TC kökenli seçmeni doğru okuyamadılar!

Yayın Tarihi: 21/04/10 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

AKP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale etmedi diyenler ancak kendilerini kandırırlar. Müdahale olabildiğince yapılmış ama bir anlamda geri tepmiştir! Az farkla biten seçim sonucu da bu müdahaleyi doğrulamaktadır. AK Parti'nin beyin takımı seçim sürecinde KKTC'de üs kurdu ve bu seçim döneminde Ankara hükümetini de tepe tepe kullanmıştır.

Ancak bir takım taktik hataları yapılınca seçim sonuçlarına çok az etki etmiş ve seçimin kaderi değiştirilememiştir. TC kökenli sivrilmiş bazı kişiler, Erdoğan'a gönderilmiş kendisiyle görüştürülmüş hatta resim çektirilmiş ancak bu kişiler TC kökenli insanların ruh hallerini çok iyi bildikleri için Talat'a destek vermekten çok, fazla ortada görülmemeyi yeğlemişlerdir.
Ayrıca buradaki TC kökenli seçmenleri doğru okuyamayan dışarıdan gelen bazı danışman takımı alınan sonuçta büyük pay sahibi olmuşlardır.

Yıllardır KKTC'ye yaşayan TC kökenli insanımızın ağır bir çoğunluğu AK Parti'ye biraz soğuk duranlardan oluştuğundan haliyle bu geri tepmiştir. Ama bu müdahaleden daha çok, Talat'ın kaybetmesinde ki başka faktörleri ortaya koymak, bunları tartışmak ve Talat'a destek verenlerin bir öz eleştiri yapması gerekmektedir. Ne yazık ki Talat ve onun danışman takımı da TC kökenleri doğru okuyamayan, hem de yıllardır aynı topraklarda yaşadıkları halde bunu başaramayanlardan oluşmuş bir ekiptir.

Her biri ayrı bir değer, kaliteli insanlardır ama, TC kökenli seçmene yıl boyu yanaşmayıp, hatta bazı ön yargılarla yanlış değerlendirmelerde bulunup, seçimlere birkaç aya kala onlara şirin gibi gözükmek, hiç de akılcı bir tutum değildir.

Sonuçta TC kökenli insanlar her ne kadar ülkede kendilerini ikinci sınıf vatandaş olarak görseler, her ne kadar ülke kaynakları onlara eşit olarak dağıtılmasa, her ne kadar sosyal ve ekonomik sıkıntılar içinde boğuşsalar da, kendilerine samimi ya da samimi olmayan davranışları rahatlıkla ayırt edebilecek kadar zekidirler.

Seçim sonuçlarının Talat'a olumsuz yansımasının bir başka nedeni ise, Talat'ın adaylığını geç açıklaması, ve halkın adayından daha çok CTP'nin adayı olarak halk üzerinde hissedilmesidir.

Sayın Talat, daha adaylığını açıklamadan çok önce CTP gazete reklamlarıyla Talat'ın bağımsız değil de kendi adayı olduğu mesajları vererek, bu seçimlerde Talat'ın seçim kaybetmesinde büyük rol oynamıştır.
Sonuçta bir seçim süreci geride kalmış ve ülke yerel seçim dönemine hazırlanmaktadır.

Elbette ki Cumhurbaşkanlığı seçimleri yerel seçimlerde de etkisini gösterecektir. TC kökenli insanımızdan oy isteyenler, onlara sunni değil samimi olduklarını gösterirlerse ve bunu sadece seçim dönemlerinde değil sürekli olarak, TC insanını artık kendinden bir parça olarak görmeye başlarsa, bunun da meyvelerini ileriki süreçlerde göreceklerdir.

Hükümetten, LTB'ye 10 milyon Sterlin kıyak!

KKTC Bakanlar Kurulu geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir toplantıda Lefkoşa Türk Belediyesi'nin her hangi bir bankadan kredi alabilmesi için 10 Milyonluk devlet garantisi sağlanmasını kabul etti ve karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Borcun uzun vadeli olarak 5 yılda ödenmesi de Bakanlar Kurul kararınca onaylandı. Yerel seçimlerin hemen öncesinde alınan bu karar çok yakında LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları'nın UBP saflarına katılacağı yorumlarına neden oldu.


Resmiye Canaltay'a 'aday ol' baskısı!

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları tartışmalarıyla birlikte geride kalırken, siyasi partiler şimdi gözlerini 27 Haziran'da yapılacak olan yerel seçimlere çevirdiler.

Siyasi partiler içinde en fazla aday adayının UBP'de olduğu gözlenirken Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun kızı Resmiye Canaltay'a bir grup UBP'liler Gazimağusa Belediye başkanlığı için 'aday ol' baskısı yapıldığı söyleniyor. Canaltay'ın şimdilik bu tekliflere yorum getirmediği belirtilirken, bir grup partilinin de bu konuda imza toplamaya başladığı ifade ediliyor.

Okur Görüşü
"Yeter artık!.."

"Sayın Özadam lütfen bu mesajımı yayınlayınız. Çünkü artık birilerinin bu uygulamaya yeter demesi lazım. Bildiğiniz gibi seçimlerde çok sayıda seçim görevlisi görev alıyor. İskele ilçesinde 74 sandıkta toplam 74 sandık başkanı ve her sandıkta 2 sandık görevlisi olmak üzere toplamda 222 kişi görev aldı. İnanır mısınız Türkiye kökenlilerin oturduğu köylerde görev alanların hemen hemen hepsi diğer köylerden ve de yerli Kıbrıslılardı. Bu kadar da ayrımcılık olur mu. Sanki bizim insanımız geri zekalı kalem tutmayı bilmiyor, sanki bizim insanımızın paraya ihtiyacı yok. Bütün Türkiye kökenli köyleri uyarıyorum, lütfen bu konuda daha duyarlı olun. Bu uygulamaları hakaret olarak kabul edin. Ayrıca ilçe seçim kurulunu da bu konuda sağduyuya davet ediyorum. Saygılarımla…"
(PAMUKLU'DAN BİR VATANDAŞ)

Günün Fıkrası

Sinek

Temel, İngiliz ve Fransız bir trende gidiyorlarmış. Bir sinek Fransız'ı rahatsız ediyormuş. Fransız çekmiş kılıcını sineği ortadan ikiye bölmüş. Cebinden kimliğini çıkarıp:

-Fransız Kraliyet Ailesi.demiş.

Başka bir sinek İngiliz'i rahatsız etmeye başlamış. .İngiliz kılıcını çekmiş ve sineği ortadan ikiye bölmüş. Sonra cebinden kimliğini çıkartıp:

-İngiliz Kraliyet Ailesi.demiş.

Başka bir sinek de bizim Temel'i rahatsız ediyormuş. Temel kılıcını çıkartıp sineğe sallamış. Sineğe hiçbir şey olmamış.Sonra cebinden kimliğini çıkartıp göstermiş:

-Fenni sünnetçi…

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları