Serdar Denktaş, ağzındaki baklayı çıkardı!

Yayın Tarihi: 22/04/10 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Serdar Denktaş'ın artık eski Serdar olmadığını, olgunlaşıp iyi bir siyasetçi olduğunu hep söyleriz. Hoş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ki manevrası daha çok tartışılacak, çok konuşulacak ama, bir tilki kurnazlığı ile avın kokusunu sabırla beklediği kesin. DP'nin niçin koalisyon hükümetine balıklama atlamadığının gerekçeleri şimdi daha net belli olmaya başladı.

Ortada herkesin bildiği bir TC-KKTC ortak ekonomik pratokolü var!
CTP-BG, hükümet döneminde bunu içine sindiremedi ve erken genel seçime gitti, hükümetten tepetaklak düştü. Sonra yerine UBP geldi ve o da seçim telaşı nedeniyle bu protokolü tam olarak uygulamaya koymadı.

Zaten bu acı reçeteyi uygulamak çok da kolay bir şey değil! Bunu uygulayanın hükümetten gittiği kesin! Ama uygulamayanın da çok fazla hükümette kalma şansı yok!

TC Hükümeti bunun ilk sinyallerini geçtiğimiz ay kami çalışanlarının maaşlarına katkı yapmayarak ciddiyetini gösterdi. Memur maaşlarını sorunsuz ödemek isteyen hükümet bu reçeteyi uygulayacak, başka bir şansı da yok!

İşte bu yüzden, hükümet olduktan sonra başına gelebilecekleri önceden gören Serdar Denktaş, tabandaki tüm baskılara rağmen bu işe balıklama girmedi ve biraz da zamana bırakarak olacak olanları görme ihtiyacı duydu.

Serdar Denktaş'ın akıllı tavrı partisel olarak bir şeyler kazandırabilir ama, 'bu protokol bize göre değil' diyen bir Serdar Denktaş, belli ki bunun risklerini de görmüştür ve ileride neler olabileceğini tahmin ediyordur. Bur anlamda Serdar Denktaş'ın bu sözleri Ankara'ya, daha doğrusu AK Parti'ye kafa tutmak anlamına da gelmektedir.

AKP'nin seçim sürecinde Talat'a verdiği destek ve bunu sonucunda Eroğlu'nun kazanması, hiç beklenmedik bir şey olan Denktaş-Eroğlu ittifakı, ensemizde nefesini hissettiğimiz ve zehir gibi bir acı reçete, DP'nin koalisyona şimdilik uzak durması, önümüzdeki günlerde beklenen tufanın yaşanacağını göstermektedir.

Burada bu gelişmeler yaşanırken, Türkiye'de AK Parti aleytarlarının düğmeye basmaya hazırlanması ve 'Erdoğan KKTC'de kaybetti' sloganlarını şimdiden duyar gibiyim!

Bozer, kendini tanımayan polisi fırçaladı!

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıkları gezen Meclis Başkanı Hasan Bozer, Karşıyaka İlkokulu'nda kendisini tanımayan ve kimlik soran polis memurunu 'nasıl olur da beni tanımazsın' diyerek fırçaladı.

O sırada ayna mekanda bulunanların kimisi bu olaya 'Bozer haklıdır, bu ülkede görev yapan polis memurları ülkenin Meclis Başkanı'nı tanımaladır' yorumunda bulunurken, bazı vatandaşlar da herkesin içinde polis memuruna kızan Bozer'e tepki göstererek, 'bu olayı fazla büyütmemeliydi' şeklinde görüş belirttiler.


Cemal başkan vaz mı geçiyor?

UBP yetkililerine belediye başkanlığı konusunda geçtiğimiz hafta Cuma gününe kadar süre veren ve olumul bir cevap alamamasından dolayı bağımsız olarak aday olacağını söyleyen Cemal Bulutoğluları, bu konuda her hangi bir yanıt alamazken, önceki akşam UBP Taşkınköy örgütünde UBP'li aday adaylarına 'merak etmeyin aday olmayacağım' dedi!

UBP'nin aday adayları Bulutoğluları'nın bu açıklamasını memnuniyetle karşılarken, kimisi de 'böyle dediğine bakmayın, bunun arkasında kesin bir hinlik vardır' dedi.


Eroğlu, genel başkan adaylarını haşladı!

18 Nisan'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde KKTC'nin 3'ncü Cumhurbaşkanı olan Dr.Derviş Eroğlu, çok sayıda bakan ve vekilin başbakanlığa talip olmasından dolayı dün akşam parti merkezinde yaptığı bir toplantıda adayların tümüne de kendilerine gelme çağrısında bulunarak eleştirdi.

"Koltuğumda ne kadar çok kişinin gözü varmış" diyen Eroğlu, bu kafayla gidildiği taktirde partinin bölünme tehlikesi yaşayacağını ve buna fırsat vermemek için dikkatli olunması çağrısında bulundu.


CTP-BG, olağanüstü kurultay kararı alabilir!

CTP-BG Parti Meclisi önceki gün akşam parti merkezinde toplanarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Parti meclisi üyelerini bir çoğunun kampanya sürecinde büyük hatalar yapıldığı ve kampanya ekiplerinin yanlış kişilerden oluştuğu yönünde görüş beyan ettiği belirtilirken, 2011 yılında Temmuz ayında yapılması gereken büyük kurultayın, daha önceki bir tarihe alınabileceği ve partinin kabuk değiştirmesi gerektiği üzerinde genel görüyün olduğu ifade ediliyor.

Günün Fıkrası

Dikkatli olun

Tıp Fakültesi birinci sınıfta, profesör öğrencileri kadavranın başında toplamış ve
- "Arkadaşlar" demiş .

- "Birinci kural; kadavradan iğrenmeyeceksiniz, mideniz bulanmayacak" der ve hemen kadavranın arkasını çevirir, parmağını kadavranın kıçına sokar ve sonra da ağzına götürüp yalar, tüm öğrenciler de iğrenerek bakarlar ama çare yoktur; hepsi de aynı hareketi tekrarlar. Bütün sınıf aynı işlemi yaptıktan sonra profesör yeniden kadavranın başına geçer ve
- "Arkadaşlar" der;

- "İkinci ve en önemli kural, kesinlikle çok dikkatli olacaksınız, asla en küçük bir ayrıntıyı bile atlamayacaksınız... Mesela az önce ben işaret parmağımı kadavranın kıçına sokup, orta parmağımı ağzıma götürdüm ama hepiniz bunu atladınız..."

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları