"Müdür müdürlük yapmıyor, müdür olmayan müdürlük taslıyor!.."

Yayın Tarihi: 29/05/10 07:46
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Genelde burada siyaset yazıyoruz ama bunu yaparken okuyucu ile de çok iyi bir diyalog yakaladık ve devletten, hükümetten, belediyelerden ümidi kesen ya da şikayetini bile ulaştırmayı beceremeyen okuyucu yaşadıklarını anlatıyor ve biz de kamuoyu ile bunu paylaşıp bir nebze olsun yaraların sarılmasına olanak sağlıyoruz.

Ülkemizde iki çeşit siyasetçi, ya da yönetici ya da belediye başkanı var.
Birisi, burada yazılanları okuduğu ve masasına gittiği halde, sanırız seçim yoğunluğundan olacak kale almazken, kimisi de haberi okuyup ya kendisi bize ulaşıp olaya hemen müdahale ediyor, ya da altındakileri görevlendirip vatandaşın sıkıntısı imkanlar çerçevesinde çözüyor.

Burada sorunun niteliği ya da niceliği önemli değil…Önemli olan yöneticinin halkın sorunlarına bakış açısı ve ilgisi. Belki bir gün kimler halkın sorunlarına duyarlı v ilgili kimler değil bunu bir liste halinde yayınlayacağız ama gönül ister ki, en azından vatandaşa zaman ayıramayan yetkililerin gazete sayfalarına yansıyan sorunları çözme gayreti içinde olmaları.

Yani iyi niyetleri, yani görevlerinin hakkını vermek istemleri, yani halka saygılı olmaları! Bu ülkede kamu reformu yapılmıyor diye hükümetler yıkılmış, yerine yeni hükümetler kurulmuştur ama ne gelen, ne giden bir türlü ne mühim bir şeyse kimse başaramamış!

Aslında biri çıkıp bunu başarsa, sadece vatandaştan hayır duası almayacak, iyi de bir siyasi rant elde edecek. Ama bunun için, değişimi kafasına koymuş, cesur ve koltuğun değil de vatandaşın huzur ve refahını düşünen zihniyetlere ihtiyacımız var artık.

Bu sayfada mümkün olduğu müddetçe vatandaşın şikayetlerini de yayınlıyoruz. Sağ olsun bir çok yetkili de dikkate alıp sorun neyse çözmeye çalışıyor.

Onu da yayınlıyoruz ve bu kez vatandaşın şikayetlerinin daha ad çok arttığını görüyoruz. Bir umut okuyucu yazıyor biz dikkatlere getirmeye çalışıyoruz.
Bazı okurlardan gelen kısa ama memleketin, daha doğrusu kamunun içler acısı halini gösteren ibretlik yazılar o kadar taşı gediğine oturtuyor ki, bunlar için ne yorum gerekli ne de sayfalar dolusu yazı…

Geçtiğimiz günlerde Mağusa'dan bir bayan okurumuz günler süren telefon arızasını yetkililere bildirmiş ama 'gidin şikayetinizi bakana bildirin' cevabı almıştı.

Sağ olsun bakan Ersan Saner anında olaya müdahale etti ve yazının çıktığı gün bayan okurumuzun telefon arızası giderildi. Ama ben bakan Saner'in yerine olsam, vatandaşla dalga geçen o ukala memuru da tespit eder ve bir devlet çalışanının halkın hizmetlisi olduğu gerçeğini anlatır, bir güzel de haşlardım.

Bu olay üzerine bu kez de Ali Gümüş adlı okurumuz mail göndermiş bize, bakın kısacık yazısında ne diyor;

Sayın Özadam,
En azından o şahısa adres gösterdiler..Ben Girne telefon dairesine arızamı bildirmek için gittiğimde bana''burada müdür olan müdürlük yapamıyor, müdür olmayan da müdürlük taslıyor''dediler…Yani şikayetimi anlatacak merci bulamadım…"

İşte işin olayı, ülkemiz kamu işyerlerinin içler acısı durumu budur.
Müdür olanın müdürlük yapmaması, müdür olmayanın da müdürlük taslaması…

Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az!...

Bayanlar Kunter için toplandı!

Mağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp'ın 16 yıllık belediye başkanlığına son vermek isteyen UBP ve DP'li bayanlar dün DP Mağusa Başkan adayı Hasan Kunter'in evinde buluşarak seçim statejisi belirlediler.

Bayan Kunter'in ev sahipliği yaptığı yemeğe Meral Eroğlu ve Müge Denktaş'ın dışında çok sayıda bayan katılırken, yerel seçim çalışmalarında izlenecek politikalar belirlendi ve görev dağılımı yapıldı.

Bu arada Müge Denktaş'ın toplantıya rahatsızlığı nedeniyle serumla iştirak ettiği söyleniyor.

Taçoy; Partim bir açıklama yapmalıydı!

UBP Lefkoşa milletvekili Hasan Taçoy, kabine değişikliğinden dolayı partisinden bir açıklama beklediğini ama şu ana kadar bunun gerçekleşmediğinden duyduğu rahatsızlığı belirtti.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük'ten sadece 'üstümde baskılar var' cevabı aldığını da ifade eden Taçoy, karara saygılı olduğunu ancak bunun nedenini bilmenin de hakkı olduğunu kaydetti.

Otopark işletmecisinden şikayet!

Bir bayan okurumuz yaptığı şikayette Lefkoşa'da Yiğitler Burcu'nda bir otopark işletmecisinden şikayette bulunarak sırf arabasını oto parka park etmeyip, yolun üzerine park etti diye ilgili işletmecinin üzerine yürüdüğünü ve bir darp olayından çevreden geçen vatandaşların araya girmesiyle kurtulduğunu ifade etti.

Adını vermek istemeyen bayan okurumuz, oto park işletmecisini şikayet ettiği telefon görüşmemizde ilgililerin bu gibi terör estiren işletmelere karşı önlem almalarını istedi.

Günün Fıkrası

Erkek milleti

Adamın birine sayısaldan büyük ikramiye çıkıyor.
Karısına bile söylemiyor.
Sabaha karşı ikramiyeyi almak için yola çıkıyor.
Tam yarı yola gelmişken bir telefon.
Arayan kayınbiraderi...
- Nerdesin enişte ?
- Dışarıdayım hayırdır?
- Çabuk eve gel
- Ne oldu ? Çok mu acil?
- Hemen gel !... Ablam !...
- Yoksa hasta mı ?
- Yok sizlere ömür!... Başımız sağ olsun....
Telefonu kapattıktan sonra adam bulunduğu yere çöküyor....
Ve gülmekten kendini alamıyor,
'Ey güzel Allah'ım, verdikçe veriyor, verdikçe veriyor '

MESAJ KUTUSU >>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları