Vatandaş kamuda disiplin istiyor!

Yayın Tarihi: 06/08/10 07:08
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Hükümetin bu ağır şartlardaki paketi uygulamaya geçirmesinin en büyük şanslarından bir tanesi de Başbakan'ın İrsen Küçük olması. Çünkü genelde İrsen Küçük için yapılan yorumlar olumlu.

UBP'ye normal olarak bir tepki var ama, başında İrsen Küçük'ün olması şimdilik bir avantaj. Eğer bu uygulamada sadece birilerinin değil de herkesin canı biraz yanarsa ve bu bağlamda acılar paylaşılırsa sorunlar da o denli çabuk aşılacaktır.

Parti içinde de genelin desteğini alan İrsen Küçük çok büyük ihtimalle ve de bir sürpriz olmazsa Kasım kurultayında bir kez daha hem partisinin hem de hükümetin başında olacak gibi gözüküyor.

Bu yüzden en azından iki sene Başbakan olacağı düşüncesiyle Sayın Küçük'e vatandaştan gelen bazı şikayetleri iletmek istiyoruz. Ülkede bir özel sektör-kamu ayrıcalığı ve çatışması olduğu gerçek. Bunun bir önemli sebebi de vatandaşın devlet dairelerinde çektiği eziyet.

Zaten yaz mesaisinde saat 14.00' de iş bırakan bir kamu sistemi var, bari hizmetin tam 14.00'de bitmesi vatandaştan gelen isteklerin başında geliyor.
Ancak ne yazıktır ki bu konuda yılların sorunu devam etmekte ve mesai bitiminden bir saat önce daireler boşalmakta, buralara giden vatandaşlar da işlerini yaptıramadan geri dönmektedirler.

Yine, hem devlette çalışın hem de kendi özel işini kurup çalıyan kamu çalışanları da fena halde göze batıyor. Hadi bu işlerini mesai saatleri içinde yapsalar belki de kimse şikayetçi olmayacak. Ama dairede olmaları gerekirken, kendi özel işlerinin başında olmaları, hem vatandaşı çileden çıkarıyor, hem de böylelikle deyim yerindeyse devleti çalmış oluyorlar.

Bu yüzden sayın Küçük'ten ricamızdır; Devlette çalıştıkları halde, bet salonları olan, muslukçuluk yapan, özel şirketlere iş takipçiliği için koşturan, marketi, butiği bulunup, müteahhitlik yapan kamu çalışanları vatandaşın gözünün önünde sırıtıp üstüne bir de vatandaşla dalga geçerse, bu sıkı dönemde arkanızda destek isteğiniz kadar olmayacaktır.

Kamuda bütçe açıklarını kaparken aynı zamanda kamuda disiplini de getirmek yapılacak en doğru iş olacaktır.

NOT: Aşırı sıcaklar ve yoğun iş temposu bizi de epey yordu. Bu yüzden üç günlük kısa bir tatile çıkıyoruz. Hani derleı ya yıllık iznimizin bir kısmını kullanacağız. Salı günü yeniden bu sayfada görüşmek dileğiyle.(L.ÖZADAM)

Okur Görüşü
"Kamu olmazsa özel sektör de olmaz...!

"Sn. Levent bey, özel sektorü boykot etmek yanlış bir tavır olsada gelinen noktada unutulmamalıdır ki özel sektörün en buyuk muşterisi kamu çalışanlarıdır.

GSM operatorunu protesto ederken diğer taraftan bir başka GSM operatorüne geçecek olan sendika çalışanları yine başka bir özel sektor şirketine geçecekleri icin oradaki çalışanlara katkı sağlanmış olacak, yani piyasa içerisinde dengeler değismekle beraber aslında özel sektör icin birşey farketmeyecek.

Benzincilerin eylemine gelince de, görduk ki dediğinizin aksine Rum tarafına geçmek yerine herkes arabasının deposunu doldurmak için benzincilerin önünde kuyruklar oluşturdu. Rum tarafına geçen çok az sayıda insan vardı ve onların çoğu zaten normalde de Rum tarafından benzin almayı tercih edenlerdi.

Kendini Türkiyeli olarak hisseden arkadaşa kimsenin söyleyecek birşeyi yok tabii ki, sadece yaşadığı yerin Türkiye olmadığını farkına vararak hayatını sürdürmeye çalışsaydı eminim ki kimse tarafından sen Türkiyelisin lafına maruz kalmazdı..."
(C.Y – Lefkoşa)

Avrupa Komisyonu

10

Yılların kangren haline gelen Dikmen çöplüğü sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalara başladığı için

Zorlu Töre

Tarım ve Orman Bakanı

8

Siyasi partilerin istihdam çiftliği haline gelen Cypfruvex'in yönetiminde üreticinin de söz sahibi olmasını sağlama kararı aldığı için

Mehmet ÖZKARDAŞ

Kamu-Sen Başkanı

7

KTÖS'ün TC Elçiliği önündeki eylemine katılmasına tepki koyduğu için

Polis Genel Müdürlüğü

4

Gazeteci İbrahim Özdamlı'nın görevi esnasında engellenmesinden dolayı

Çevre Koruma Dairesi

2

Güngör yolu üstündeki çevre felaketini görmemezlikten gelip görevini yerine getirmedği için

Boğa

Avrupa Birliği hayvancılığın önemini bildiği için ülkelerine inek girişlerini serbest bırakmışlar, Hem istismar edilmemesi hem de sağlıklı ineklerin girmesi içinde gümrüklerde önlemler alıp kontrol yapıyorlarmış.

Bizim Temel ve Dursun Avrupa hayaliyle yanıp tutuşuyordurlar, inek kılığına girip geçebilecekleri fikrine kapılmışlar ve hemen işe koyulmuşlar, gümrüğe gelmişler ve yanlarında getirdikleri inek postunu üzerlerine almışlar, önde Dursun arkadan Temel, gerçek bir inek görüntüsüne kavuşmuşlar.

Gümrük görevlileri ineğin önüne saman koymuşlar ve yemesini beklemişler, Temel arkada olduğu için Dursun'un haline gülmeye başlamış, Daha sonra kova ile su getirmişler, Dursun suyu da içmeye başlamış, Temel arkada iyice kopmuş, kıkır kıkır gülüyor Dursun'a. Temel gülmeye devam ederken Dursun'da gülmeye başlamış ve Temel'e seslenerek;
- Ula Temel sen gül bakayım, şimdi da ben güleceğum halune.
-Uşağum ne oldida güleceksun?
- Temelcuğum boğa ceturiyiler boğa…

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları