Züğürt tesellisi...

Yayın Tarihi: 10/07/10 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Ortada kocaman bir pasta. Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun elinde kocaman bir bıçak. Bir yanında Başbakan Küçük, diğer yanında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Saner. THY'nin yeni binasının açılışını yapıyorlar. Dünyanın en güçlü, en güvenilir hava yollarından THY'nin başarılarını kutluyorlar. Biz de gurur duyuyoruz THY'nin sektördeki başarısından.

Sonuçta Anavatan'ın gönderdeki bayrağı o... Türkiye'nin başarısı, onur kaynağımız. Bir zamanlar o da batmış ve özelleştirilerek şimdi başarılara imza atıyor. Özelliştirildi ama hisselerin büyük bir kısmı devletin elinde kaldığı için, yönetim hala devletin elinde.

Ve KTHY; O da özelleştirildi, en azından 5 seneliğine. Belki kalkınacak belki de batacak, hiçbirinin garantisi yok! Ama sonuç ne olursa olsun yönetim bizde olmayacak. Hala bu hisse devrinin önü sis perdesiyle kaplı. Ve KTHY amblemli uçaklar haggarda yatıyor. Gören herkesin içi cız ediyor, yüreği sızlıyor.

Geçen akşam bir yemekte olduğumuz Ersan Saner'in içi de sızlıyor, benim gibi... Ama öyle bir aciz duruma düşürülmüşüz ki kimsenin elinden bir şey gelmiyor. Bizimdir, bayrağımızdır, kendimizden bir parçadır dediğimiz bir şirket elimizden kayıp gidiyor. Ve biz KTHY'nin başarılarını değil, THY'nin başarısını kutluyoruz. KTHY'yi batırdığımız ellerle, THY'nin başarısının pastasını kesiyoruz.

Bir yanda gurur veren bir başarının öyküsü, diğer yanda utanç ve yüz kızarıklığı. Oysa bu kadar çabuk pes etmemeliydik, bu kadar çabuk teslim etmemeliydik milli bir değerimizi. Toplum olarak gönülden isteseydik, şimdi bir pasta da KTHY için kesiyor olacaktık.

Ama başaramadık, ya da başarmamız için yeteri kadar çalışmadık, elimizi taşın altına koymadık! İnsanın gücüne gidiyor, içi acıyor, isyan edesi geliyor.
THY'nin başarıları da züğürt tesellisi oluyor!

İş Bankası'ndan DAÜ'ye 30 milyon dolar kredi

Yapılan mutabakat sonucunda TC İş Bankası'nın DAÜ'ye 30 milyon dolar kredi sağlayacağı ifade ediliyor. Bu paranın bir kısmı ile DAÜ'nün borçlarının ödeneceği bir kısmı ile de yeniden yapılandırma çalışmaları yapılacağı belirtilirken, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım heyetinin de kefil olarak kabul edileceği söylenyor.

Okur Görüşleri

"Başbakan ne diyor : "... bu iki banka yüksek miktarlarda kredi vermiş ve bunları geri alamamış. Demek ki ortada bir suistimal var!"Kooperatif Merkez Bankası Kıbrıs Gazetesinde bilançosunu yayınladı. Bir okuyun, 1.74 milyar kredinin 1.17'si DEVLETİN ve DEVLET GERİ ÖDEMİYOR ve üstelik kefalet de vermiyor artık!!!! O zaman suistimali kim yapmış... atadıkları yöneticiler mi, yoksa bu DEVLETİN KENDİSİ Mİ?.."

"Özel sektör alınan tedbirlere alkış tutacağına önce üzerine düşeni yapsın ve vergi kaçırmadan devlete vergisini ödesin. 100 bin euroluk arabalarda gezen işadamlarının zarar gosterip vergi ödememesi veya 7000 TL gibi komik rakamlar ödemesi utanç vericidir. Maliye Bakanlığı buunların peşine duşse zaten zorda olmazdı. Ama bakanlık da bunların peşine duşeceğine hala küçük esnafla uğraşıyor..."

"Cebinde 1 TL olmayan o kadar TC vatandaşı var ki ve hala o yoksul insanların vergileriyle ayakta durmaya çalışıyorsunuz.. Talat varken adayı tüm halk olarak Rumlara peşkeş çekmeye çalıştınız ama Rumlar sizden daha milliyetçi çıktı....Utanın kendinizden ve TÜRKİYE' den para dilenmeyi bırakın adam gibi çalışın adam gibi..."

Nevvar NOLAN

YSK Başkanı

10

Her türlü baskı ve dedikoduya rağmen

Yargının bağımsız olduğunu kanıtladığı için

KKTC Bakanlar Kurulu

8

Bet ofislerine yüzde 50 vergi artışı getirdikleri için

Ahmet ULUBAY

KKTC Telsim Müdürü

9

Kıbrıs Türk basınına yaptığı katkılardan dolayı

Turgay Avcı

ÖRP Genel Başkanı

5

Toplumun tepkisine rağmen hükümete verdiği destekten dolayı

Mehmet ÇILDIR

İşadamı

1

Tehdit ve şantajla kaçak işçi çalıştırdığı için

Duvar

Kudüs'e atanan bir Amerikalı gazeteci, ağlama duvarının önünden gelip geçerken, bir Musevi'nin her gün duvarın önünde diz çöküp dua ettiğini fark etmiş. Haftalarca aynı manzarayı görünce dayanamamış gazeteci. Bu adamla konuşmayı denemiş:
- "Sizi her gün dua ederken görüyorum." Adam cevaplamış:
- "Evet, sabahları gelir, dünya barışı ve kardeşlik için dua ederim... Öğleden sonraları gelir, yeryüzündeki acıların ortadan kalkması ve bütün insanların refaha kavuşması için dilekte bulunurum..."
- "Ne kadardır sürüyor bu?"
- "Tam 25 yıldır..."
- "Bunca yıl sonra nasıl bir duygu var içinizde?"
- "Duvara konuşuyormuşum gibi bir duygu..."

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları