Üçlü koalisyona doğru!

Yayın Tarihi: 26/07/10 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Azınlık hükümetinin Başbakanı İrsen Küçük, koalisyon hükümetini kurmak için biraz yavaşdan alıyor gibi görülse de perde gerisinde hummalı bir çalışma yapılıyor.

Ortada Türkiye'ye söz verilen ve hükümetin olmazsa olmazı protokol maddeleri tek tek geçirilmeyi bekliyor ve bunun azınlık hükümeti ile olmayacağı da artık gün gibi ortada.

Koalisyon konusunda her kafadan bir ses çıkarken, kimisi UBP-ÖRP, kimisi de UBP-TDP hükümetinin kurulacağını öne sürüyor. Ama en büyük ihtimal de önümüzdeki haftalarda kurulacak olan üçlü bir koalisyon hükümeti.

Yani biz iki partili bir koalisyon hükümeti beklerken, UBP-TDP-ÖRP hükümetinin eğer bir aksilik çıkmazsa çok kısa bir süre içinde kurulacağını söyleyebiliriz.

Başbakan İrsen Küçük bu konuda iki partinin başkanları ile gizli görüşmeler yaparken, bu görüşmelerden ise ÖRP ve TDP başkanlarının haberi yok.
ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı, hem UBP'ye hem de Ankara'ya hükümete söz vererek paketi destekleyeceğini zaten alenen her ortamda söylüyor.

Ama bu konuda TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı'nın bazı tereddütleri var.
Bu yüzden Çakıcı, dün öğlen uçağı ile Ankara'ya gitti. AK Parti kurmayları ile görüşmek istediğini kendi bildiren ve kolaylıkla da randevu alan Çakıcı, bugün AK Parti'de önemli görüşmeler yapacak ve paketin Kıbrıs kimliğine daha uygun haline getirilmesini isteyecek.

Eğer istediği sözleri alabilirse de üçlü koalisyon hükümetine 'evet' deyip önümüzdeki günlerde çok hızlı bir şekilde hükümet kurularak yeni dönem başlayacak.

UBP'ye yakın kaynaklar TDP ve ÖRP'ye birer bakanlık verileceğini, bu konuda anlaştıklarını bile söylerken, TDP'ye yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre ise iki bakanlık istendiğini ama şimdiye kadar olumlu bir cevap aılınmadığı ifade ediliyor.

Bu arada TDP, önümüzdeki dönemde yeni açılımlara da hazırlanıyor. Bu bir anlamda TDP içinde bir değişim programı başlatacağı anlamını da taşıyor.
Yine özellikle kırsal kesimde önümüzdeki günlerde çok sayıda katılımların olacağı ve bunların da genelde CTP'den katılımlar olacağı iddia ediliyor.

Çok büyük bir aksilik olmazsa, KKTC'de bir ilk yaşanarak üçlü bir hükümet iş başı yapacak. Burada amaç, reform niteliğindeki yeni yasaların çok daha güçlü olarak geçirilmesi ve sağlam bir hükümet modeli oluşturarak geniş bir yelpazenin desteğinin alınması.

Tabi ki bir küçük ortağın işin ortasında cayarak hükümetten ayrılmak isteme ihtimali de, üç ortaklı hükümet modelini güçlendiriyor. Bu konuda Ankara'nın da bu yeni modele destek vereceğini taahhüt ettiği söyleniyor. Hadi bakalım hayırlısı...

GP 319 plakalı sürücüye!

Bizi arayan okur da bayandı, şikayetçi olduğu sarışın bayan sürücü de bayandı. Olay yerinden arayan bayan okurumuz hemen önünde cereyan eden bir olayı aktardı ve şikayetçi oldu.

Kırmızı renkteki üstü açık spor arabanın içindeki sarışın ve güzel bayanın içtiği sigarayı arabadan dışarı fırlattığını ve hem çevre kirliliği hem de yangın tehlikesi yarattığından şikayetçi oldu.

Rum kesiminde 5 otele kumarhane izni verildi!

Kıbrıslı Rumların KKTC'deki kumarhanelerde önemli miktarda para harcaması üzerine girişim başlatan Rum Yönetimi'nin 5 adet 5 yıldızlı otele kumarhane açma izni verdiği ancak şimdilik izinlerin geçerli olmadığı belirtiliyor.

Bu arada bir özel şirketin de yasal olmayan bir kumarhane açtığı ve Rum polisinin bu iş yerine göz yumduğu da bize gelen haberler arasında bulunuyor.

Okur Görüşü
"Sosyal yardım!"

"Sayın Özadam, devletten sosyal yardım maaşı alıp da yurtdışında yaşayanların belirlenip, bunlara verilen maaşların durdurulmasına tamamen katılıyorum. Ancak bu ülkede yaşayıp da mağduriyetten dolayı sosyal yardım maaşı alan insanların kamuoyuna açıklanması sizce de bu insanları küçük düşürüp rencide etmez mi? Saygılarımla.."
(Can BEKTAŞOĞLU)

YAZARIN NOTU:
Sevgili Bektaşoğlu,
Devletten sosyal yardım alanların kamuoyunda deşifre edilmesine elbette biz de karşıyız. Ancak ne üzücüdür ki, bu memleketin bazı vekilleri bir adamın üç imam nikahlı eşine sosyal yardım çeki çıkarmış ve utanmadan arlanmadan bunların iptal edilmemesi için yoğun gayret sarfetmektedirler. Bu nedenle bunların yayınlanmasını ve haklılar ile haksızların ayrılmasını ısrarla istemekteyiz.(L.Ö)

Eliz MALONEY

Tenisçi

10

İzmit'de düzenlenen turnuvada şampiyon olarak KKTC'yi başarıyla temsil ettiği için

Adil USTAM

Öğrenci

10

AÖK giriş sınavında birinci geldiği için

Türkay TOPEL

Çalışma Bakanı

7

Basın kuruluşlarına yatırım desteği sözü verdiği için

Star KIBRIS

2

Başbakının deyimiyle hayali haber yayınladığı için

Cemal ÖZYÖNÜM

Tarım Bakanlığı müdürü

1

Müsteşarlığa atanıp yüksek ikramiye ve maaş almak istediği için

Papaz

Papaz pazar ayininde vaaz veriyormus. Vaazın konusu zinaymış. Papaz :
- Sakın zina yapmayın bu çok büyük günahtır, zina yaparsaniz yer gök titrer!
Ancak bu vaazı verirken ön sıralarda oturan bir körpeye de gözü takılmış.
Bir kaç gün içinde kızı yatağa atmayı başarmış. İşi bitirdikten sonra kız :
- Papaz efendi, Pazar ayininde zina yaparsanız yer gök titrer dediniz, oysa ben
dikkat ettim az önce ne yer titredi ne gök bu nasıl iş?
Papaz sırıtarak :
- Sen bilmezsin kızım, erbabı yaparsa yorgan bile titremez!..

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları