İntihar ettiler!

Yayın Tarihi: 01/07/10 07:13
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

Hükümetin yerel seçimler sonrası bir dizi radikal kararlar alacağı çok önceden belliydi. Dün alınan kararlar yerel seçimlerden önce alınsaydı, bu elbette seçimlere yansıyacak sonuç bambaşka olacaktı. İşe siyasi yönden baktığımızda olaya biraz sempatik bakabiliriz ama, etik açıdan hiç de hoş olmadı.

Belki yerel seçimleri bir şekilde atlattılar ama alınan son kararlarla şimdi de önümüze bir erken seçim alternatifi ortaya koydular. Şimdiye kadar hiç telaffuz etmedik, çünkü seçim dendi mi artık herkesin tüyleri diken diken olmaya, midesi kalkmaya başladı ama bu son gelişmeden sonra bir yıldan önce bir erken genel seçimin de ilk sinyalleri verilmiş olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz.

Açıklanan Bakanlar Kurulu kararından sonra bir kaç bakana ulaşıp yaz mesaisinin kaldırılmasını sorduk. Anladığımız kadarıyla meclis karar verdiği anda yaz mesaisi son bulacak ve artık kamu iş yerleri tam mesaiye dönerek bunda verimliliğin arttırılması hedeflenecek. Hükümet edenler umarız Kıbrıs Türkünün böyle tepeden inme kararlara nasıl tepki göstereceğin de hesaplamış ve ona göre karar üretmiştir.

Ama, yaz mesaisi uygulamasının bu sene değil de önümüzdeki sene kaldırılacağını söyleselerdi en azından çalışanlar bunu anlayışla karşılayabilecekti.

Yaptığımız televizyon programlarında ve yazılarımızda hükümet yetkililerine defalarca sorduk, emekli ikramiye ve maaşlarından vergi alınacak mı diye.
Her sorduğumuzda sanki günah işlemiş gibi tepkili cevap aldık, kesinlikle vergi alınmayacağını söylediler.

Ama sonuçta daha bir kaç evvel söylediklerinin tam tersine yerel seçimlerin hemen sonrasında, kendilerini yalanladılar ve maaşlara vergi getirdiler. Bundan sonra sadece iki asgari ücretten fazla maaş alanlardan vergi alsalar bile, bu bir mazeret sayılmayacak ve halkın gözünde inandırıcılıklarını yitireceklerdir.

KTHY konusunda nasıl zamansız bir operasyon yapıp, ülke turizminin büyük yara almasını sağladılarsa, bu yeni kararlarla da toplumsal barışa da dinamit atarak intihar sehpasına çıkmışlardır.

Hükümet sadece ekonomik konularda değil, kendi içinde de büyük bir hesaplaşma içindedir. Yerel seçimlerden hemen sonra kılıçlar çekilmiş, parti içinde hesaplaşmaların eşiğine gelinmiştir. K.T.Kooperatif Merkez Bankası ile Vakıflar Bankası yönetiminin yine yerel seçimlerden hemen sonra görevden alınarak yeniden yapılanmaya gidilmesi kararları da Eroğlu-Küçük savaşında düğmeye basılması olayından başka bir şey değildir.

Alınan bu karar bazı bakanlar arasında bile infialle karşılanırken, Eroğlu'na yakınlığıyla bilinen bazı bakanlar artık kendi koltuklarının bile garanti olmadığını söylemektedirler. Bizim asıl merakımız da yılların deneyimli siyasetçisi İrsen Küçük'ün nasıl olurda azınlık hükümetinin başındayken böyle acemi kararlar alarak, hem hükümeti hem partisini uçurumun kenarına taşımasıdır.

UBP'nin içindeki kavga bizi ilgilendirmez, kendi sorunlarıdır. Ama bu kararlara sendikaların uysal kedi gibi baş eğeceğini sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. Hükümet içinden önemli bir kesimin bile kabul etmediği bu dayatma kararlar tufanın başlangıç noktasıdır. Allah hepimize sabırlar versin!

Kıbrıs Postası anketi:

"Saner istifa etsin!.."

Kıbrıs Postası haber portalının KTHY konulu anketinde katılımcıların çoğunluğu Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner'in istifa etmesi gerektiği yönünde oy kullandı. 5012 kişinin katıldığı ankette yüzde 66'lık kesim bakan Saner'in sorumluluğu üstüne alıp istifa etmesi gerektiğini söylerken, yüzde 23'lük kesim KTHY konusunda şeffaf olup tüm bilgileri toplumla paylaşmasını, yüzde 11'lik kesim de toplumdan gelen seslere kulak tıkaması yönünde oy kullandı.

İskele'de CTP'den istifalar bekleniyor!

CTP_logo.gif" data-src="http://www.kibrispostasi.com/upload/articles/CTP_logo.gif" class="lazy">CTP-BG'nin yerel seçimlerde İskele'de TDP adayına destek vermemesi nedeniyde CTP İskele örgütünün karıştığı ve yakın bir zamanda toplu istifaların yaşanacağı söyleniyor.

CTP İlçe başkanının şahıs olarak da Bağımsız aday Alanlı'ya destek vermesinin çok sayıda partiliyi isyan noktasına getirdiği ifade edilirken, önümüzdeki bir gurup CTP üyesinin istifa ederek TDP'ye katılacağı belirtiliyor.

BRT'den Angolemli'ye ambargo!

BRTK'nin haberlerinde ara seçimlerde milletvekililğine yönelik haberlerin verilmemesi kurum içinde infial yarattı. Yukarıdan gelen talimatla haber bültenlerinde seçim sonuçlarının yer almaması istendiği söylenirken, bu kararla habercilik etiği de ayaklar altına alınmış oldu. Kurum yönetimini antidemokratik kararlarını geri almaya çağırıyoruz!

KKTC Polis Teşkilatı

10

Her türlü olanaksızlıklarına rağmen kuruluşunun 46'ncı yıl dönümünde Kıbrıs Türk halkının en güvendiği kurumların başında olduğu için

Seçil AKSOY

YDÜ- Diş Hekimi

10

İstanbul'da yapılan bir organizasyonda 176 çalışma arasında birinci gelip KKTY'yi başarıyla temsil ettiği için

Cratos Premium Otel

9

Dünyaca ünlü bir sanatçıyı KKTC'ye getirerek ülke tanıtımına büyük katkı koyacağı için

Sezai SEZEN

Büyükkonuk Bld. Bşk

1

Yerel seçimlerde başka adaylara destek veren 5 belediye çalışanını belediye binasından içeri sokmayarak partizanlık yaptığı için

Osman IŞISAL

Değirmenlik Bld. Bşk.

1

Yerel seçimlerde kendisine destek vermeyen belediye memurlarını şantiyeye sürerek cezalandırdığı için

Adem ile Havva

Tanrı Adem'le Havva'yı yaratalı birkaç saat olmuştu ve
ikisi üzerindeki son rötuşları yapıyordu. Elinde sadece monte
edilecek iki parça daha kalmıştı. Bunları hangisine takacağı konusunda
kararsızdı. Sonunda onlara sormaya karar verdi. Elimde iki parça daha
var, dedi. Bunları da sizlere monte edeceğim. Bunlardan biri ayakta
işemeye imkan veriyor. Bunu hanginiz ister?
Adem büyük bir coşkuyla atıldı: Ben, ben! Bana ver
onu. Çok eğlenceli olacak. Onunla ayakta işeyebileceğim. Ne olur bana
ver onu. Adem'in ısrarları ve çocuklar gibi zıplayıp durmasına fazla
dayanamayan Tanrı, Havva'da bu konuda çok heyecanlı görünmeyince o
parçayı Adem'e monte etti.
Adem sevinçten çılgına dönmüştü. Hemen etrafta koşturup
her yere işaretini bırakmaya başladı. Bir kayayı ıslattı. Sonra kuma
adını yazdı. Sonra da ilerideki bir taşı vurmaya çalıştı yeni
oyuncağıyla. Nihayet sakinleştiğinde Tanrı diğer parçayı monte etmek
için Havva'nın yanına gitti. Havva sordu:
- Bana takacağın parçanın adı ne?
- Beyin…

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları