80 milyar nereye gitti?

Yayın Tarihi: 05/07/10 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Yeni Erenköy Belediyesi'nin aylık gazetesinde bir haber çıkmış; Bu habere göre belediye Erenköy lisesi için toplam 80 milyarlık yardımda bulunmuş.
Haber çıkınca da kızılca kıyamet kopmuş.

Bu konuda bizi neredeyse aramayan kalmadı. Okul müdüründen tutun, muavinine, öğretmenlerine, okul aile birliği ve bölgede yaşayan vatandaşlara kadar. Burada iki seçenek var; Birincisi bu haber tamamen bir düzmece haber olup seçimlere yönelik, göz boyamak istenen bir haberdi, ya da ortada gerçekten bir şaibe var. Bu yüzden özellikle okul yönetimi ve aile birliği o kadar kızgın ki, adeta ateş püskürüyorlar belediye başkanı Özay Öykün'e.

Onların iddiaları belediyenin yardımlarının toplamı 10 milyarı bile geçmezmiş.
Bu konuda hafta sonu onlarca kişi aradı bizi. Muhakkak bu olayın soruşturulmasını istiyorlar.

Belediye Başkanı okula yaptığı yardımları kalem kalem açıklasın istiyorlar.
Haksız da değilller. Belediyenin gazetesinde böyle bir haber çıktıysa ve okul yönetimi de bunun doğru olmadığını iddia ediyorsa, kim doğru söylüyor ortaya çıkmalı.

Hatta, bu olaya Sayıştay da el atmalı. Birilerinin yalan söylediği gayet açık ortadayken, umarız bu şaibeli olaya sayıştaş Başkan vekili Şükrü Çankaya duyarlılık gösterir ve hemen bu sabah okula denetçilerini gönderir. Olay gayet basit, belediye başkanı 80 milyarlık yardım yaptım diyor ve bunu gazetesinde yazıyor, okul yönetimi de 'yok böyle bir şey' diye başkanı yalanlıyor. Top sayıştay'da!

Akyön'ün açıklaması

"Sayın Levent Özadam;

Bir kişi sendika başkanı olursa sendikadaki mesaisi bittikten sonra herhangi bir siyasi partinin etkinliğine katıldığında ilgili sendikanın o partiye destek verdiği anlmına mı gelir? Bahsettiğiniz tarihte belirttiğiniz yere gittim. Fakat size bu bilgileri veren arkadaşa gözlük takmasını öneriyorum. Çünkü benim orada kaldığım yarım saat içinde Olgun Amcaoğlu o mekana gelmedi ve hala iddialıyım ki Olgun Amcaoğlu ile görüşmedim.

Ben Hüseyin Akyön bir sendika başkanıyım. Bu yerlere kolay gelinmez. Sizin istifa et demenizle de istifa edilmez. Ben sendikal yaşamımla siyasi yaşamımı karıştırmayan bir kişiyim. Sendikamın üyeleri içerisinde sağcısı da solcusu da vardır. Bundan dolayı hiçbir adaya sendika olarak destek vermenin doğru olmadığını belirtirim. Hakkımda yazdığınız ağır sözleri size asılsız bilgi veren kişi ve kişilere aktarıyorum. Ve yine tekrarlıyorum Büro-İş ile Hüseyin Akyön'ün özel yaşamını karıştırmayın…" (Hüseyin AKYÖN)

Atasayan ve Çaluda'ya tepki!

"Sayın Özadam, ben güzelyurtlu bir vatandaş olarak Güzelyurt"ta yapılan meclis üyeliği seçimlerinde sayın Mutlu Atasayan ve Ahmet Çaluda'nın kendi akraba ve köylülerini kazandırmak için yapmış oldukları listelere rağmen bizler de verdiğimiz mücadelelerimiz sonucu kendi adayımızı başarıyla Güzelyurt meclisine gönderdik.

Ancak geride kalan oyunlar genel seçimlerde Mutlu bey ve Ahmet Çaluda'nın bizlerin almış olduğu desteği kaybetmelerine ve de kendilerinin yapmış olduğu gibi bizim listelerimizde olamayacağını kendilerine duyurulması maksadıyla size yazıyorum. Teşekkürler."

İrsen KÜÇÜK

Başbakan

7

KTHY çalışanlarının geciktirilen maaşlarının ödenmesi kararını aldığı için

Yüksek Seçim Kurulu

2

G.Mağusa milletvekiliği ara seçimlerini karara bağlayamadığı için

Ali KÖROĞLU

1

Galerisinin önündeki araçlar gözüksün diye, yol kenarındaki ağaçları izinsiz kestiği için

Meliz REDİF

Atlet

10

400 metrede Türkiye rekoru kırarak büyük bir başarıya imza attığı için

Özay ÖYKÜN

Y.Erenköy Belediye Bşk

1

Erenköy lisesi yönetici ve okul aile birliğini zan altında bıraktığı için

Marangoz

Meclis Genel Kurul Salonu'nun giriş kapısının tamiri gerekiyormuş.
Konuyla ilgili bürokrat, iki ayrı firmadan marangoz davet ederek kapıyı göstermis, fiyat istemiş.
Birinci marangoz:
- 500 milyon liraya olur bu iş, demiş...
200 milyon malzeme, 200 milyon işçilik,
100 milyon da kar.
Bürokrat ikinci marangoza dönmüş:
- Siz ayni işi kaça yaparsınız?
- 2,5 milyar lira...
- Nasıl olur bu kadar fiyat fark??...
- 1 milyar bana, 1 milyar size, demiş ikinci marangoz, 500 milyonu da bu
arkadaşa veririz kapıyı yapar...

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları