Elde var birrrr!

Yayın Tarihi: 22/06/10 07:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

Binbir dedikodu, spekülatif haber ve tahmini hava raporlarından sonra KTHY konusunda dün son nokta konuldu ve şirketin yarı hisselerinin Pegasus Havayolları'na devrine karar verildi.

Pegasus ismi aslında çoğu kişi taragından sürpriz bir gelişme olarak nitelendirildi. Çünkü daha önce yapılan yorum ve haberler, açıklamar, KTHY'nin Atlaj Jet'e 'peşkeş' çekileceği yönündeydi. Tabi bu tür yorumların çoğu siyasi yorumlardı ve sürekli ve ısrarlı olarak Ankara'nın Atlaj Jet'i işaret ettiği, kararın çoktan verildiği iddia edildi.

Öncelikle şunu belirtmekte yarar var ki, demek ki KTHY konusunda bir 'peşkeş' çekme tezleri hepsi birden çürütülmüş ve en azından bu konuda kafadaki soru işaretleri ortadan kalkmıştır.

Bu sıkıntılı süreçte KTHY'nin bir çok ofisinde çalışan personele sürekli olarak hep şu soruyu sorduk; "Atlaj Jet'i mi tercih edersiniz yoksa Pegasus'u mu?"
Bize verilen cevapların tümü de 'Pegasus' olmuştu. Yani havacılığı iyi bilenler, yıllardan beridir bu sektörde çalışanlar, tüm şirketlerin yapısını çok iyi bildikleri için, en azından çalışanlar için Atlas Jet'i tercih etmediklerini, Pegasus'un KTHY'ye daha yararlı olacağı inancı içindeydiler.

Sonuçta Türkiye'de büyük bir marka olan ve Sabancı ailesi gibi tanınmış bir ailenin şirketi olan Pegasus, hem yolculara hem de çalışanlara daha fazla güven veriyordu ve sonuçta da olan oldu ve hisselerin yarısının Pegasus'a devrine karar verildi.Bundan sonra artık 'hayırlı olsun' diyerek gelişmeleri beklemekten başka bir şey kalmıyor bize.

Gönül elbette isterdi ki, KTHY kurtarılsın, ele güne muhtaç olmadan idare edilsin.Ama bunu yapmadık, yapamadık ve biraz da can havliyle uçakların pistte kalma riskine karşı böyle bur kararın altına imza atılmıştır.En azından şirketin yarı hisselerinin KKTC'de kalması bile bu şartlarda bizim yararımızadır.

Ama bunun üstüne bir bardak su içmek yerine, KTHY'nin kimler tarafından zarara uğratıldığı ve milyon dolarların sokağa atıldığının da yargılanması, suçluların tespit edilip kamuoyuna açıklanması ve bunların en ağır cezalara çarptırılması en azından bundan sonra olabilecek bu tür olayların önüne geçecektir.

KTHY'nin yarı hisselerinin devri ile şu anda elde var birrr! Şimdi bundan böyle eldeki diğer parmaklara bakmanın en azından onların kurtarılması yönünde çalışmaların acilen başlatılmasının zamanı gelmiştir. Eldeki bir parmağın yarısının kaybı her ne kadar canımızı yaksa da diğer parmakların da kaybedilmesi tehlikesi ile karşı karşıya durumdayız.

KTHY gibi bir çok devlet kuruluşu gelmiş geçmiş tüm hükümetler tarafından babalarının çiftliği gibi yönetildiği için şimdi tek tek gündeme gelecek ve Türkiye ile imzalanan mal protokol gereği özelleştirme kapsamına alınacaktır.

Bizim önümüzde ise sadece iki yol var; Brincisi, kısır iç siyasi çekişmeleri bir yana bırakarak şimdiden ortak paydalarda buluşup tedaviye başlamak.
İkincisi de, KTHY örneği gibi hiç bir uzlaşı yolu bulamadan 'ver-kurtul' politikasıyla verip de kurtulmak ya da kpılarına kilit vurmaktır.

Canaltay: Kendim için değil partim için adayım

UBP G.Mağusa milletvekili adayı Resmiye Canaltay, KKTC halkını ve sorunlarını çok iyi tanıdığı için aday olduğunu, kazanacağına olan inancını dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük deneyim edindiğini ve halkı bire bir tanıdığını söyleyen Canaltay, seçmeni gezerken kendisi için oy isteyemediğini, mücadelesinin de partisi için olduğunu ifade etti.

KTHY konusunda da görüşlerini açıklayan Resmiye Canaltay, şirkette muhasebe diye bir şey olmadığını ve kurumun şimdiye kadar bir bakkal zihniyetiyle yönetildiğini iddia etti. Canaltay, ilgili sendikayı da eleştirerek 6 ay önce kendileinden fedakarlık istendiğini ancak sendikanın bunu kabul etmeyerek büyük bir hata yaptığını belirtti.

Canaltay, milletvekili seçildiği andan itibaren özellikle kadın ve turuzm odaklı çalışmaların yoğunlaştırılıcağını bayanların ekonomiye katkısı için mikro krediler verilmesinin sağlanacağını kaydetti.

THY uçağı tehlike atlattı!

Cumurtesi akşamı 18.25 İstanbul-Ercan seferini yapan THY uçağı Ercan'a ineceği sırada pistte yabancı bir maddenin belirlenmesinden dolayı pisti pas geçerek yükselmek zorunda kaldı.

Yolcuların büyük heyecan ve endişe yaşadığı olayda uçağın pilotu pistteki yabancı maddeyi son anda farkedince ani bir manevra ile uçağın burnunu havaya kaldırdı ve Lefkoşa üzerinde bir tur atarak pistin temizlenmesinden sonra inişi gerçekleştirdi. Uçağın Ercan'a inmesinden sonra derin bir nefes alan yolcular uçağın pilotunu dakikalarca alkışladı.

GÜNÜN KARNESİ


Mete Özmerter (İktisatbank Yönetim Kurulu Başkanı) 10

Bir çok kurum çalışanının sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarını yapmazken tüm çalışanlarına kurumsal sağlık sigortası yaptırdığı için
----------------------------------------------------------------------------------------------

Ahmet Kaşif (Sağlık Bakanı) 6

Tüm uyarı ve belgelere rağmen Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi'nde geç de olsa personeli uyardığı için

-----------------------------------------------------------------------------------------------

İŞ BANKASI 10

'Karneni getir kitabını al' adı altında öğrencileri kitap okumaya teşvik ettiği için

------------------------------------------------------------------------------------------------

Kemal DÜRÜST (Turizm Çevre ve Kültür Bakanı) 9

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Yıllardır atıl durumda olan OTEM'in tekrar eğitime kazandırılması çalışması başlattığı için

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Buran Atakan (HAVA-SEN Başkanı) 3

Aylar önce personeden istenilen yüzde 10 kesintiyi kabul etmeyip şimdi yüzde 35 indirim teklif ettiği için
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Günün Fıkrası

Tanrı kaybolmuş

Mahallenin iki afacan kardeşi tüm mahalleliyi bıktırmış. Sürekli ana ve babalarına şikayet geliyor mahalleliden. Kırılan camların, kuyruğuna teneke bağlanan kedilerin, lastiği indirilen arabaların sorumlusu hep afacan kardeşler.
Ana ve babası usanıp bu durumdan kilisenin papazına anlatırlar durumu ve yardım isterler.
Papaz;
- ''gönderin çocukları konuşayım'' der.
Çocukları gönderirler. Papaz önce büyük oğlanı çağırır;
- ''Söyle bakiim evladım, Tanrı nerede?''.
Çocuk susar. Papaz tekrar sorar;
- ''evladım söylesene tanrımız nerede?''.
Çocuk susmaya devam eder. Papaz ısrarla sormaya devam eder, çocuk susmaya.. Sinirlenir Papaz;
- ''konuşsana be çocuk nerde tanrı?''.
Çocuk aniden fırlar kiliseden koşarak kaçıyorken seslenir kardeşine
- ''kaçalım çabuk''.
Eve giderler, odalarına çıkıp kapıyı iyice kapatırlar, küçük oğlan sorar büyüğüne;
- ''neden kaçıyoruz?''.
Büyük yanıtlar;
- ''işte şimdi hapı yuttuk, tanrı kaybolmuş bizden biliyorlar!''...

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları