Eroğlu için sıkıntılı bir süreç!

Yayın Tarihi: 27/04/10 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Cumhurbaşkanı Eroğlu belki de siyasi tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşıyor.
Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün şu anda Başbakanlığa vekillik etse de Eroğlu perde gerisinde gölge başbakan gibi ve partinin yaklaşan genel başkanlık kurultayında genel başkanlığa aday olanlarla tek tek görüşerek hem hassas dengeleri korumaya çalışıyor, hem de partinin kendisinden sonra bir kazaya kurban giderek dağılmaması için parti tansiyonunu elinde tutmaya çalışıyor.

Eminiz ki daha çok uzun bir süre partinin gölge genel başkanı görevini sürdürecek ve bu sıkıntılı sürecin kazasız belasız atlatılması için eskisinden çok daha fazla efor sarf edecektir.

UBP'nin 9 Mayıs günü yapılacak olan olağanüstü kurultayından daha önemlisi, kasım ayında yapılacak olan kurultayıdır.

Adaylar bu kurultayda bir nevi güçlerini görmüş olacaklar ve asıl mücadele Kasım ayında yapılacak ve emanetçi değil gerçek genel başkan ve başbakan göreve getirilecektir.

Bu yüzden şimdi aday olup olmamayı düşünen adaylar, ilerisini de düşünmek ve kendilerinden daha çok partinin ve ülkenin geleceğini düşünmek zorundadırlar.

UBP delegelerinin kurultayda alacağı yanlış bir karar dolayısıyla ülkenin geleceğini de yakından ilgilendirdiğinden, burada da Eroğlu faktörü çok önemlidir ve şimdilik parti üstünde tek toparlayıcı olarak yine kendisi görülmektedir.

Eroğlu için en büyük sıkıntılardan birisi de görüşme masasında izlenecek yol ve Ankara hükümeti ile ilişkiler gelmektedir. Altını çizerek AK Parti ile bir sorunu olmadığını vurgulamaya çalışan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Ankara ile kendi parti tabanı ve seçmenleri arasında hassas dengeleri koruyup, biraz zor da olsa her iki tarafı da kırmadan bu önemli süreçten geçebilirse, hem dış dünyaya karşı kredisini arttıracak hem de içeride gücünü kaybetmeden 5 yıl çok rahatlıkla Saray'da kalacaktır.

27 Haziran'da yapılacak yerel seçimlerden sonra ülke bazı gerçeklerle de yüzleşmeye başlayacaktır. Henüz daha yürürlüğe girmeyen TC ile yapılan ekonomik protokolün uygulamaya konulmasında da UBP'nin yeni genel başkan ve başbakanından çok yük Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun sırtında olacaktır.

Çünkü o protokolün altında derviş Eroğlu imzası vardır ve bunun da tepeden inme değil de yumuşatılarak ve ülke gerçekleriyle uyum içinde yaşayabilir hale getirilmesi yine Eroğlu'nun Ankara ile yapacağı temaslardan sonra mümkün olacaktır.


CTP-TDP, yerel seçimlerde işbirliğine gidecek!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Talat'a destek veren TDP'nin 27 Haziran'da yapılacak olan yerel seçimlerde CTP ile işbirliği yapacağı ve bir çok bölgede ortak aday çıkarma kararı aldığı söyleniyor.

İki parti yetkililerinin önümüzdeki günlerde bir araya gelip bu konularda görüşme yapacağı ifade ediliyor.

Ambulanslar kaç kişilik?

Bir okurumuz geçtiğimiz günlerde gözünün önünde meydana gelen bir trafik kazasında yaralanan iki ayrı kişinin iki ayrı ambulansla hastaneye kaldırıldığını ve buna bir anlam veremediğini belirten bir yazı göndermiş.
Ambulansların bildiği kadarıyla iki hastayı aynı anda taşıyabilecek kapasitede olduğunu söyleyen okur, yedek ikinci yatağın niçin açılmadığını merak etmiş. İlgililere duyurulur.

Okur görüşü

"Gençlik Taçoy'u istiyor"

"Sayın Levent Özadam,
Biz yıllardan beridir UBP'nin gençlik örgütlerinde çalışan ve önce partimizi tek bayına iktidar yapan, sonra da liderimiz Dr.Derviş Eroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapan ve bunun için gecesini gündüzüne katan UBP gençliği olarak, 9 Mayıs'ta yapılacak olan kurultayda, genç ve dinamik bir siyasetçi olan, gençlerin sorunlarıyla her zaman yakından ilgilenen Bayındırlık ve Ulaştırma bakanımız Sayın Hasan Taçoy'un parti genel başkanlığına ve başbakanılığa getirilmesi için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağımızı ve kendisine desteğimizin sonsuz olacağını beyan ederiz. Görüşümüzü sayfanızda yayınlamanız dileğiyle başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz."
(UBP'li gençler)

Günün Fıkrası


Kamu mantığı!


Devlet bir gün geniş ve boş bir araziye geceleri göz kulak olacak, 500 TL maaşla, bir bekçi işe almaya karar verir.
Bir süre sonra düşünülür ;
" Peki talimatlar olmadan bekçi işini nasıl yapacak"
Bir planlama birimi kurulur ve planlamayı yapmak üzere, 750'şer TL maaşla, iki kişi işe alınır.
Bir süre sonra
" İşleri yapıp yapmadıklarını nasıl kontrol edeceğiz" diye düşünülerek, 1.000'er TL maaşla, iki denetmen işe alınır, biri denetim yapar diğeri raporları yazar .
Bir süre sonra
" Bunların maaşları hesaplanıp nasıl ödenecek " diye tartışılır ve 1.500'er TL maaşla, bir muhasebeci şefi, bir katip, bir de istatikçi işe alınır.
Bir süre sonra ;
" Peki bunlardan kim sorumlu olacak. " Diye düşünülür ve 5.000 TL maaşlı bir müdür ve 3.000'er TL maaşla iki de müdür yardımcısı işe alınır.
Bir süre sonra, ülkede ekonomik kriz çıkar ve bütçedeki masrafları kısmak için bekçi işten çıkartılır...

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları