Halkın sorunlarını kim çözecek?

Yayın Tarihi: 05/05/10 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Okuyucunun en fazla eleştirenini seviyorum…Hele de telefon açıp 'boş şeyler yazacağınıza halkın sorunlarıyla ilgilenin' türünden şikayetler gelince derecesiz mutlu oluyorum.

Hoş, yazdığımız halkın gerçek sorunları ne kadar değer bulup, işin halli yönüne gidiliyor bu tartışılır ama, duyarlı, yönlendiren ve gerektiği zaman eleştirip bizi sorunları yazmaya teşvik edenler bizim için gerçek okuyuculardır.

Onlar bize ne kadar ihbarda bulunup, sorunları kamuoyuna taşımamıza sebep olurlarsa, biz de o kadar yetkililerin dikkatini çeken yazılar yazıp, gerçek görevimizi idrak etmiş oluruz.

Son günlerde gelen şikayetlerin başında Gönyeli çemberi yakınındaki İmparator gece kulübü geliyor.

Vatandaş ısrarla bu gece kulübüne niçin özel izin verildiğinin araştırılmasını istiyor. Biz de buradan sıklıkla yazıyoruz ve İçişleri Bakanı İlkay Kamil'i açıklama yapmaya çağırıyoruz.

Bunu bir kez daha yinelemekte yarar var; Sayın İlkay Kamil, daha önce de yazdık, bir kez daha yazıyoruz, eğer açıklama yapmazsınız yine yazacağız.
Lefkoşa içindeki bütün gece kulüpleri şehir dışına taşınmışken, bu gece kulübünün özelliği nedir, kimden torpillidir, lütfen açıklayınız ve siz de kurtulun biz de…

Bölgedeki ailelerden ve özellikle de annelerden yoğun şikayetler var, rahatsızlıkları hat safhada!

Konu gece kulüplerinden açılmışken bir konuyu daha irdelemeye çalışalım;
Dün bütün gazetelerde bir haber vardı, habere göre bir gece kulübüne yapılan baskında fuhuştan dolayı iki kişi tutuklanmış.

Suçları ise şöyle sıralanıyor: Fuhuş, fuhuşa teşvik ve fuhuş yoluyla kazanç elde etmek…

Hatta gazeteler fuhuş yapan kadın ve erkeklerin de resimlerini koymuşlar.
Demek bunlar fuhuş yapıyorlarmış!

Vay hınzırlar vay!

Ülkede 40'a yakın gece kulübü var, burada çalışan 400 kadar da yabancı uyruklu kadın.

Demek ki bu yerler fuhuş yapılmak içinmiş, böylelikle hep birlikte öğrenmiş olduk.Diyelim ki fuhuş ülkede yasak; Peki yurt dışından bu ülkeye getirilen gencecik kızlar niye ki haftanın belirli günleri zührevi hastalıklar hastanesine götürülüp muayene ediliyorlar ki?

Fuhuşu, teşvik eden, izin veren devlet, ama fuhuş yapıyorlar diye bunları içeri tıkan da devlet… Anladıysanız bana da söyleyiniz.

Ülkede sorun çok, ama çözmeye niyetli kimse yok.

İskele'yi herkes bilir, en azından birkaç kez gitmişsinizdir. Peki buradaki sağlık ocağına hiç gittiniz mi? Ben gitmedim belki ayıp ettim ama ben ed dün öğrendim.

Burada yeni doğan çocukların ölçüldüğü tartı aleti ile aslında soğan patates ölçüyorlarmış.

Dahası da var, İzmir'den getirtilen karı-koca doktor burada yeni görev başlamışlar. Şükür doktor sıkıntısı yok ama, iş doktorla bitmiyor ki?
Muayeneler ütü masasına benzer bir tahtanın üstünde yapılıyormuş.

Doktora çalışması için bir ilkokul masası ve sandalyesi vermişler. Klimalar da sizlere ömür, bozulmuş çalışmıyormuş. Üstelik odaların bir perdesi .ile yokmuş.

İskele'de şu anda 6 vekil var, birisi de bakan! Bunlar kimin vekili, ya da neye bakıyorlar doğrusu bunun cevabını ben bulamadım.

İskele Bekirpaşa Lisesi, acaba bizim vekil ve bakan arkadaş buraya hiç gitti mi?

Üç sınıfı kapatmışlar, ha yıkıldı ha yıkılıyormuş. Alın size işte bir sürü sorun, hem de halkın sorunu, yazması bizden, yapması da devletten.
Hepsinin de takipçisi olacağız, söz…


KTHY'ye Urfalı ortak!

15 Mayıs'ta gerekli sermaye artırımını yapamazsa tasfiye kararı alınacak olan KTHY'de son umut Urfalı bir işadamına kaldı.

KTHY yönetimiyle irtibat halinde olan ve şirketin bir bölüm hissesine talip olan Urfalı işadamının sermaye artırımı için gerekli parayı temin edebileceği ve şirkete ortak olacağı söylenirken, genel müdür vekili Selim Altıncık'ın konuyu görüşmek üzere İstanbul'a gittiği ifade ediliyor.

Bu arada KTHY çalışanlarının maaşları henüz ödenmedi ve ilgili sendika maaşların ödenmesi için Cuma gününe kadar süre verdi. Bu tarihe kadar maaşların ödenmemesi halinde eylemlerin yeniden başlayacağı söyleniyor.

Vadili'de Erbay Kanatlı'ya tepki!

27 Haziran yerel seçimlerinde UBP-DP işbirliği olasılığına karşı Vadili haykından tepkiler gelmeye başladı.

UBP'nin bölgede eski başkan Erbay Kanatlı'yı bir kez daha aday gösterecek olması kesinleşirken, özellikle bölgedeki DP'liler bu karara uymayacaklarını ve Kanatlı'ya oy vermeyeceklerini belirtiyorlar.

Şimdiki başkan şahin Sapsızoğlu'nun ise seçimlerde bağımsız aday olarak çıkacağı söylenirken, CTP ve ÖRP'nin desteğini alacağı, bazı DP'lilerin ise destek verileceği belirtiliyor.

Okur görüşü

"Polise uyarı!"

"Sevgili Levent,

Sizden bir ricamız var bu işi ancak siz yaparsınız; Lapta'da Mustafa Cemal Hepmutlu (Bilorgodi) diye bilinen bir kişi var.

90 yaşında hala araba kullanıyor. Gözleri görmeyen bu şahıs bir gün birisinin ölümüne sebep olacak. Polisin dikkatini çekin lütfen, Bu konuda bir haber yazarsanız seviniriz.

Hem arabaların önüne atılıyor hem araba kullandığı yerde bir çocuğu ezme ihtimali çok yüksek lütfen bu konuda Polisi uyarınız.

Saygılar,

(İsmi bizde mahfuz)

Günün Fıkrası

Ölüyü diriltir

İmamın biri bir gün bir mezarlığa gider... Mezarlıkta dolaşırken dua okuyan bir kadın görür...

Yalnız bir bakar ki, kadın duasını bitirdikten sonra mezara poposunu açar ve gösterir...

İmam hemen kadının yanına gider ve sorar kadına ;
- "Bu mezarda kim var ?"
Kadın ;
- "Kocam yatıyor bu mezarda..." der...
İmam tekrar sorar :
- "Peki dua okuduktan sonra neden mezara poponuzu gösterdiniz ? "
Kadın da ;
- "Rahmetli hayattayken, 'Sendeki bu popo ölüyü bile diriltir' derdi..
Bendeki de bir umut... Sürekli deniyorum işte..."

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları