Ölümü gösterip, sıtmaya razı ettiler!

Yayın Tarihi: 24/06/10 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Hükümet biraz delikanlı davranıp, bu işin ta başından KTHY'nin yarı hissesini Atlas Jet'e verseydi bu kadar tepki görmeyecekti. Dengesiz ve kararsız bir tutum iç ine girince, hem tepkiler öfke seline dönüştü hem de hızlı bir şekilde prestij kaybetmeye başladı.

Hele de KTHY çalışanları geleceklerini ne olacağı can havliyle sert eylemler yapıp Başbakan'la görüşme beklerken, Başbakan'ın ekibi ile birlikte yerel seçimler için gezide olması, yeme içme sofralarında tespit edilmesi bardağı taşıran son damlaydı ve ülkede böyle önemli bir sorun yaşanırken, hükümetin seçim derdine düşmesi hiç de hoş bir tablo oluşturmadı.

Hükümete yakın olanların bile bir çoğu KTHY konusunda tepkilerini ortaya koyarken, okurlarımız da yaptıkları bir çok yorumda olayın yanlışlığına parmak bastılar. "Önce ölümü gösterdiler, sonra da sıtmaya razı gösterdiler" diye görüş belirten bir okur, bundan böyle KTHY'de hızla işçi kıyımına gidileceğini, Türkiye'de ki çalışanlar başta olmak üzere çok sayıda çalışanın yakında kapı önüne konulacağını ve bunun da sosyal patlamaları beraberinde getireceğine inancını dile getirdi.

KTHY, Kıbrıs Türkü için aslında bir kırılma noktasıydı. Toplumsal seferberlik çağrılarını görmemezlikten gelen hükümet, sırf sorumluğu üstünden atsın diye kolay olanı seçti ve bundan sonra yaşanacak olaylar için de aslında kamuoyuna bazı mesajlar vermiş oldu. Bir şekilde KTHY kısmen özelleştirilmiş olup, şimdi sıra diğer zarar eden kurumlara gelmişti.
Önümüzdeki günler KKTC'yi çok sıkıntılı ve sıcak günler beklemektedir.

KKTC'de zarar eden kuruluşların özerkleştirilerek siyasilerden arındırılmasına gönülden destek verebiliriz ama siyasilerin hatalarından, beceriksiz ve basiretsizliğinden dolayı bu kurumların birilerine peşkeş çekilmesi, bununla birlikte çalışanların büyük ihtimalle işsiz kalma tehlikesini içimize sindirmemiz mümkün değildir.

Hükümet hangi konu olursa olsun, kamuoyunun desteğini almadan yapacağı hiçbir icraatta başarılı olamayacaktır. Umarız bu yanlıştan erken dönerek, toplumu karşı alacağına, icraatlarında toplumun desteğini arkasında olmasını sağlar ve tarihi bir hatalar zincirinden geri döner. Çünkü giydiği ateşten gömlek sadece kendini değil, ülkenin genelini yakıp kavuracaktır.

CTP'de başkan kim olsun?

Kıbrıs Postası haber portalının CTP kurultayında kimler aday olsun başlıklı anketinde Mehmet Ali Talat yüzde 28 oy oranıyla ön sırada bulunuyor.
İkinci sırada Ferdi Sabit Soyer ve Oktay Kayalp yüzde 22'lik bir oya sahip, Erkut Şahali yüzde 16, Kutlay Erk yüzde 6, Özkan Yorgancıoğlu yüzde 5, Ömer kalyoncu ise yüzde 1'le son sırada yer alıyor. Ankete şimdiye kadar 7391 kişi katılarak oy kullandı.

Uyanık Muhtar!

Lefkoşa'da bir muhtarın UBP'li belediye meclis üyesi adaylarından 200'er TL istediği ve bu parayı vermeleri halinde bir liste hazırlayıp kazanmalarını sağlayacağını söylediği belirtiliyor. Bazı meclis üyesi adayların bu parayı verdiği söylenirken, bazılarının da şiddetle karşı çıktığı ve bunu haraç istemekle eş anlamlı olduklarını ifade ettikleri söylenirken, adayların bu muhtarın ismini açıklamaya çağırıyoruz.

Okur Görüşü

"Yönetimde bulunan bilgisizlerin oraya nasıl geldikleri hangi partinin adamı olduğu araştırılırsa sanırım sorun çözülecektir. Ancak sonuç hangi parti olursa olsun bu sistem devam ettiği sürece çözümü yoktur ve bu tür yolsuzluklar devam edecektir. Yönetilmek için değil sömürülmek için oy veriyoruz. Seçim sistemi ile birlikte yönetim sistemi de değiştiği takdirde işte o zaman egemenlik kayıtsız şartsız halkın olacaktır. Halk refaha devletse kazanca kavuşacaktır. Bunun ardından güzel şeyler olacağına inanmaktayım…"
(Ece BALCI)

İrsen KÜÇÜK- BAŞBAKAN

1

KTHY'nin hisselerinin devredilmesinde kafalarda çeşitli şaibeler yarattığı için

Polis Genel Müdürlüğü

9

KTHY çalışanlarının eylemlerinde gerginliklerin büyümesini engellediği için

Ejder ASLANBABA- Milletvekili

8

KTHY'nin Atlas Jet'e peşkeş çekileceğini çok önceden duyurup kamuoyunu bilgilendirdiği için

Gülsen BOZKURT- Belediye Başkan Adayı

8

Seçim propagandalarında seviyeyi düşürmeyip diğer adaylara iyi örnek aday olduğu için

Ömer ADAL- Futbol Federasyonu Başkanı

2

Hakem ücretleri ve kulüplerin alacaklarından kesilen vergileri Maliye'ye yatırmadığı için

Sülale


Çocuğun biri babasına sormuş;
- Biz nasıl olduk?
Baba cevap vermiş;
- Maymunlardan türeye türeye biz olduk ..
Çocuk babasına pek güvenmeyip annesine gidip sormuş ..
Anne biraz düşündükten sonra cevap vermiş;
- Allah, Adem baba ile Havva annemizi yaratmış, nesilden nesile biz olmuşuz ..
- Ama anne, babam dedi ki maymunlardan türeye türeye biz olduk ..
Anne cevap verir;
- O babanın sülalesi... Beni ilgilendirmez...

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları