Şaka gibi!

Yayın Tarihi: 25/05/10 07:32
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Hükümetin KTHY konusunda ciddi bir çalışma içinde olduğundan kuşkumuz yok. Zaten bunu çok daha önceden, hükümeti devraldıktan sonra yapmak zorundaydılar.

Hatta öğrendik ki önceki gün KTHY gündemiyle toplanan Bakanlar Kurulu, sert tartışmalar yaparak çeşitli çözüm önerileri üzerinde durmuşlar.

En sert tartışmaların ise dün Havadis'te manşet olan Haslet Eroğlu ve Kemal Çelik ortaklı alternatif üzerine olduğu söyleniyor.

Hatta birkaç bakan bu konuda 'çok tepki alırız' diye olaya karşı da çıkmışlar ama bunun akıbeti önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Bir ülkenin Başbakanı ya da Cumhurbaşkanı'nın sırf ailesindendir diye, kimseye şu işi ya da bu işi yapma diyemeyiz. Sonuçta herkesin bir mesleği ya da branşı vardır ve ailesinin makamı dolayısıyla bir takım ambargo uygulamasına gidilmesinin de manası yoktur.

İsteyen siyasete girer, isteyen şirket kurar, isteyen istediği işi yapar.
Ama Eroğlu'nun kızının batmış konumda olan KTHY'ye Türkiyeli bir ortakla talip olması etik dışı olduğu gibi, beraberinde çeşitli soruları da getirir ve bu sefer sadece etik olayı değil Eroğlu ailesinin de yara almasına neden olur.

Ben de haberi dün gazetede görünce ilk tepkim 'şaka gibi' oldu!
Ha keşke bu işe hiç kalkışılmasaydı, ha keşke sırf bu nedenle Eroğlu ailesi 'hanedanlık' suçlamasına maruz kalmasaydı.

Aynı soru işaretleri şu sıralar Mağusa'da da yaşanmaktadır. Hatta bize gelen haberlere göre Resmiye Canaltay, çok yakınlarına 'he keşke aday olmasaydım' diye dert yanmaktadır.

Her ne kadar Resmiye hanımın her Kıbrıslı Türk gibi milletvekilliğine aday olma hakkı varsa da bu koltuğun babasından kalma bir koltuk olduğu düşünüldüğünde, bölge halkında partili partisiz bir çok kesimde yüksek sesle olmasa da 'etik değil' yorumları yapılmakta ve Resmiye hanıma karşı büyük bir anti propaganda yürütülmeye başlanmıştır bile.

Eroğlu ailesini sever ya da sevmeyiz, bu herkesin kendi tercih meselesidir.
Ailenin güçlü otoriter yapısı, biraz da siyasetin getirdiği bir takım avantajlarla çok büyük bir güce dönüşmüş, ama parti içinde yaşanan bir takım olaylarla parti güçlenirken diğer yandan da parti içi sıkıntılar meydana gelmiştir.

Görüldüğü üzere bu güç parti içinden birilerini son dönemlerde daha da fazla rahatsız etmeye başlamış ve artık parti içinde de çok yakında önemli patlamalar yaşanacağı kaçınılmaz olmuştur.

Umarız, özellikle KTHY gibi çok özel ve hassas bir konuda Eroğlu ailesi, halkın haklı tepkilerini göze alarak geri adım atar ve ne kendilerine ne de partilerine zarar verilmesinin önüne geçerler.

Sağda yeni bir oluşum çalışmaları!

27 Haziran yerel seçimlerinden hemen sonra sağda yeni bir parti kurulması yönünde çalışmalar başlatıldı.

Meclis'ten birkaç milletvekilin bir süreden beridir bu konuda gizli çalışmalar yaptığı belirlenirken, ada çapında yapılan bir ankette yeni bir sağ oluşumun yüzde 20'in üzerinde oya sahip olacağı ifade edilirken, seçimler sonrası çalışmaların yoğunlaştırılacağı ve bazı vekillere de teklif götürüleceği söyleniyor.

Bu arada halen Türkiye'de bir üniversitede öğretim üyeliği yapan eski CTP milletvekili Nuri Çevikel'in de bu oluşuma katkı koymak üzere çok yakında adaya yerleşeceği belirtiliyor.

Tarihte bir ilk gerçekleşti…

Şükran duygularını en fazla dile getiren Kıbrıslı Türklerdir. Kimi buna 'şükran edebiyatı' der, kimi de Anavatan'a duyulan saygı gereği şükranlarını sunar.
Ve genelde yavrudan anasına şükran gönderilir.

TC Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın üç gün süren KKTC ziyaretinde tarihte bir ilk gerçekleşti ve bu kez Arınç, Kıbrıs Türklerine şükranlarını sundu.

Yenilen bir yemek sonrasında açıklamalarda bulunan Arınç, yediği yemekten memnun olmuş olacak ki yemekten dolayı şükranlarını belirtti. Bu detay da dikkatli okurlarımızın gözünden kaçmadı!

Okur Görüşü

"Siyaseti kirletenler kim?"

"Sayın Özadam,

Siyaset kirlendi telkinleriniz sonunda işe yaradı. Bakın kimler de bu konuda size katılıyormuş.

''...Hayatın doğrularını, siyasetin her zaman üstünde tuttuğunu belirten Resmiye Canaltay, Kıbrıs Türk insanının her zaman politikanın önünde olduğunu, oysa siyasetin çözüm değil siyasetçinin parçası haline geldiğini söyledi.

...Politikaya duyulan güvenin gün geçtikte azaldığını kaydeden Canaltay, politikanın yeni yüzleri olarak güveni güçlendirmek zorunda olduklarını söyledi.

...Akdeniz'in en alımlı adasında yaşadıklarına işaret eden Canaltay, ülkede siyasi hayatın düzgünleştirilmesinde kendilerine büyük görev düştüğünü dile getirdi.

...Siyasete boyut kazandırmak ve hayatın içindeki yerine katkı koymak için çalışacağını kaydeden Resmiye Canaltay...''

İYİ DE ŞİMDİ ÇOK MERAK ETTİM.BU ÜLKEDE YILLARDIR SİYASETİ KİRLETENLER KİM? İLGİNÇ...YOLU AÇIK OLSUN..."
(Cenk DİLER)

Günün Fıkrası

Zam

Kalabalık bir İETT otobüsünde genç güzel Ermeni kadının biri arkasındakı adama:
"Noolorus vre, habire arkamdan yüklenooorsun"
Der ...
Genç adam gayet sakin ...
"Otobüs fren yapınca, yani şey,
Pardon ... "der
Az sonra kadın yine uyarmak zorunda kalır:
"Vre yüklenip duroorsun ...
Genç adam yine sakin,
"Madam, fren, fren .. fren yapınca .." Derken
Kadın sözünü keser:
"İyi de; o pantolunundaki sertlik noolooor?"...
Bizimki yine yüzsüz yüzsüz,
Madama; maaşımı yeni aldım, onlar para tomarı. "
Diye yanıt verir.
Madam sonunda patlar:
Vre, bu nasıl maaştır? Taksim'den beri, her frende zam
gelorrrrrr.

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları