Siyaset yeni gelişmelere gebe!

Yayın Tarihi: 24/07/10 07:39
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

KTHY'de sorunlar ne zaman su yüzüne çıkıp, iflas bayrağı sallandırıldı, tam turizm sezonunun başlangıç tarihinde. Sonuçta sadece ülke allem gallem olmadı, hem turizm büyük yara aldı hem de bunun ekonomiye etkileri olumsuz oldu. Oysa bir kaç ay daha idare edilebilir, operasyon sezon sonunda yapılabilirdi.

DAÜ'de de yaşanan olaylar bundan çok farklı değil. Okul yönetimi başta Türkiye olmak üzere dünyanın bir çok yerinde öğrenci alımı için tanıtımlar yaparken, DAÜ'de şimdi de rektör krizinin patlak vermesi, beceriksizliğin, basiretsizliğin daniskasından başka bir şey değildir.

Hele de bunlar gerçekleşirken, VYK'nın hukuk tanımaz davranışları ve işbilmezliği olayı körükleyen nedenlerdir.

Bu arada siyasi kulislerde DAÜ'nün geleceği hakkında çeşitli iddilar yapılmaya devam ediyor. Bazıları bu rektör krizinin tesadüf olmadığını, çok yakında yeni gelişmelerin yayanacağı iddia ederken, okulda önce karfaşa yaşanılıp, sonra KTHY örneği birelerine devredileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Kimisi Fetullah Gülen'in Işık üniversitelerine verileceğini söylüyor, kimisi de Gazi Üniversitesi ile işlemin tamam olduğundan dem vuruluyor. Yani, birileri yine birşeyler pişiriyor ve bunun kokusu da duyulmaya başlandı. Ülkede için için kaynayan başka bir konu ise UBP'nin ortasına düşmüş durumda.

Koalisyon konusunda artık her şey belirgenleşmeye başladı. Ankara'nın ÖRP istekli koalsyon istemine karşı, ki bu sıralar ülkede bazı önemli AK Parti'li isimler yine gezmeye, gizli görüşmeye yapmaya başladı, Cumhurbaşkanı Eroğlu ise TDP ile hükümet kurulmasında yana tavır ortaya koyuyor. İrsen Küçük'ün ÖRP yetkilileriyle görüşme yaptığı esnada, Eroğlu'nun da TDP'liler ile dirsek temasında olduğu, önüümüzdeki günlerde ise ortalığın iyice karışacağı söylentileri var.

Yine bize gelen Ankara kaynaklı haberlere göre AK Parti'nin KKTC'ye yakın bir süre içinde yeni bir oluşum için nabız yokladığı şeklinde. Yine yapılan iddilara göre UBP-ÖRP hükümeti geçmesi gereken elzem yasaları geçirecek ve sonrasında da yeni bir oluşum peydahlanarak, KKTC'de AK Parti modeli bir parti ortaya çıkacak.

Ayrıca, UBP genel başkanlığında kesin kararlı görülen Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif'in kurultayda aday olup da kazanamaması halinde partiden ayrılıp YDP çizgisinde bir parti kurup başına geçeceği de özellikle bu sıralar Mağusa ve İskele'de yoğun konuşulan konular arasında bulunuyor.

Bakanlık açıklasın:
Kimlere sosyal yardım maaşı veriliyor?

Devletten sosyal yardım maaşı alan kişilerin kimler olduğu ve bunların listeler halinde yayınlanması istendi. Bakanlık içinden bize gelen haberle göre, bakanlık yetkililerinin hakkı olmadan susyal yardım maaşı alanları belirlemek üzere başlattığı çalışmaların son aşamasına kadar geldiği ancak alınan ani bir kararla araştırmanın bitmeden kapatıldığı iddia ediliyor.

Aldığımız duyumlara göre adada bulunmadığı halde devletten sosyal yardım maaşı alan yüzlerce kişinin bulunduğu ve bunlara halen çeklerin çıktığı, çıkmaya da devam edeceği ifade ediliyor.

Sayın bakanı devletten sosyal yardım çeki alan kişilerin listesini ve bunlardan hangilerinin yurt dışında yaşadıklarını açıklamaya davet ediyoruz.

Sunat Atun:
"KIB-TEK hayır kurumu değil"

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, KIB-TEK'te özelleştirme iddialarının doğru olmadığını, böyle bir düşüncelerinin de bulunmadığını söyledi. Kurumun zarar eden bir işletme değil, borçlarını tahsil edemeyen bir yapıda olduğunu belirten bakan Atun, bundan böyle başta belediyeler olmak üzere kuruma borçlu olanlara müsamaha göstermeyeceklerini ifade etti.

Okur Görüşü
"Hükümet kararlarını destekliyoruz"

"Sayın Levent bey
15 yıldır iş hayatında özel sektörde asgari ücretle çalışan 2 çocuk babası birisiyim. Ev kiram 400 liradır. Kazandığımız aylık 1.200 lira ailemin sağlıklı ve rafah içinde yaşamasına olanak vermiyor ama telvizyonlarda ve gazete haberlerinde 5-10 milyar lira arasında değişen üst düzey yetkililerin maaşlarını duyunca çıldıracak gibi oluyorum.

Bunun içindir ki hem kamuda çok köklü bir reform, hem de astronomik maaşların yeniden gözlen geçirilmesinden yanayım. Bizlere büyük haksızlık ediliyor, lütfen bu haksızlığa göz yummayın. Saygılarımla.
(Cemal KAYA)

İhsan ÇETİNCEVİZ

Onur Taahhüt

10

Büyükkonuk'taki yangında işletmesinin bütün araçlarını

Yangın yerine seferber ettiği için

Mehmet ÖZKARDAŞ

Kamu-Sen

7

Yaşanan krizin aşılması için toplumsal uzlaşı masası önerdiği için

CAS

Cyprus Airport Service

1

KTHY çalışanlarına önerdiği maaşlarla çalışanı açlığa mahkum ettiği için

Sümer AYGIN

Girne Belediye Başkanı

1

Denize izinsiz iskele yapan onlarca işletmeden sadece birisini mahkemeye verdiği için

Karetta

Turizm Acentesi

1

Müşterilerinden gelen istek üzerine verdiği hiç bir taahhüte uymadığı için

Daha ileri

Temel nişanlısı Fadime'yi gezdirmek için arabasına bindirir.
Vitesi atarken, eli hafif yollu nişanlısının bacağına değer. Fadime kıpkırmızı kesilir.
Bir süre sonra evlenirler ve balayına çıkarlar.
Bodrum'da otelin önüne gelince Temel kontağı kapatır. El frenini çekerken, eli yine Fadime'nin bacağına değer. Fadime yine kızarır ve Temel'e;
"Ula artuk evlenduk, daha ileri gidebilursun" der.
Temel arabayı çalıştırır ve Kuşadası'na doğru yola koyulurlar...

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları