Her şeyi elimize yüzümüze bulaştırıyoruz!

Yayın Tarihi: 29/06/10 09:28
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Seçimi bir kaç oyla kazanmanın ya da kaybetmenin duygularını biz bilemeyiz. Ya da kazanmak hoş olabilir ama kaybetmenin insanın içinde derin izler bırakacağına inanıyoruz. Hele de işin içine şaiba karıştığı iddiaları karışınca kaybedenin nasıl bir psikolojik durum içine düşüceğini tahmin bile edemeyiz.

Biz dün bu satırları yazarken, ülkede derin bir sessizlik vardı. Sadece Başbakan İrsan Küçük ile TDP genel başkanı Mehmet Çıakıcı'nın birbirlerini suçlayıcı açıklamaları dışında yaprak kıpırdamıyordu. YSK'nın ise ölüm sessizliği insanın içini daha da karamsar bir hale sokuyordu.

KKTC'de bir ilk yaşanmış ve gece Canaltay milletvekili olurken, sabah gözlerimizi açtığımızda Angolemli milletvekili ilan edilmişti. Bu yazıyı kaleme aldığımız 18.00 sularına kadar da yetkili ağızdan tek bir kelime çıkmadı.

Önce 8 oyla kaybeden Angolemli'nin partisi seçimlerde şaibe olduğunu açıkladı, sabah da 2 oyla kaybeden Resmiye hanımın partisi feverana başladı. Bu satırları yazarken bile içimden gülüyorum, nasıl bir sistem, nasıl bir anlayış diye. Aslında ağlamam lazım biliyorum ama, artık herkes ağlanacak halimize gülmüyor mu zaten!

Aldığımız son haber, hem Mağusa'da hem de Gönyeli'de oyların yeniden sayılacak olduğuydu, hepsi o. Peki bu sayım sonrasında, bir değişiklik olursa ve bu kez de kaybedenler bir kez daha sayılmasını isterse o zaman ne olacak?

Memlekette başka sıkıntı yokmu gibi ömür billah oy mu saymaya başlayacağız? Zaten seçimler dolayısıyla içimiz dışımıza çıktı, bu da üstüne katmerlisi oldu. Belli ki biz bu işi beceremedik ve elimize yüzümüze bulaştırarak bir kez daha ciddiyetsizliğimizi ortaya koyduk.

Atlas Jet olayı da bundan farklı olmadı! KTHY'nin devri konusunda o kadar çok karar alınıp bozuldu ki, artık kime inanacağız, kime güveneceğiz, kimin hakkını kime karyı koruyacağız biz bile kendimizi bir labirentin içinde buluverdik.

Sonuçta hükümet seçim sonrasına bıraktığı kararı açıkladı ve Atlas Jet ile bu işin bittiğini ve hayırlı olmasını istedi. Hatta KTHY personelinden anlayış beklediğini de söyledi. Sonlarıın ne olacağı belli olmayan, bundan böyle ne kadar maaş alacaklarını bilemeyen personel ne kadar anlayış gösterir bilemeyiz ama, bu işi de yüzümüze gözümüze bulaştırarak, aynen yerel seçimlerde olduğu gibi bir takım şaibelerin olduğuinu insanların kafasına yerleştirdik.

Her gün hem KKTC'den hem de Türkiye'den KTHY ofislerinde çalışanlardan çok sayıda telefon alıyoruz. Bize geleceklerini ne olacağını soruyorlar ve cevap verememenin mahcubiyetini yaşıyoruz. Bir devlet, bir hükümet ya da ilgi bakanlık neyin ne olacağını bilemiyorsa, çalışan ileride ne olacağından habersiz psikolojik travma yaşıyorsa, yönetenler panikleyerek her şeyi eline yüzüne bulaştırmışsa, nereye gidiyoruz eh ahali?

Okur Görüşü

"KKTC önce pislikleri temizlemeli!.."

"Acı bir durum, acı olduğu kadarda gerçek. Siz KKTC de yaşıyorsunuz sayın Özadam, eminim benden çok çok fazla bilginiz var bu konuda. Benim yine söyleyecek çok şeyim var bu konuda. KTHY konusunda yani. Hükümeti suçlayıp durdunuz, peşkeş çekiliyor dediniz, Atlasjet aslında batıyor ama KTHY ile kurtarılacak dediniz.

Ama ses kayıtları gösteriyorki aslında peşkeş çeken hükümet değilde Sendikaların bizzat kendisiymiş. Pazarlıklara oturan, çalışanları değilde kendilerini düşünen bizzat sendikalarmış. Belki Türkiyede hükümet bastırmıştır KTHY i Atlasjetle birleştirmek için, belki Atlasjet için bir açıdan karlı bir ortaklık olacaktı ama en azından KTHY düze çıkarılacaktı.

Herkes hükümete yüklendi. Ama kimse çözüm sunmadı. Varsa yoksa KTHY satılamaz. Tamam satılamaz ama çözüm!!! Çözüm sunan yok. En azından hükümetin, belki Ankaranın zorlaması ilede olsa bir önerisi vardı.

En azından öneri, ucuz kahve köşesi lafları ile "satıldı" "peşkeş çekildi" gibi hükümeti suçlamak yerine ciddi ciddi tartışılsaydı getirisi götürüsü ne olacağı. Kimsenin derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Bir sözüm de o acentelere. KTHY ile yaptıkları o çıkar antlaşmaları yokmu, hani satılan her biletten %70 leri bulan karlar eden acenteler. Şimdi eminim muratlarına ermişlerdir. Kına yakıyorlardır.

Olan oldu. Uçuşlar durdu bakalım o acenteler nasıl kurtaracaklar kendilerini. Nasıl batmaktan kurtulacaklar. Bardağın dolu yanı, KTHY nin üzerine kene gibi yapışmış olan Acenteler umarım durumun farkına varır ve kendine çeki düzen verir. Sendikalar konusundada umarım çalışanlar gözlerini biraz olsun açarlar.

Üzülüyorum ama görünende şudur ki Hala KKTC nin katetmesi gereken çok yol var. Bir de Ayakları üzerinde durmaya çalışan KKTC önce içinde pislikleri temizlemeli..."

Mersinlik Köy halkı

10

inandıkları konuda bir tek fire bile vermeden yerel seçimleri boykot edip dayanışma örneği gösterdikleri için

Fuat NAMSOY

Lapta Belediye Başkanı

10

KKTC tarihinde kırılması zor bir rekora imza atarak bölge halkının yüzde 85'inin oyunu aldığı için

Olgun Amcaoğlu

Bel. Baş.Adayı

9

Gönyeli'deki seçimlere yüzde 19 oyla başlayan ve büyük bir performans göstererek yüzde 49'ları yakaladığı için

Bülent AŞLAN

Bademliköy

Eski Muhtarı

1

Pazar günkü seçimleri kaybettikten sonra kazanan adayın darp edilmesine olanak sağladığı için

Mağusa İlçe

Seçim Kurulu

1

Ara seçimlerde bir milletvekili adayının tespit edilmesinde şaibelere yol açtığı için

Medeniyet

Gümrük kapısından bir İngiliz, bir Fransız, bir Türk geçmek için bekliyorlarmış. Gümrük görevlileri valizlerini kontrol etmeye başlamış. Önce İngiliz'in valizine bakmışlar. İçinden 7 adet don çıkmış. "Niye 7 tane?" diye İngiliz'e sormuşlar. O da "Haftanın yedi gün var. Hepsi için bir tane. Pazartesi, Salı, Çarşamba..." demiş. "Vay be! Helal olsun medeniyete, temizliğe bak adamlardaki."

Sıra Fransız'ın valizine gelmiş. açmışlar bakmışlar 8 tane don. "7'yi anladık da niye 8?" diye sormuşlar. Fransız "Pazartesi, Salı, Çarşamba... Hergün için bir tane, bir tane de ne olur ne olmaz diye yedek aldım" demiş. "Vay be! Adamlardaki temizliğe medeniyete bak!" demiş görevliler.

Sıra Temel'e gelince açmışlar bakmışlar tam 12 adet don. "Vay be! Ne varsa bizim insanımızda var. Şu medeniyete, şu temizliğe bak!" Sormuşlar "Neden 12 adet?" Bizimki cevap vermiş "Ocak, Şubat, Mart,......"

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları