KTHY'ye kıymayın!

Yayın Tarihi: 07/05/10 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Milli havayolumuz dediğimiz KTHY'nin borcu 106 milyon dolar. Buna her ay 3.5 milyon dolar daha ekleniyor.

KTHY'de şu anda çalışan personelin tümünü de işten durdursanız bu zararın önüne geçmek imkansız.

Çünkü kurumun personel gideri ayda sadece 1.8 milyon dolar. Demek ki sadece personel durdurmak çözüm değil, başka alternatifler ortaya konmalı.

Şirketin kurtulması için 15 mayıs tarihine kadar 20 milyon dolar kadar bir sermaye artırımına gerek var. Bizde o para yok, şimdi Türkiye'de bazı zengin işadamları ile temaslar yapıldığı ve ortak arandığı söyleniyor.

Bu da bir çare tabi ki ama, elin adamı kimsenin gözünün yaşına bakmaz yönetimi eline alır almaz alır personel listesini en az yarısını anında sokağa koyar.

Ha keşke bizden birileri çıksa ve yıllarca mücadele edilen ve hisselerin geri alınmasıyla ile alınan şirkete kendi insanımız talip çıksa! Çünkü bizi sadece yine biz anlarız.

Turizm örgütleri önceki gün yaptıkları basın toplantısında KTHY'ye talip olduklarını belirttiler! Nerde o günler? Bize çok inandırıcı gelmedi bu açıklama!

Hani kelin merhemi olsa kendine sürer diye bir deyim var ya, bir çoğu batan bir çoğu da iflasın eşiğinde olan turizm şirketlerinin KTHY'yi almak için kaynağı nereden bulacaklarını açıklamaları lazım!

Çünkü, alınmak istenen bakkaldan domates hıyar değil!

KTHY konusunda bizi asıl rahatsız eden hükümetin bu konudaki büyük sessizliği!

Çünkü hükümette de bakanlıkta da verelim kurtulalım havası hakim, kimsenin ağzını bıçak açmıyor!

Sanki bir mucize bekliyorlar ve birisi gelip sihirli değneğini dokundurup bütün sorunları çözecek ve kurumu da kurtaracak! Ama yok öyle bir şey…

Biz KTHY'na Kıbrıs Türk halkının sahip çıkmasını bekliyoruz. Özelleştirmeye biz de karşıyız ama en azından özerkleştirme denenmeli ve bu kurum Kıbrıs Türk halkının gerçek malı olmaya devam etmeli! Bunun için daha neyi bekliyorlar, anlamış değiliz.

Okur Görüşü:

"Akıllı kimse kalmadı mı?

"Sayın Özadam,

Geçenlerde basında şöyle bir haber yer aldı: Dernekler yasa tasarının geri çekilmemesi ve yasalaşması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar gidecek bir sürecin başlayacağı" belirtildi.

Ya Allah aşkına bu ne demek. Bu ülkede bir tane akıllı insan kalmadı mı? Şimdi bu yasa tasarısının Türkiye'yle ne alakası var. Böyle komedi olur mu. Bunlar AİHM' e gideceğiz derken ne kadar gülünç olduklarını göremiyorlar mı sanki? Türkiye diyor ki buradakilere bu ülkeyi rezilce saçma sapan yönetin.

Kardeşim şimdi bu yasa tasarısının bu halini nasıl oluyor da Türkiye'ye mal ediyorsunuz ve kimse de ne söylediğinin farkına varamıyor. Bir ton sivil toplum örgütü imza atıyor bu ifadeye. Vah halimize!.."

(Turgut HASAN)


KITSAB fena karıştı!

Turizm örgütlerinin önceki gün düzenledikleri basın toplantısında özel hava yolu şirketlerinin fahiş fiyatlar uyguladığı yönündeki açıklamalar Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği'nde deprem yaşanmasına neden oldu.

Birlik yönetim kurulu üyesi Pegasus Havayolları Kıbrıs müdürü Zeki Ziya, açıklamanın ardından KITSAB başkan ve üyelerini telefon yağmuruna tutarak bu açaklamanın derhal geri alınmasını aksi halde kendisi ve çok sayıda üyenin birlikten istifa edeceğini belirtti.


Saner: Turist artmazsa istifa ederim!

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ersan Saner, bu yaz sezonunda yabancı turist sayısında artış beklediklerini bu artışın yüzde 30 civarında olacağını bir kez daha yineledi.

Turizm sektöründen de ülkü turizmi için katkı yapmalarını beklediklerini ve her türlü fikre açık olduklarını söyleyen bakan Saner, turizmle ilgili tüm ilgililerinin elini taşın altına sokması gerektiğini ifade etti.

Ersan Saner, turizmde bekledikleri artışın gerçekleşmemesi halinde de bakanlık görevinde durmayarak istifa edeceğini kaydetti.

Günün Fıkrası


Otobüs bekliyorum…

Bir gün, kadının biri evdeki elbise dolabı ses yaptığı için eve marangoz çağırmış, marangoz, kadına şikayetini sormuş, ''dolabın nesi var?

'Kadın, dolabım çok ses yapıyor demiş, adam dinlemiş dolabı çıt yok. Kadın, sesin dolabın dışından değil, içinden geldiğini söyleyip, adama dolabın içine girip de dinlemesini söylemiş.

Adam da bunun üzerine dolabın içine girip ses dinlemeye başlamış. Beklemiş, beklemiş yine çıt yok, bu sefer kadın marangoza, otobüs geçtiği zaman dolabım ses yapıyor demiş, adam da bunun üzerine dolabın kapağını kapatıp otobüsün geçmesini beklemiş.

Ne olsa beğenirsiniz, adam dolabın içindeyken kadının kocası eve gelmiş, ceketini asmak için dolabı açtığında, dolabın içinde bizim talihsiz marangozu bulmuş!

Kadının kocası sinirli bir şekilde marangoza sormuş, ''sen burada ne arıyorsun'' marangoz ise ''şimdi size ne diyeyim ki, otobüs beklediğimi söylesem inanmazsınız''

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları