öldükten sonra uzun yıllar yalnız yaşar ve sonunda dayanamayıp koca aramaya başlar. Tüm adayları eler fakat kimseyi beğenemez ve Japon kızı Kuni'den ilham alıp gazeteye ilan vermeye başlar.
Gazete ilanında da şu bilgiler yer alır:

1. Beni asla dövmeyecek
2. Asla sıkılıp kaçmayacak
3. Yatakta müthiş olacak

Derken bir gün kapı çalar ve kapıya koşan kadın elleri
ayakları olmayan bir adam bulur karşısında. Dayanamaz
sorar:

- "Kimsin ve ne istiyorsun?"
- "Kocanız olmak istiyorum" der adam.
- "Ellerim yok sizi dövemem, bacaklarım yok kaçamam"

Kadın sorar:
Peki yatakta iyi olduğunu nasıl ispat edeceksin?
Adam cevap verir:
- "Kapıyı nasıl çaldım zannediyorsun?!"


MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları