Çıldırmaya az kaldı!

Yayın Tarihi: 02/08/10 07:09
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Ülkede yaşanan kriz ortamı yetmezmiş gibi, dün rekor dereceye çıkan hava sıcaklığı tuzu biberi oldu. Bilimsel veriler, aşırı sıcaklarda intihar ve cinayet gibi, cinnet geçirme olaylarının artışına dikkat çekerler.

Biz de de farklı bir durum yok; Ortada yıllardır sorun olarak duran bir Kıbrıs sorunu var, ne zaman çözüleceği belli değil. İnsanlar geleceklerinin ne olacağın bilmiyorlar. Hadi bizden geçti belki ama gençler önünü göremiyorlar.

Yurt dışında okuyanların bir çoğu ülkeye dönmeyeceğini söylüyor. Haksız da değiller hani! Ülkede öyle bir kaos ortamı yaşanıyor ki, günlük yaşantımıza bile kötü yansıyor.

Hani yurdum insanı resimleri vardır, internette dolaşır durur. Artık bizde de böyle resimler ortaya çıkmaya başladı. Vatandaş o kadar bunalmış ve isyan noktasına gelmiş ki evinin park girişine aracını koyanlar için 'park yapılmaz' levhasını indirip, 'gerizekalılar garaj girişine park yapılmaz' levhası asıyorlar.
Haksız da değiller, ortada bencil saygısız araç sahipleri ve bundan etkilenen evinin önünden çıkamayan kişiler var.

Ercan'da sabah erken saatlerde uçak kalkmayıp da öğlen vakti olunca isyanin doruk noktasında yaşayan yolcular öyle bir ruh haline girmişler ki, uçaklarının iptal olduğunu saatler sonra öğrenince, 'madem biz uçmadık, başkaları da uçmasın diye, Ercan'ın giriş kapılarında etten barikat kuruyorlar.

Eğer bir kişi, sağlık sorunu olup uçamadığı için, transit yolcu olduğu için bir diğer uçağı kaçırıyorsa, çıldırmayıp ta ne yapsın. Ne garip tesadüftür ki dün Toplumsal Direniş Bayramı'nı kutlarken, bu gün de mitingte toplumsal var oluş eylemi yapacağız.

Yıllar önce düşmana karşı başlatılan bir eylemde bu Kıbrıs Türkü tek vücut olurken, küflü ekmeğini bile komşusu ile paylaşırken, şimdi hedef Rum değil, kendi hükümeti ve devleti.

Yıllar önce gözler havada Türk uçaklarını beklerken, şimdi bunlar niçin burda tartışmaları gündemde! Bu günlerde insanın çıldırması için her şey yapılıyor... Ve hem bu beyin sulandıran sıcaklar, hem de yaşanan sosyal olaylar nedeniyle insanın ruh halinin kapkaranlık olduğu günler... Ve maalesef ki çıldırmaya çok az kaldı! Ama bunun kimse farkında bile değil...

Merhum Miroğlu'nun eşini üzdüler!

Gençilk Dairesi tarafından merhum salih Miroğlu adına düzenlenen turnuvaya ailenin davet edilmemesi merhumun eşi Hayriye Miroğlu ve ailesini üzdü.

Aile turnuvayı yollardaki pankartlardan öğrenirken, turnuvanın ödül törenine bir kaç saat kala aileye telefon edildi ve kupaları vermesi istendi. Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, aileden özür dilerken, Miroğlu ailesi bu unutkanlığı vefasızlık olarak değerlendirdi.

Akdoğan'da elektrik şebekesi yolları kapadı!

Akdoğan'dan ağıllar bölgesine çekilen yeni elektrik hattı yüzünden bazı mahallelerin kazılan yolları zamanında kapanmayınca bundan mağdur olan aileler kendi mahalle ve sokaklarına araçlarıyla girememekten şikayetçi olmaya başladılar.

Çalışmaların çok yavaş ilerlediğini ve bölgede günde en fazla bir saat çalışıldığını söyleyen bölge sakinleri Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'a çağrıda bulunarak çalışmaların bir an önce bitirilmesini istediler.

KKTC'de 6 bir TL'ye bayan çantası yok!

Geçen haftaya damgasını vuran bir bakan eşinin 6 bin TL'ye aldığı iddiası dar gelirli vatandaşı çileden çıkarmıştı. Merak bu ya araştırdık; KKTC' de ki önde gelen çanta ve ayakkabı mağazalarını tek tek aradık ve sorduk, bu fiyata bayan çantası var mı diye?

Hiçbirinden olumlu cevap alamadık. En fazla 785 TL'lik bir bayan çantası olduğunu belirledik. Ancak çanta ithalatçıları İstanbul ve Avrupa'da 60 bin TL değerinde çanta bulmanın mümkün olduğunu söylediler.

Lefkoşa Türk Belediyesi

7

Yıllardır unutulan eski Kaymaklı mezarlığında restorasyon çalışması başlattığı için

KKTC Merkez Bankası

6

Biraz geç de olsa çek yasağına girenlerin gazetelerde deşifre edilmesini yasakladığı için

THY

1

KTHY krizinden yararlanıp Ercan/İst bilet ücretini 400 TL'ye çıkardığı için

Kıvanç BUHARA

Geçiktale Belediye Bşk

1

Seçimlerde kendisine oy vermeyen bölgelere su ambargosu uyguladağı için

Uğur KİRAZ

Kıbrıs Sigorta Müdürü

1

Devletin aracını kendi özel işlerinde düğünlere gidip gelmekte kullandığı için

Kredi kartı

Uluslar arası bir toplantı için bir Alman, bir Fransız, bir İngiliz, bir İtalyan ve bir Türk Atina'da tavernaya giderler.

Biraz sonra bir dansöz sahne alır. Alman'ın önüne gelip bel kıvırmaya başlar.
Alman ne yapacağını bilmez. Türk Alman'a para basmasını söyler.

Alman cüzdanını çıkarır ve 100 Euro'yu dansözün sağ sütyeninin içine sokar. Dansöz Fransızın önüne gelir. O da 100 Euro'yu dansözün sol sütyeninin içine sokar.

Sıra ingilize geldiğinde o da 100 Euro'yu dansözün göbeğine yapıştırır.
İtalyan'da 100 Euro'yu dansözün alnına yapıştırır.

Sıra Türk'e gelir. Türk cüzdanını açar bakar ki beş para yok.

Dansöze arkasını dönmesini ve eğilmesini söyler.

Dansöz eğilince külotunu aşağıya indirir ve cüzdanından çıkardığı kredi kartını dansözün poposunun arasından geçirir ve şöyle der;
-"Çek istediğin kadar!."

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları