Cebinde 1 TL olmayan KTHY çalışanı var!

Yayın Tarihi: 03/07/10 07:29
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Önceki gün Kıbrıs TV'de bir KTHY çalışanı bağlandı canlı yayına.
Belli ki korktuğu için adını da vermedi. Ama öyle bir feryadı vardı ki insanın içinin parçalanmaması mümkün olmayan bir feryattı bu. İki aydır ödenmemiş olmanın, içinde bulunudğu psikolojik durumu anlattı yaşlı gözlerle.

Demek sırf ben etkilenmemişim bu feryattan. Mehmet Ali isminde bir izleyici bağlandı hemen sonra. Ve bu KTHY çalışanına bin TL yardımda bulunmak istediğini söyledi. Hem de isyan etti KTHY çalışanlarının içinde bulundukları duruma.

Kamu çalışanları bu ay bir gün geç ödendi. İnsanların yüzündeki panik havasını sanırız siz de görmüşsünüzdür. Ama KTHY çalışanları tam iki aydır ödenmiyor. Geçtiğimiz ay içinde 700'er lira aldılar harçlık alır gibi, sonra derin bir sessizlik.

Siz hiç parasızlık çektiniz mi bilmem ama, bir insanın cebinde 1 TL lira bile olmayan KTHY çalışanlarının olduğunu biliyor musunuz? Daha da öte, hükemet edenler hiç bu sızıyı yaşadılar mı hayatları boyunda? Bence çoğu yaşamadı, yaşasaydı bu insanın vatandaşları bu kadar ayaklar altına düşürülmezdi.

KTHY çalışanları sadece maddi sorun değil artık psikolojik sıkıntılar da yaşıyor. İçlerinde şeker hastası olanlar var! Hadi çocuğuna harçlık veremiyor, kredi kartlarının taksitleri ödeyemiyor, buzdolaplarını ağzına kadar dolduramıyorlar bunları bir yana bıraktık, çok ciddi depresyona girenler var.

Bir çoğu aynı sıkıntıyı yaşıyor ama utançlarından dile getiremiyorlar. Sık sık çalışanlar ve çalıyan yakınlarıyla konuşuyoruz. Samimi duygularını söyledikçe dehşete düşüyoruz. Bir babanın evinin ihtiyaçlarını karşılayamamasının yarattığı psikolojik durumu hiç bilir misiniz? Hadi daha ileriye gitmeyelim! Eğer onları bu vatanın evlatları ise bütün işinizi bir kenara bırakır, alınlarını teriyle kazandıkları maaşlarını hemen ödersiniz.

"Sezai yalan söylüyor!"

Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen tarafından kendisini tehdit ettikleri gerekçesiyle disipline sevkedilen ve belediyeye sokulmayan çalışanlar Ömer Tiraki, İbrahim Saymaz ve Aykut Baydoğan, dün Sezen'in bu köşede çıkan açıklamalarına tepki göstererek böyle bir tehdit olayının gerçek olmadığını, başkanın yalan söylediğini ifade ettiler.

Eğer böyle bir tehdit olayı olsa, konunun polise intikal ettirilmesi gerektiğini de söyleyen belediye çalışanları, Sezai Sezen'in sırf diğer adayları destekledikleri için kendilerini cezalandırdığını belirttiler.

Okur Mektubu:
"Biz ezelden UBP'liyiz
"

"Levent Bey Merhaba;
Sizleri yakından takip ediyoruz, bizler Mağusadan UBP'li vatandaşlarız. Bu
seçimin sonucu hiç de sürpriz değildir. Bakınız insanları tehdıt edeceklerıne
ilk once oturup düşünsünler acaba neden bu sonuc oldu acaba neden Magusa gibi kale olan bir yerde mağlubiyet yaşandı.

Bizlere tehdit savuruyorlar,insanlara işten atma işten sürgün edecem gibi tehdit savuruyorlar,insanlara Falyalı nın adamlarını alıp sizleri dövdürecem
dıyorlar...Levent Bey tek sesimiz sizin gibi dürüst ve korkusu olmayan
gazetecilerdir,sesimizi duyun,bu Magusa halkı bu UBP secmenı bunlara gecit vermedi,babadan kıza gecit vermedi,saltanatlıga gecit vermedi, otursunlar ve acaba neden kaybettık dıye dusunler,insanları tehdit etmekten
vazgecsınler, Resmıye hanımda, oğlu Derviş da kocası Serdar bey de tehdıtten vazgecsınler, durumlar boyledır Levent bey aılece tehdıt ve santaj
savuruyorlar...Lutfen bunları kosenıze tasıyınız...Saygılar,selamlar...
Gönülden UBP liler...Dünkü değil ezelden beri olan UBP liler..."

Mehmet Ali Bey

Vatandaş

10

Kıbrıs TV'de bir programa katılarak zor durumda bir KTHY çalışanına bin TL Maddi katkıda bulunduğu için

GAÜ

10

İngiltere kampusunun BAC belgesi alarak KKTC'nin tanıtımına büyük katkı koyduğu için

Pervin GÜRLER

Lefkoşa Polis Müdürü

10

Sendikaların eyleminde polis güçlerini başarılı bir şekilde yönettiği için

Nazım ÇAVUŞOĞLU
Milli ğitim Bakanı

3

Din eğitimi kurslarında sessiz kalarak olayların büyümesini engellemediği için

Ahmet ÇALUDA

Milletvekili

2

Eski bir sendikacı olarak 35 sendikanın eyleminde sessiz kaldığı için

Metresi Bir Öpücük

Görünüşü ihtiyar amma içi kıpır-kıpır bir yaşlı amca manifatura dükkânı işletiyormuş... Bir gün içeriye fıstık gibi bir kız girmiş ve sormuş :
- Amca kumaşın metresi ne kadar?
İhtiyar içini çekerek,
- Metresi bir öpücüktür. Dudaktan…
Kız şaşırarak;
- 10 metre alayım bari.
İhtiyarın gözleri fıldır-fıldır olur ve hemen 10 metre kumaşı keser ve kızdan hesabı ister.
Kız kapıya doğru seslenir,
- Büyükanne hesabı öder misin?

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları